Még az új kormány tagjainak bemutatása előtt fog határozatot hozni erről a parlament.

Súlyos döntést hoz ma a kormány! Jöhet a vészhelyzet az ukrán-orosz háború miatt?

Fotó: SERGEY BOBOK / AFP

Ma határoz a parlament a Magyarország Alaptörvényének tizedik módosításáról és azzal összefüggésben a katasztrófavédelmi törvény megváltoztatásáról.

Ez a két előterjesztés lehetővé tenné, hogy a kormány veszélyhelyzetet hirdessen a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is

– írta meg az MTI.

A döntést követi majd az új kormány minisztereinek eskütétele, benne Novák Katalin szövegével és Orbán Viktor felszólalásával bemutatják az új kormány tagjait.

Forrás: mti.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Érdekes. A Délszláv háború a határon is dúlt, Beremend, Drávaszabolcs, Barcs- csak hogy néhány helységet említsek- "testközelből" érezték. Még sem kellett "alaptörvényt" vagy mifaszt módosítgatni, az akkori kormányok nem is tették. Csak ezeknek a hazaáruló brigantiknak kell, hogy tovább rabolhassák ki a saját népüket és tovább építhessék a sunyi diktatúrájukat. Hogy dögölnétek meg mindahányan!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@KisTehen: Rossz válasz.Nem névszerint kérdeztem,csak maga a szó mit jelent számodra?
De ha már így belejöttél sorold fel névszerint mindet akit annak gondolsz és akit nem:)
Lássuk hogy áll a propeller hidegháború!
Nessy
@KisTehen: Tudod mit jelent a liberális kifejezés? Széles látókörű, nemes lelkű, adakozó, tisztességes etc.! ( Latin szótár)
kereső
@KisTehen: tegnap 19:02. Hatalmas költség?? A MOL háramhavi nyeresége fedezné- szakértők szerint.
És mint már irtam, a jövedéki adó+ ÁFA(ja), nem stadion épitésre és templomra kelllett volna költeni. Na de nem akarásnak nyögés a vége- inkább irjátok már le az igazat: nwm akartok kiszállni putyin hátsójából, mert ott érzitek magatokat jól, ott teljesedhetik ki orbán álma- az uralás mindent, és uralkodás mindenki felett, és a marha , aki felett uralkodtok még tapsol is, meg fizeti az egész cehhet.
Toller Béla
A kistehén egy idióta, ehhez kétség sem fér. A háborús rendkívüli helyzetből meg két dolog hiányzik: a háború, meg a rendkívüli helyzet ! Tízezer alatt van a majd egymillió ukrán menekültek száma, akiknek a magyar állam ténylegesen segített, és ezzel némi anyagi terhet vett magára ! Az EU által nyújtott kompenzációból a munka oroszlánrészét elvállaló civilek legfeljebb a suska harmadát kaphatták meg. A dolgozó ukránok meg adót fizetnek és fogyasztanak. Háború nincs, még a szállításokat is lassítjuk, akadályozzuk. A piacot nem lehet a Várból vezérelni, nem is kell ! Az egész egy humbug, a gerinctelen, magát szíre-szóra mindig megadó magyar népség orcáncsapása...folyamatos jelen időben ...
ómió
Megszavazhatná már - ha úgyis menni akartak - Maki efftársék Ukrajnába küldését is!
kissé felnőttem
@Toller Béla: ez a pozició megtartásának záloga, csak még nem tudja hogy ez sem örökös ám, ideig óráig aztán kattan a zár a s fogában

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.