Egy szolgálaton kívüli rendőr és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai mentették ki a bajba jutott embereket a Poroszlói medencéből.

27 ember került nagy bajba a Tisza-tavon a szél miatt

Fotó: police.hu

2022. május 21-én a szél okozott gondot a Tisza-tó poroszlói medencéjénél. A viharos erejű szélmozgás 7 kenut – melyekben összesen 27 felnőtt és gyermek ült – borított fel, de volt olyan kenu, amit egyszerűen a nádasba sodort a szél -olvasható a rendőrség honlapján.

Hat embert a szabadnapját töltő Gulácsi Zsigmond rendőr főtörzszászlós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Hivatalának futár csoportvezetője saját lakóhajójával mentett ki, míg a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság szolgálatos kollégái – Csajbók Ferenc rendőr zászlós, a Kiskörei Rendőrőrs körzeti megbízottja vezetésével – 21 főt vitt biztonságos helyre.

A Tisza-tóban tehetetlenül vergődtek a felborult kenuk, így a nem éppen a legszebb arcát mutató, háborgó tóból csak több fordulóban tudták partra vinni a bajba jutott személyeket a segítségükre siető rendőrök.

Címlapkép: police.hu

Forrás: Police.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Mikor beszálltak szélcsend volt??? Nem hiszem.
KisTehen
@Horizont: -

a Tisza-tó keleti fele egy labirintus rendszer ... nádasban, szigetek, fasorok között vezető kisebb-nagyobb vízi utak ... de vannak nagy nyílt vízfelületek is, ahol semmi se akadályozza a szelet ...

kibukkansz a nádasból és hirtelen pofán basz a szél
Horizont
@KisTehen: Tudom sokszor voltam a Tisza tónál. Az emberek felelőtlenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.