Miközben a héten a Parlamentben megkezdődött az országos referendumot elrendelő határozati javaslat előkészítése, az Alkotmánybíróság szerdán a Karácsony Gergely által a kínai Fudan Egyetem és az álláskeresési járadék ügyében kezdeményezett népszavazási kérdéseket hitelesítő kúriai végzéseket…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A „nomen est omen” egy másik olvasata

Hosszasan sorolhatnám a Köztársaság nélküli KE-től az Alkotmány nélküli AB-ig pikáns mókákat az orbáni jogállam attribútumai közül

Van valami árulkodó, sőt jelképszerű abban, hogy ez a két meghatározó jogállami attribútum miképp veszítette el jellegét. Sőt igazi unortodox módon az értelmét is. Túlzás nélkül nevethetnénk mindkettőt jogállami paradoxonnak. Sőt igazából idétlen szóvicc.
Ugyancsak sokat elmond Orbániáról az az apropó, amiért most a derék talárosék ismét közröhej tárgyává tették az ország rendjét.
A minap úgy döntöttek, hogy biza a Karácsony féle népszavazás kérdései alaptörvény-ellenesek. Nos bőven van ok elmélkedésre az indoklás, a döntés, az időzítés és a módja kapcsán, sőt számos körülményével kapcsolatban. Benne kiemelten a taláros testület ön- és köz-veszélyes lejáratása vonatkozásaiban.
Azonban van dolognak, mármint ennek a döntésnek, egy külön stichje is. Maga a népszavazás intézménye. Ami azt illeti ebben a szerencsétlen országban – ékes bizonyítékaként annak, hogy a polgári demokrácia még a gazdasági szintnél is sokkal távolabb van – a népszavazások nem éppen tisztességes jelzőket szolgálták meg.
A dolog mögött persze Őfeneségének szolgálunk AB feladat-teljesítése van, igazodva Orbán ambivalens hozzáállásához!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.