Orbán Viktor az új Néprajzi Múzeum épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján tartott beszédet.

Még, még, még, Európa legnagyobb kulturális beruházásának teljesen el kell készülnie. Úgy érzem, megkaptuk a felhatalmazást a teljes program megvalósítására

– mondta. A miniszterelnök szerint a választási győzelemmel megkapta a felhatalmazást a teljes városligeti projekt, vagyis a még hiányzó épületek megépítésére.

Miközben mindenki azt bizonygatta, hogy nem lehet, addig mi lépésről lépésre, épületről épületre haladunk, sőt április 3-án a magyar emberek megerősítettek minket abban, hogy jól tettük, hogy megcsináltuk, és úgy gondolják.

Orbán egy korábbi beszédéből hasznosított újra egy dakota viccet megnyitó beszédében, hogy azzal üzenjen az eseménytől távolmaradó Karácsony Gerely főpolgármesternek és egyben a Liget-projekt ellenzőinek:

Ha már Néprajzi Múzeumban vagyunk, a dakota néprajzi anyagból, ha az ember észre veszi, hogy döglött lovon lovagol, akkor szálljon le róla.

Tarlós István, korábbi főpolgármester üdvözlése után Orbán azt mondta, kegyeleti okokból nem köszönti a főváros jelenlegi vezetőjét, Karácsony nevét ki sem ejtette a beszéd során.

Orbán "kegyeleti okokból" nem köszöntötte Karácsony Gergelyt a Néprajzi Múzeum épületének átadásán

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének ünnepélyes átadásán 2022. május 22-én. Balról Kemecsi Lajos főigazgató.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A miniszterelnök a projekttel kapcsolatban nem sajnálta a nagy szavakat. Szerinte ez az egész nyugati világ legnagyobb kulturális beruházása, amelyen alig győzik az átadókat, és sorban zsebelik be nemzetközi elismeréseket. Legutóbb a Magyar Zene Házát adták át, a választás előttre időzítve az ünnepséget.

Orbán kiemelte: olyan épületet szerettek volna, ahol a magyar népi kultúra természetes szépsége a legteljesebben kibontakozhat. Úgy fogalmazott: ma azt ünnepeljük, hogy „kincseink méltó helyre kerültek” és egy feladatunk maradt: fel kell nőnünk ahhoz, hogy ne csak egy nap legyen az ünneplésé, hanem minden nap megtaláljuk örömünket a magyarságunkban. Ebben segít nekünk ez a figyelemre méltó épület, amely a magyar lelemény és szépérzék újabb kiemelkedő példája.

Forrás: 24.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meszy
Micsoda egy mocskos, kicsinyes szarláda ez a törpe majom.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Meszy
Micsoda egy mocskos, kicsinyes szarláda ez a törpe majom.
Pági
@Meszy: ráadásul egy sunyi, bosszúálló, cinikus fráter.
Gazella
Néprajzi+ kegyeleti ok?? Mija fene...
Zsirhájnak még istene sincs nem, hogy kegyeleti okja...
drrotf
Orbán elfelejtette, hogy amikor kétharmaddal uralkodott akkor mit ígért a budapestieknek a beruházásokról? Á. dehogy!Átvágta akkor is az embereket, mert most is ugyan úgy kétharmaddal uralkodik mint amikor megígérte a budapestieknek, hogy ha nem akarnak beruházást a Ligetben, akkor nem lesz beruházás ,és azt gondolja hogy a korábbi kijelentései már nem kötelezik semmire!Ilyen szavatartó egy ember az a mi Viktorunk!Lehet adni a szavára. Van aki egy ilyen szószegőre tenné fel az életét.Az pedig hogy egy élő politikai ellenfelére kegyeleti okokból nem tesz említést, az jól jellemzi az embert , aki egy egész ország lakossága érdekében kellene hogy éljen, dolgozzon .Ez a kijelentése olyan keresztényi megnyilvánulás volt.Ez az ember nem vette észre hogy a választásnak már vége van!
nezelodo
Hát persze, a Holdról is látszik amint egy karikalábú dakota lovagol a dakota lovon, és az a szegény paci se él örökké!
namihami
Azt hiszi a sz@r, hogy ha felteteti magát a polcra, máris befőtté valtozott.
Hiába a rang, a párttitkárgyerek, kiszparaszt akkor is az marad, ha a véletlen sors polcra teszi.
verőce21
Mindíg keresem azokat a pillanatokat mikor megélem a magyarságomat! :)
Istenakinincsen
Állandó növekedés=biztos pusztulás.Ez a természet legalapvetőbb és legegyszerűbb törvénye.Ember által írt törvényekkel a történelem során ezt még senki sem tudta felülírni(esetleg ideig -óráig,háborútól-háborúig...).
Nessy
Kiváncsi lennék, ha a bécsi erdőt kezdenék beépíteni, mit szólnának a bécsiek! Esküszöm, ez a hapsi gyerekkorában vagy nem tudott felmászni a fára, vagy fejre esett róla, mert ahol lehet, minden fát, bokrot, kiirt, és lebetonoz! A belváros már lassan egy betontenger lesz, esetleg lesz egy zsolnai fa a tér közepén. A budai hegyek teljesen beépülnek, eltünnek az erdők.. Az ország legforróbb pontjává teszi Budapestet! Legközelebb már egy piramist épített magának!
rokker33
@Pegero: semmi !Karigeri igazából nem is a főváros polgármestere csak egy bohóc egy senkiházi zöldpárti buzi!
percsi
"sőt április 3-án a magyar emberek megerősítettek minket abban, hogy jól tettük, hogy megcsináltuk, és úgy gondolják."
Volt róla népszavazás? A Budapestiek nem erősítették meg, miért nem mond igazat? Mennyire fáj ez az országnak? Úgy értem, mennyivel került többe a kelleténél?
justhpeter
Orbán az egyetemről beült a parlamentbe az élethossznyi tanulásról gajdolni - miközzben tahó maradt.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Amire kíváncsi voltam, azt nem tudtam meg

