A kormány célja, hogy a szomszédos országban dúló háború esetén is veszélyhelyzetet hirdethessen.

Kétnapos ülést tart a héten az Országgyűlés, hétfőn törvényjavaslatok bizottsági jelentéseinek és az összegző módosító indítványainak vitáit folytatják le a képviselők – olvasható az MTI hírében.

Összeül a Parlament, az alaptörvény újabb módosításáról lesz szó

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A képviselők 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdik munkájukat, majd a napirendi javaslat szerint az interpellációk, az azonnali kérdések és válaszok órája, valamint a kérdések következnek. Az új parlament megalakulása óta ez a blokk eddig elmaradt, és az Országgyűlés honlapján most sem szerepel érvényes interpellációs, azonnali kérdésekből és kérdésekből álló lista.

A parlament megvitatja a Magyarország alaptörvényének tizedik módosításának és az azzal összefüggő katasztrófavédelmi törvény módosításának bizottsági jelentéseit és az összegző módosító javaslatokat. Ez a két előterjesztés – elfogadása esetén – lehetővé teszi, hogy a kormány veszélyhelyzetet hirdessen a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is.

A plenáris ülés napirendjén szerepel a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő szabályozási kérdésekről szóló törvényjavaslat, amelynek célja, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszűnése után a szabályozási átmenet egyértelmű és kiszámítható legyen.

A képviselők megvitatják az egyes törvényeknek a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvényhez kapcsolódó módosítását, amely a minisztériumi feladat- és hatásköröket érinti.

Forrás: mti.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ha már úgyis rágják a gyurmát, módosítási javaslat: "akkor van vészhelyzet, ha a kolostor malaca úgy akarja"...
kereső
Javasolom, hogy foglalják a gránit szilárdságúba, hogy ne kellejen többször módositani
- orbán viktor örökös miniszterelnök,
-az első pontból következik, hogy örökös "vészhelyzet" van, orbán állapotának megfelelően,
-ezért aztán örökös rendkivüli felhatalmazást kap a mindenkori miniszterelnök a rendeleti kormányzásra,
-a képviselőket igy megkimélhetjük a gombnyomogatás , az interpelláció, az azonnali kérdések kitalálásától, a válaszadás fáradalmaitól.
- ezen túl, csak szotyizás,és malmozás a feladatuk. És időnként boldog "karácsonyt, húsvétot, pünkösdöt" kell mondaniuk orbán helyett- hogy neki több ideje jusson az ország megmentésére.
Javasolom továbbá, foglalják alapizébe, hogy a képviselők fizetése minden negyedévben, minimum 30%-al emelkedik, igy természetszerúleg a kormány tagjai -é is. Ne fárasszuk már őket ezzel, hogy erről is tárgyalni kellejen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.