Még az új kormány tagjainak bemutatása előtt fog határozatot hozni erről a parlament.

Súlyos döntést hoz ma a kormány! Jöhet a vészhelyzet az ukrán-orosz háború miatt?

Fotó: SERGEY BOBOK / AFP

Ma határoz a parlament a Magyarország Alaptörvényének tizedik módosításáról és azzal összefüggésben a katasztrófavédelmi törvény megváltoztatásáról.

Ez a két előterjesztés lehetővé tenné, hogy a kormány veszélyhelyzetet hirdessen a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is

– írta meg az MTI.

A döntést követi majd az új kormány minisztereinek eskütétele, benne Novák Katalin szövegével és Orbán Viktor felszólalásával bemutatják az új kormány tagjait.

Forrás: mti.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Érdekes. A Délszláv háború a határon is dúlt, Beremend, Drávaszabolcs, Barcs- csak hogy néhány helységet említsek- "testközelből" érezték. Még sem kellett "alaptörvényt" vagy mifaszt módosítgatni, az akkori kormányok nem is tették. Csak ezeknek a hazaáruló brigantiknak kell, hogy tovább rabolhassák ki a saját népüket és tovább építhessék a sunyi diktatúrájukat. Hogy dögölnétek meg mindahányan!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Maxipocak
Érdekes. A Délszláv háború a határon is dúlt, Beremend, Drávaszabolcs, Barcs- csak hogy néhány helységet említsek- "testközelből" érezték. Még sem kellett "alaptörvényt" vagy mifaszt módosítgatni, az akkori kormányok nem is tették. Csak ezeknek a hazaáruló brigantiknak kell, hogy tovább rabolhassák ki a saját népüket és tovább építhessék a sunyi diktatúrájukat. Hogy dögölnétek meg mindahányan!
izéke
Mi a kurva anyját ne tud megtenni kétharmaddal amihez még erre is szüksége van? A bohócai csak azt nem szavazzák meg a retkes tolvajnak amit az nem akar,remélem" véletlenül" megszakad a kacsamesék
rokker33
@Shikari: mondjuk a csürhe csótány ellenzéki banda amúgy sem tud sokat ártani az új kormánynak :) Teljesen felesleges fizetni őket a nagy semmiért!
kereső
@rokker33: ausztriában is igy van, hogy az ellenzéki képviselőknek kuss!!! van- minden szinten? Levegőnek vannak nézve???
rokker33
@kereső: itt egyáltalán nincs ekkora hatalom a kormány kezében,mint Magyarországon! Csak a birka népnek ez kellett Orbán és q Fidesz! Mondjuk Gyurcsány sem jobb semmivel...
kereső
@rokker33: De jobb!! Gyurcsány demokrata-orbán meg egy diktátor, aki napraforgó módjára élte ezt ezt a 32 évet. Érdekes., hogy Horn Gyuláéknak valódi 2/3uk volt a szavazatok alapján a parlamentben, mégsem éltek vissza vele sohasem.
kereső
@KisTehen: Miért gondolod, hogy brüsszelt akartam irni? Ismered a gondolataimat, vagy te akarsz gondolkodni helyettem? Nem vagyok én orbánista, hogy gondolkodjanak helyettem! Egyébként Ausztriát akartam irni, és azt is irtam.NER hülye.
RonaGyuri
súlyos?? ez inkább pofátlan és arrogáns a teljhatalom felé vezető úton, most éppen a háború ürügyén! =))
kereső
@KisTehen: Nem ismerős a helyzet?? A többség dönt!-és a többségi akarat érvényesül, mint Mo.-on , a Holdról is látszódó 2/3-al. Vagy ez csak Magyarországon érvényes, unióban meg nem? Mégis mi a lófüttyöt akartál böffenteni boci??
Nessy
Orbán megszerette az egyszemélyes, rendeleti kormányzást, amit természetesen a gombnyomogató droidjai törvényerőre is emelnek visszamenőleges hatállyal!
kereső
@KisTehen: Boci! Mond neked valamit a "konszenzus elve"?? , hogy az mit takar? Mond az neked/nektek valamit- visszaélni a konszenzus elvével, azaz vétózni!!, és ezzel akadályozni másik 26 tagállam akaratát? mond neketek valamit még az, hogy demokrácia, Itthon van valamiféle jele annak(csak jele!!!is), hogy a megválasztott többség törekszik!!! a konszenzus kialakitására az ellenzékkel?? Ugye nincs. Ezzel szemben mit tesz unió- több hónapon keresztül tárgyal az "ellenzékkel", hogy közeledjenek az álláspontok- és a többség engedményeket tesz az "ellenzék" javára. Na ez hogy tetszik boci???
kereső
"Az az ijesztő ebben az országban, hogy sokan nem akarják, talán nem is tudják meglátni, mennyire ócska hazugságokkal tömi őket a maffia, hanem boldogan elhisznek mindent, amitől úgy érzik, a győzteshez csatlakoztak, jól döntöttek, amikor Orbánra és bandájára szavaztak. Nekik éppen elég a diadal illúziója, és ahogy telik az idő, egyre nehezebb lesz szembenézni a valósággal. Ezerrel száguldunk lefelé a lejtőn, és akár akarjuk, akár nem, egyszer bele fogunk fúródni a földbe – bár az a gyanúm, hogy inkább a magmába -, és akkor nem lesz többé mivel hitegetni magukat. Addig persze igen, ahogy a náci Németország jóravaló polgárai is tagadták a haláltáborok és minden szörnyű bűntett valóságát. Még azok is, akik naponta szagolták a hamvasztókemencék bűzét, mert ott éltek közvetlenül a tábor mellett. Ebben az országban természetesen nem történik semmi hasonló, Orbán nem Európát vagy a világot óhajtja lerohanni – uniós tagállamként és korlátozott anyagi, katonai lehetőségei miatt ez fel sem merülhet -, de a saját országát szisztematikusan, szívós kitartással lepusztítja, és ehhez talál magának támogatókat.