de ennek ellenére számos érdekes - sőt pikáns - dolgokat igen

A derék Tanárúr-II „Médianapló - Orbán délelőttje egy nemzetközi tanácskozáson” című postjában Orbán beszédéről elmélkedik, amit a CPAC budapesti összejövetelén eresztett el. Pontosabban szemezgetett és elmélkedett. Az eredmény kiváló, legalább is a konklúzió: „mert a vendégek előtt nem akarta a kelleténél többször részletezni, amit mi már megszoktunk; Azt, hogy mindenkit az ellenségének tekint, aki nem az ő nótáját fújja.”!!
Az egyik ilyen Őfenesége abbéli kijelentése, hogy: „A magyar lecke az, hogy nincs csodafegyver. Csak meló van.”! Ami valójában csak egy a tőle megszokott pofátlan, bugyuta arrogáns marhaságoknak, azonban a blogger elmélkedése igencsaj felkeltette a figyelmemet:
„Vajon a melót hogyan fordították angolra a tolmácsok? A szónok megszólalásából kiéreztem a munka rokon értelmű szavait, a gürcölést és a vesződséget is. Az angolban talán a gig felel meg nekik”
Igen kezdjük azzal, hogy egy amcsi szervezet konferenciákán magyarul szónokol??? Ő, aki első uralkodás idején az amcsi elit katonai egyetemeken végzett tiszteket akart angolból vizsgáztatni!
No de a lényegre: a meló, amit a nem éppen megbízható szótárak „swelter, job, gig”, illetve „yacker”, etc. ajánlanak.
Próbáltam utánakeresni, hogy mégis hogyan fordították, de nem találtam. Ennek ellenére tanulsdágis volt átnézni az angolszász média reakcióit. Tényleg csak egy példa a CBS News „Hungary's Orban opens CPAC by telling conservatives "we need to coordinate the movement" of allies” cikke és demonstratív a filmecskéje:
www.cbsnews.com/video/an-inside-look-at-cpacs-european-debut/
Nehéz jobb kifejezést találni: ismét körbe-röhögték Őfeneségét!
De sajnos a meló ügyet nem említette, ahogy a többi általam megnézett sem!
Ami a „gig” kifejezést illeti az „Oxford” szerint:
„a single performance by a musician or group of musicians, especially playing modern or pop music,...
RonaGyuri
@RonaGyuri: a fontos idézet lemaradt:
a single performance by a musician or group of musicians, especially playing modern or pop music, or by a comedian (= a performer who makes people laugh, for example by telling jokes or funny stories)
lampa laz
Ez az egész múzeum halmaz azért idegesítő, mert örökre a nevéhez fog fűződni, a stadionjaival együtt, a többi keleti iranyultságú beruházását már nem is említem. Az a szar, h maradandót teremtett, amit a kányák nem tudnak széthordani. Azért gyűlöletes az egész, mert mindent erőből és nem egyetértve nyom le az emberek torkán.
Uriel
Egy Mucsaröcsögén élő milyen felhatalmazást adott arra, hogy a zsirpacni beépítheti a budapesti 14. kerületben lévő Városligetet? Én úgy tudom Budapesttől, azon belül Pesttől, azon belül Zuglótól nem kapta meg a felhatalmazást erre.
Ahogy a kínai kommunista elitképző egyetemre sem!
verőce21
Csöcsre tették Kaligelit rendesen, pedig vagy 150 alkalommal posztolta el, hogy mindjárt győznek...
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ismét a „dakota néprajzi anyagból”

Orbán Viktor miniszterelnök Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján is eleresztette magát

