Annak ellenére, hogy a magyar kormány továbbra is előszeretettel támaszkodik a „minden nagyon szép, minden nagyon jó” sikerpropagandájára, az újonnan felálló Orbán-kabinet szerkezeti változásai és új vezéralakjainak egyes félmondatai azonban világossá teszik: a Fidesz is pontosan tisztában van vele, hogy szűk esztendők jönnek, amelyeket plakátokkal és jól hangzó mondatokkal nem lehet majd elfedni.

Fidesz is tisztában van vele, hogy szűk esztendők jönnek, problémává válhat az alapvető étkezés

Fotó: Facebook

Mint Újhelyi István, az MSZP EP-képviselője írja a Hírklikken megjelent véleménycikkében, a kormányfő – az egyébként ebben a formájában tudhatóan fenntarthatatlan – rezsicsökkentés végét is már be-belengeti megszólalásaiban, keresve persze hozzá a bűnbakot és felelőst, akire mutogatni tud majd.

Természetesen a legkézenfekvőbb módon ismét az Európai Unióban találta meg ennek megoldását.

A politikus egyebek mellett leszögezi:

Világos és egyértelmű, hogy a közeljövőben várható világgazdasági hatások és a magyar kormány egyes intézkedései, illetve épp az intézkedéseinek hiánya súlyos megélhetési válságot okozhat a magyar családok körében. Mindez azt jelenti, hogy a jövedelmi szegénységben élők aránya tovább fog nőni, a jövedelmi egyenlőtlenségek tovább fognak erősödni, a társadalmi polarizáltság még erősebb lesz, de ami a legfontosabb, hogy akár százezrek számára is napi problémává válik az alapvető étkezés biztosítása.

Éppen ezért első és legfontosabb dolog a jövedelmek emelése: a bérek, a nyugdíjak és a támogatások értékállóságának biztosítása. Ebben a rendkívüli helyzetben pedig rendkívüli lépések kellenek.

Ezért javasoljuk Magyarországon egy utalvány, az „Esély-kupon élelmiszer támogatás” bevezetését, amelyet a legsérülékenyebb társadalmi csoportok használhatnak alapvető élelmiszerek megvásárlására. A havi húszezer forintos kupont javaslatunk szerint a legalább két gyermeket nevelő családok, az egyszülős családok, az alacsony nyugdíjat kapó nyugdíjasok, a súlyos fogyatékossággal élők, a szociális segélyből élő munkanélküliek, a hajléktalanok, illetve a szociális ösztöndíjban részesülő felsőfokú tanulmányokat végzők igényelhetnék. Ez biztosíthatja számukra a válságálló mindennapokat.

- írja Újhelyi.

Címlapkép: Facebook

Forrás: Hírklikk

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@verőce21: A nagypapád füle! Van egy réteg, ami a fidesznek hála napról napra gazdagabb, de miután azt valakinek finanszírozni kell, az állami hiteleket visszafizetni, sokan fognak rosszabbul élni. Síma matematika.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@verőce21: Régen amíg bírtam én is így gondolkodtam. Sok buta,lusta és a praktikumot nélkülöző ember van.
ómió
Hát még akkor milyen "szűkek" jönnének, ha a tetübolsi fajtátok zsebelné a magyart!
Gazella
@verőce21: lófaszt élnek jól vidéken az emberek!! Agyatlan gerinctelen csuszó mászó hefinges narancs seggnyaló!
Németh István
Na és akkor most mi van? A kormány tudja a dolgát és teszi is azt! Az ellenzéki ellenség meg menjen a náthás picsába, mert csak minden adottságon csak és kizárólagosan rontani képesek ÉS alapvetően egy nemzetközileg is un, világ inflációs körülmények közt CSAK és kizárólag a saját jövedelmeik megszerzésére és annak növelésére koncentrálnak, NEM a polgárok helyzetének jobbítására! lopnak, csalnak, lenyúlnak, sikkasztanak, stb.
magyar1
Mekkora ötlet! Igényelhetnek egy kupont??? Már aki tud majd róla és egyébként meg megalázó a levásárlása. Bár a vezetők ha nem szégyellnek milliárdokat lopni ezektől a kuponokkal jutifalatozottaktól akkor legalább látszik kiktől lopják el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.