Összeomlott a rendszer. 

Leálltak az országban az állástalanoknak hirdetett tanfolyamok

– írta meg a Népszava. A lap munkatársai több megyében is felkeresték a helyi munkaügyi hivatalt, és a lehetőségekről érdeklődtek, ám olyan válaszokkal szembesültek, mely szerint nincs aktuálisan meghirdetett képzés, érdeklődjenek pár hónap múlva, illetve több hivatal azt is közölte velük, hogy a képzések finanszírozása leállt.

Teljes káosz! Leálltak a munkanélkülieknek kiírt képzések, a pályázatok finanszírozása is megszűnt

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A lap azt követően kereste meg az irodákat, hogy Fodor István, a Demokratikus Koalíció (DK) egyik szabolcsi választókerületi elnöke felhívta a figyelmet arra:

az ország egyik legszegényebb megyéjében, Szabolcs-Szatmár-Beregben idén nem lesznek a munka világába visszavezető OKJ-s képzések, és forráshiányra hivatkozva nem írnak ki vállalkozóvá válást elősegítő pályázatot sem.

A politikusnak aztán több vállalkozó azt is elpanaszolta, hogy még a 2017-ben kiírt és elnyert vállalkozóvá válást elősegítő 4,5 milliós pályázati pénz utolsó részletét sem fizették ki, sokan jellemzően egy-másfél millió forintra várnak a tavaly októberi határidő óta.

A Népszava megkérdezte a témáról Miniszterelnökséget is. Ezt a választ kapták:

a járvány okozta veszélyhelyzet idején a vállalkozóvá válási támogatási igények jelentősen visszaszorultak, a forrásokat a Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként ezért átcsoportosították. 

Forrás: hvg.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Majd hoznak be innen, onnan olcsó munkaerőt, minek a magyarokkal foglalkozni? Addig képezni őket, hogy a végén gondolkozzanak? Ennek a pénznek jobb helye van a költségvetésben! Kellenek az új,"állami munkaerő közvetítő hivataloknak"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
@Horizont: :)
ha valamire nem tudsz válaszolni, azonnal kötözködés lesz :D
Horizont
@Namely: Én kötözködök??? Na ne má...Nem biztos, hogy mindig akarok válaszolni a kötözködésedre. Nem érsz annyit, hogy befussak egy ilyen zsákutcába. Én tudom mit írok azért mindig vállalom a felelősséget. Az, hogy neked nem tetszik, meg hogy te másképp tudod az engem nem érdekel.
ómió
Munkaerőhiány van, efftársak! A Lenin összestől ez se látszott?
Namely
@Horizont: "Én kötözködök??"
Nem. :D
Azt tekinted kötözködésnek, amit írok. :DDDDDDDDDDDDDDDD
Málna
@Horizont: Már megint belefutottál? Szegénykém...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.