Az MSZP élelmiszerjegyekkel támogatná a családokat és a sérülékenyebb társadalmi csoportokat, a DK szerint az élelmiszerdráguláson is a fideszes oligarchák nyernek. 

Az atv.hu cikke szerint hiába van árstop, egyes termékcsoportok akár 30-50 százalékkal is megdrágultak egy év alatt. Az idénygyümölcsöknél is ilyen várakozás van, az eper árának (jelenleg kilója 1200 és 3000 forint között van) változását több tényező is befolyásolja, ilyen a munkaerőhiány vagy az orosz-ukrán háború.

Agrárközgazdász: a kenyér 10, a napraforgóolaj legalább 30 százalékkal drágulhat tovább

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A húsok és az alapvető élelmiszerek áránál is várható a további emelkedés Raskó György agrárközgazdász szerint. Ő úgy látja, a hús kilónkénti ára 500-1000 forinttal is több lehet akár. A sütőipari termékek, a kenyér és a péksütemények, a liszt áránál 10 százalékos, míg a napraforgóolajnál legalább 30 százalékos drágulást vár még.

Az atv.hu cikke szerint Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője 20 ezer forintos élelmiszertámogatás bevezetését sürgeti, az erről szóló javaslatot a párt frakciója még ezen a héten be fogja nyújtani az Országgyűlésnek. Az Esély-kuponoknak nevezett élelmisztámogatást az EP-képviselő uniós forrásból finanszírozná, a támogatást a családoknak és a sérülékenyebb társadalmi csoportoknak juttatnák el.

Ez a nemzetközi példák alapján egy olyan elektronikus feltöltött kártya, amit kifejezetten csak a legfontosabb élelmiszerek megvásárlására lehet költeni, tehát alkoholt, dohányterméket, vagy gyorsétteremben ezt levásárolni nem tudják

– mondta Ujhelyi az ATV Híradójának.

A Demokratikus Koalíció frakcióvezetője, Kálmán Olga a híradónak elmondta, pártja szerint fideszes oligarchák nyerészkednek az élelmiszerárakon, ezt pedig arra alapozzák, hogy a kormánypárthoz köthető cégek termékei átlagosan 20 százalékkal drágultak egy év alatt. A párt szerint az élelmiszeripart is megszállták az elmúlt években a fideszes oligarchák.

A Demokratikus Koalíció tehát felszólítja a törvénytelen kormányt és az összes fideszes oligarchát, hogy fejezzél be az áremelést. Legyen végre elég az élelmiszerek drágulásából

- mondta Kálmán Olga frakciószóvivő.

Forrás: atv.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@magyar1: nézz utána,hogy pld. az orbán család hány hektáron "gazdálkodik" a többi fidesz nagybirtokosról nem is beszélve , és akkor akár csicskázhatod is öket...
nem az unió baxarint át benneteket, nektek arra ott van a fidesz!
magyar1
@csak úgy...: Ez párttól is csókosoktól független mármint ez a fajta csalás és ezek szerint érintettek a kormányközeli csókosok is. Amikor háborús helyzetre hivatkoznak ne az árakat emeljék, hanem lássuk el magunkat.
ómió
@Eladott Ország: Aki a magánnyugdíjat lenyulta, kilopta az állami nyugdíjkasszából és efftársi magánkasszákba "terelte", az a rühesbolsi tetübandád volt - még, ha másokra hazudnád is! Aki meg az állami nyugdíjkasszába visszatette a tetvességetek által onnét kilopott pénzt, az a Fidesz kormány volt! Amúgy meg, azt gondolod, a sorozatos buktáitok orvoslása mindössze kampányfogások kérdése? Most felsoroltad azokat, amiket a tetübolsi kormányod művelt és úgy gondolod, mindezt kifordítva, a Fideszre hazudva nyerhettetek volna? A sorozatos buktáitok a népellenes, népnyúzó mekkmesterkormányzásotok mellett éppen az, hogy hülyének nézitek a magyart, hogy az ilyen mocsokságaitokon majd nem lát át!
magyar1
Megint csak a gazdagok gazdagodnak a szegények szegényednek.
teuton
NALUNK a kenyer ara 1 eve nem valtozott es a hus is kb. ugyanannyiba kerül. Rozsos kenyeböl most 10 kilot lehet venni 1 orai minimalberböl. A zöldseg, gyümälcs, tojas es tej EGY KICSIT dragabb lett, a olajbol pedig 5,5 litert lehet venni egy minimaloraberert... Ja, itt nincsenek fideszes oligarchak a kik a haborura hivatkozhatnanak, ez itt a "rothado Nyugat"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.