Na, az lesz majd szar, amikor nem lehet többé tagadni a valóságot, semennyi nemzeti sallang nem tudja eltakarni a rongyos alsógatyát. Akkor sem az fog fájni, hogy a saját gyerekeik, unokáik kifosztásában, netán elüldözésében vettek részt azért, mert nem tudtak meglenni erőskezű cáratyuska nélkül, és inkább vesztek össze a saját utódaikkal, mintsem meghallgatták volna őket. "

kolozsváros.com
CsipkeRózsa
Orbánnak mindegy, ha vége lesz a háborúnak, akkor a béke lesz a vészhelyzet oka.
justhpeter
Nincs Alkotmány, nincs Alaptörvény, csak tákolmány van Ennélfogva csak a tákolmány fércelgetéséről lehet szó.
rokker33
@kereső: ja csak Gyurcsány is hazudott becsapta a választókat a hazáját elárulta a hitvány senkiházi! Senki legalábbis értelmes ember nem szavaz rá! Ez jól bizonyított tény, hisz április 3 án a nép döntött és arról, hogy nem kell több Gyurcsány korszak! Inkább maradt a narancs!
gina
@rokker33: Elmaradtál csak 12 évvel, de nem baj egy fideszes IQ ja ugy 10 körüli te benne is vagy
kereső
@rokker33: Hazudott?? Úgy szólt az, hogy "hazudtunk"- mert orbán nem hazudik? Meg a többi? Légy szives olvasad már el azt a "hazudtunk" beszédet, mind a kettőt- azután mondj véleményt. A fideSS narrativát, meg a valóság elhalitását már nagyon tudjuk.Az az április 3 meg nem a gyurcsány-korszakról szólt. Inkább MZP-ről, meg a pm/,mszp ről. Nem kéne mindent a patás nyakába varrni-mint Soros Györgynek, meg Brüsszelnek.
CsipkeRózsa
@Istenakinincsen: Nem nálunk, a szomszéd országban.
Istenakinincsen
@CsipkeRózsa: Csak a háborús vészhelyzet kihirdetése miatt kérdeztem:)
A földön ma minimum húsz helyen zajlik háború(ha nem több)
CsipkeRózsa
@Istenakinincsen: Csak a szomszéd országra vonatkozik a törvény, ha ott megszűnik, még távolabbra is mehetünk.
kereső
@KisTehen: Ez nem az. Ez egy kényszer megoldás. Láthatólag nem vagytok vele tisztában mit is jelent. Na de mit várjunk azoktól akik putyin emlőin nevelkedtek, és a mai napig azt szopogatják.
Istenakinincsen
@KisTehen: Mit jelent számodra a "libsi",mert a másik marha nem tudja/nem akarja megválaszolni.
Istenakinincsen
@KisTehen: Rossz válasz.Nem névszerint kérdeztem,csak maga a szó mit jelent számodra?
De ha már így belejöttél sorold fel névszerint mindet akit annak gondolsz és akit nem:)
Lássuk hogy áll a propeller hidegháború!
Nessy
@KisTehen: Tudod mit jelent a liberális kifejezés? Széles látókörű, nemes lelkű, adakozó, tisztességes etc.! ( Latin szótár)
kereső
@KisTehen: tegnap 19:02. Hatalmas költség?? A MOL háramhavi nyeresége fedezné- szakértők szerint.
És mint már irtam, a jövedéki adó+ ÁFA(ja), nem stadion épitésre és templomra kelllett volna költeni. Na de nem akarásnak nyögés a vége- inkább irjátok már le az igazat: nwm akartok kiszállni putyin hátsójából, mert ott érzitek magatokat jól, ott teljesedhetik ki orbán álma- az uralás mindent, és uralkodás mindenki felett, és a marha , aki felett uralkodtok még tapsol is, meg fizeti az egész cehhet.
Toller Béla
A kistehén egy idióta, ehhez kétség sem fér. A háborús rendkívüli helyzetből meg két dolog hiányzik: a háború, meg a rendkívüli helyzet ! Tízezer alatt van a majd egymillió ukrán menekültek száma, akiknek a magyar állam ténylegesen segített, és ezzel némi anyagi terhet vett magára ! Az EU által nyújtott kompenzációból a munka oroszlánrészét elvállaló civilek legfeljebb a suska harmadát kaphatták meg. A dolgozó ukránok meg adót fizetnek és fogyasztanak. Háború nincs, még a szállításokat is lassítjuk, akadályozzuk. A piacot nem lehet a Várból vezérelni, nem is kell ! Az egész egy humbug, a gerinctelen, magát szíre-szóra mindig megadó magyar népség orcáncsapása...folyamatos jelen időben ...
ómió
Megszavazhatná már - ha úgyis menni akartak - Maki efftársék Ukrajnába küldését is!
kissé felnőttem
@Toller Béla: ez a pozició megtartásának záloga, csak még nem tudja hogy ez sem örökös ám, ideig óráig aztán kattan a zár a s fogában

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.