Mondhatnám úgy is, hogy szokta a szokásost. Stílusban, hangnemben, logikában, pontosabban annak hiányában és persze arroganciában.
A beszámolók szerint ismét elővette a régi bugyuta viccét a „dakota néprajzi anyagból”: „hogyha az ember észreveszi, hogy döglött lovon lovagol, akkor szálljon le róla”!
A gond esetében elsősorban abból fakad, hogy: mit vesz észre és mikor? =))
Eladott Ország
Mindenesetre jó lenne, ha a Liget beépítésével leállnának. Épületeket máshol is fel lehet húzni, a Városligetnek teljesen más célja lenne, nem betonkolosszusok megjelenítése. "Világszínvonalú." Honnan is ismerős ez, honnan is? Jah, megvan! Az egészségügy is az! Ez esetben az ára. Ez lesz O1G Mauzóleuma?! Itt 12 éve minden világszínvonalú, meg nemzeti. Nemzethy', kérlek alássan, nemzethy'! Na meg keresztény és mélymagyar. Az oktatást se hagyjuk ki. Ez lesz O1G Mauzóleuma? Itt járt a fidesz.
uploads.disquscdn.com/images/9ef1d3be6242281c7b93c6edfd8b760fe374c3af8ff2ec4c58cf41f72742893f.jpg
Macskaszem
@Maccska: Lassan lebetonozzák az egész országot vazze.
nezelodo
Karácsonyt a főváros többséggel megválasztotta, bár ő sosem mondta, hogy a győzelme a Holdról is látszik. Ha ilyesmit mondott volna, ő is megilletné a pökhendi suttyó címet.
A legősibb magyar kultúra pedig az volt Európában, hogy a kalandozások során előbb kifosztottuk a keresztények templomait, és csak azután gyújtottuk föl. Igaz ezt akkor nem tekintették a károsultak másnak, csak fosztogatásnak, de ez a cselekedet némelyek fejében a keresztény kultúra védelmévé nemesült. Hát ez több mint elmebaj.
Toller Béla
Lelemény, szépérzék ...tedd már hozzá, hogy a stílus, de még inkább a szerénység az, amit csodálsz magadbah, te tahó !
Eladott Ország
„A beruházás kivitelezését eredetileg közel 26 milliárd forintos ajánlattal a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Magyar Építő Zrt. nyerte el. A kivitelezés költsége azóta folyamatosan növekedett, amit 2020-ban 6,1 milliárd, tavaly tavasszal hárommilliárd forinttal növeltek meg, vagyis bő harmadával lépte túl az eredeti összeget. Mészárossal meg lehettek elégedve, mert idén év elején újabb, ezúttal kiállítások kialakításával kapcsolatos munkákkal bízták meg itt, további 3,9 milliárdért.” Nem elég , hogy túlságosan praktikátlan, otromba , sőt kimondottan ronda az épület kialakítása és az egész összkép még arra is ügyeljen az ember hogy ne menjen fel rá? Nem védhető, hogy egy hatalmas benzin szippantgató nagy meredek, fárasztó park terasz tető épüljön egy belvárosban belsejében.Ilyennek csak az Orbán, Szőcs, Báán , stb idióták adhattak zöld utat. Semmi más szempont nem volt mint hogy jó drága legyen, azt se nézték mi lesz a funkciója az objektumnak. A liget összes épületén ez látszik! A tetején mit lehet, szőlőt kapálni? Szőlőt kaszálni. Új NER-technológia. zöldfelület százalékot termeszteni.Orbán kedvéért stadion feelinget sugároz, életveszélyes is több pontján és az ilyen borzalmas beruházások miatt nem marad pénz a pedagógusok béremelésére. Nem változik itt semmi bsszam@eg. A korrupció melegágya, avagy Rejtőt idézve: "a sereg elég szépen alakult, csak az arabok nem akartak elég drágán számlázni" (Láthatatlan légió) Nem a szépség a fontos, hanem hogy lopni lehetett belőle. Nem keveset.
api.hvg.hu/Img/da658e97-86c0-40f3-acd3-b0a850f32c30/00a7d71a-16e3-4ad9-b754-bddad4dea9dd.jpg
ómió
Csak nem az esze múlt ki Mutyigeri efftársnak!?
Gazella
@Pegero: gerinek annyi köze van, hogy ő a Bp-i főpolgármester!!
Istenakinincsen
@Pegero: ma, 19:58 Te meg az ország(világ) szégyene vagy!
Istenakinincsen
@rokker33: tegnap, 23:55
Mit tudsz te erről az egészről?Gyere haza,tapasztald meg és érezd...akkor ugathatsz bátran.Mivel eszed ágában sincs itt élni,nem értem mi alapján bátorítod az itt maradt barmokat.Olaj a tűzre?Szerintem felesleges.
Messziről jött ember véleménye:Csepp a tengerben.
Istenakinincsen
@Pegero: Igazad van!Remekműveket alkottak,2006-ban is építettek nem romboltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.