Összeomlott a rendszer. 

Leálltak az országban az állástalanoknak hirdetett tanfolyamok

– írta meg a Népszava. A lap munkatársai több megyében is felkeresték a helyi munkaügyi hivatalt, és a lehetőségekről érdeklődtek, ám olyan válaszokkal szembesültek, mely szerint nincs aktuálisan meghirdetett képzés, érdeklődjenek pár hónap múlva, illetve több hivatal azt is közölte velük, hogy a képzések finanszírozása leállt.

Teljes káosz! Leálltak a munkanélkülieknek kiírt képzések, a pályázatok finanszírozása is megszűnt

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A lap azt követően kereste meg az irodákat, hogy Fodor István, a Demokratikus Koalíció (DK) egyik szabolcsi választókerületi elnöke felhívta a figyelmet arra:

az ország egyik legszegényebb megyéjében, Szabolcs-Szatmár-Beregben idén nem lesznek a munka világába visszavezető OKJ-s képzések, és forráshiányra hivatkozva nem írnak ki vállalkozóvá válást elősegítő pályázatot sem.

A politikusnak aztán több vállalkozó azt is elpanaszolta, hogy még a 2017-ben kiírt és elnyert vállalkozóvá válást elősegítő 4,5 milliós pályázati pénz utolsó részletét sem fizették ki, sokan jellemzően egy-másfél millió forintra várnak a tavaly októberi határidő óta.

A Népszava megkérdezte a témáról Miniszterelnökséget is. Ezt a választ kapták:

a járvány okozta veszélyhelyzet idején a vállalkozóvá válási támogatási igények jelentősen visszaszorultak, a forrásokat a Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként ezért átcsoportosították. 

Forrás: hvg.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Majd hoznak be innen, onnan olcsó munkaerőt, minek a magyarokkal foglalkozni? Addig képezni őket, hogy a végén gondolkozzanak? Ennek a pénznek jobb helye van a költségvetésben! Kellenek az új,"állami munkaerő közvetítő hivataloknak"!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Majd hoznak be innen, onnan olcsó munkaerőt, minek a magyarokkal foglalkozni? Addig képezni őket, hogy a végén gondolkozzanak? Ennek a pénznek jobb helye van a költségvetésben! Kellenek az új,"állami munkaerő közvetítő hivataloknak"!
csak úgy....
fideszék nyertek a szavazók ismét vesztettek!
rokker33
@Nessy: mindenkinek megvan a lehetősége a tanulásra! Ezt nem 40 50 évesen kell elkezdeni hanem fiatalon iskolában normális szakképesítést kell szerezni nem ilyen okj=s szart!Orbán nem tehet arról, hogy még mindig vannak analfabéták az országban! Főleg a cigányoknál jellemző! Jól tették hogy a megszüntetés mellett döntöttek! Aki akart az élt a lehetőséggel, aki nem az nem is fog!
Nyírfa
Mi lesz a megvédéssel? Követelem, hogy Viktor védje meg!
Kapok a fejemhez: hiszen már megtette, azért a nincs.
csak úgy....
@Nyírfa: az elmaradt unios pénzek a hibás! :)
Horizont
Forráshiány??? De Erdélyben van pénz templomépítésekre???
Amúgy kezdődik... egyre több mindenre nem lesz pénz, nem fog adni az állam, mert akkor nem marad arra amikre nekik kell.
Namely
@Nessy: "Majd hoznak be innen, onnan olcsó munkaerőt, minek a magyarokkal foglalkozni?"
Gondolkozz egy kicsit. Ha behozol munkaerőt, azt nem kell képezni? Vagy ha nem kell, akkor az vagy nem olcsó, mert képzett, vagy ha képezni kell, akkor az még többe kerül.
Namely
@Horizont: még mindig nem vetted a fáradtságot, hogy átnézd egyszer is a költségvetést. Pedig segítene :)
Horizont
@Namely: Majd ha őszinte igaz költségvetés lesz.
Nessy
@Namely: Én tudom, hogy az többe kerül, mert képzés, szállás,nyelvoktatás stb. De a kormány dönt, nem a szakemberek.
colibri
Összeomlott a rendszer... Itt tartunk. És már a fideszes vezetésű önkormányzatok alatt is derékig ér a fű (+gaz) a játszótereken... Alig hittem a szememnek, amikor láttam a kis gyermekeket gázolni a nagy fűben. De, lesz ez még így sem!
Namely
@Horizont: :DDDDDDDDDDDDDDD
mi az az "őszinte" költségvetés?
És mi az a "nem őszinte" költségvetés?
:D
Jó tudom, a számok egy zsidó trükk :D
Namely
@Nessy: Honnan tudod, hogy nem a szakemberek döntöttek?
Horizont
@Namely: ha nem tudod a te bajod. hahahahaha
Málna
@Horizont: 12:40 Őszinte, igaz költségvetés? Az milyen?:-)
Emmersson71
"a járvány okozta veszélyhelyzet idején a vállalkozóvá válási támogatási igények jelentősen visszaszorultak, a forrásokat a Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként ezért átcsoportosították. "

