Orbán Viktor az új Néprajzi Múzeum épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján tartott beszédet.

Még, még, még, Európa legnagyobb kulturális beruházásának teljesen el kell készülnie. Úgy érzem, megkaptuk a felhatalmazást a teljes program megvalósítására

– mondta. A miniszterelnök szerint a választási győzelemmel megkapta a felhatalmazást a teljes városligeti projekt, vagyis a még hiányzó épületek megépítésére.

Miközben mindenki azt bizonygatta, hogy nem lehet, addig mi lépésről lépésre, épületről épületre haladunk, sőt április 3-án a magyar emberek megerősítettek minket abban, hogy jól tettük, hogy megcsináltuk, és úgy gondolják.

Orbán egy korábbi beszédéből hasznosított újra egy dakota viccet megnyitó beszédében, hogy azzal üzenjen az eseménytől távolmaradó Karácsony Gerely főpolgármesternek és egyben a Liget-projekt ellenzőinek:

Ha már Néprajzi Múzeumban vagyunk, a dakota néprajzi anyagból, ha az ember észre veszi, hogy döglött lovon lovagol, akkor szálljon le róla.

Tarlós István, korábbi főpolgármester üdvözlése után Orbán azt mondta, kegyeleti okokból nem köszönti a főváros jelenlegi vezetőjét, Karácsony nevét ki sem ejtette a beszéd során.

Orbán "kegyeleti okokból" nem köszöntötte Karácsony Gergelyt a Néprajzi Múzeum épületének átadásán

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének ünnepélyes átadásán 2022. május 22-én. Balról Kemecsi Lajos főigazgató.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A miniszterelnök a projekttel kapcsolatban nem sajnálta a nagy szavakat. Szerinte ez az egész nyugati világ legnagyobb kulturális beruházása, amelyen alig győzik az átadókat, és sorban zsebelik be nemzetközi elismeréseket. Legutóbb a Magyar Zene Házát adták át, a választás előttre időzítve az ünnepséget.

Orbán kiemelte: olyan épületet szerettek volna, ahol a magyar népi kultúra természetes szépsége a legteljesebben kibontakozhat. Úgy fogalmazott: ma azt ünnepeljük, hogy „kincseink méltó helyre kerültek” és egy feladatunk maradt: fel kell nőnünk ahhoz, hogy ne csak egy nap legyen az ünneplésé, hanem minden nap megtaláljuk örömünket a magyarságunkban. Ebben segít nekünk ez a figyelemre méltó épület, amely a magyar lelemény és szépérzék újabb kiemelkedő példája.

Forrás: 24.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meszy
Micsoda egy mocskos, kicsinyes szarláda ez a törpe majom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maccska
Látva ezt a gyönyörű épületet, nem csoda hogy Geri elbújt szégyenében.
Istenakinincsen
@Pegero: ma, 19:58 Te meg az ország(világ) szégyene vagy!
Istenakinincsen
@rokker33: tegnap, 23:55
Mit tudsz te erről az egészről?Gyere haza,tapasztald meg és érezd...akkor ugathatsz bátran.Mivel eszed ágában sincs itt élni,nem értem mi alapján bátorítod az itt maradt barmokat.Olaj a tűzre?Szerintem felesleges.
Messziről jött ember véleménye:Csepp a tengerben.
Pegero
@Maccska: Igazad van, Orbánék mindig alkottak és nem romboltak!
Istenakinincsen
@Pegero: Igazad van!Remekműveket alkottak,2006-ban is építettek nem romboltak.
KisTehen
a politikai hullákat hagyni kell békében nyugodni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.