Mellébeszélsz, baromarcú! Itt nem igényekről van szó, hanem elnyert pályázati összegekről! Amit basztok kifizetni!!!
Namely
@Horizont: "ha nem tudod a te bajod."
De te sem, csak írtál valamit, amiről ordít, hogy blöfföltél vele, leplezendő a témával kapcsolatos teljes információhiányodat.
Na ezen már lehet röhögni. :D
"hahahahaha"
nezelodo
Megvalósult az érintetteknek az a régi viccbeli történet, amikor az elhunyt választhatott az unalmas mennyország és a szórakoztató pokol közt, ahol pia, gyönyörű nők stb. volt. Persze az utóbbit választotta... Aztán fortyogó üstök, bűz, szenvedést látott amikor végre bekerült. Reklamált a főnöknél. Ja, az a kampány volt ez meg a kormányzásunk válaszolta.
Horizont
@Namely: Én nem csak úgy írtam hanem valamit írtam.
Az, hogy te kötözködni akarsz a te dolgod. Ezt csinálod mindenkivel itt.
percsi
2022. január 1-től szociális hozzájárulási adó csökken, a szakképzési hozzájárulás megszűnt ezen címszó alatt, megtekergetve át lett csoportosítva.
Tehát a szakképzést eddig sem az állam fizette, fizeti.
Van olyan okostojás (@rokker33: ), aki szemére veti a közép-idősebb korosztálynak, hogy miért nem tanult annak idején, nem 40-50 évesen kell elkezdeni. Ja, mert az elmúlt évtizedekben nem történt gazdaság átalakulás, nem haltak ki szakmák. Dögöljön éhen az, aki 20-40 évvel ezelőtt szakmát tanult, de az a szakma kihalt vagy modernizálva lett. Vagy menjen segédmunkásnak.
A felnőttképzésre továbbra is szükség van.
Namely
@Horizont: :)
ha valamire nem tudsz válaszolni, azonnal kötözködés lesz :D
Horizont
@Namely: Én kötözködök??? Na ne má...Nem biztos, hogy mindig akarok válaszolni a kötözködésedre. Nem érsz annyit, hogy befussak egy ilyen zsákutcába. Én tudom mit írok azért mindig vállalom a felelősséget. Az, hogy neked nem tetszik, meg hogy te másképp tudod az engem nem érdekel.
ómió
Munkaerőhiány van, efftársak! A Lenin összestől ez se látszott?
Namely
@Horizont: "Én kötözködök??"
Nem. :D
Azt tekinted kötözködésnek, amit írok. :DDDDDDDDDDDDDDDD
Málna
@Horizont: Már megint belefutottál? Szegénykém...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.