Gyuricza László, Kerepes fideszes polgármestere közleményt adott ki azt követően, hogy az ügyészség nem indítványozta a városban történt százfős tömegverekedés gyanúsítottjainak a letartóztatását.

"A tisztességes helyi lakosság védelmében felháborodásomat fejezem ki a szombat esti Gyár utcában országos botránnyá vált fegyveres tömegverekedés ügyében hozott ügyészségi ítélet ellen. A kerepesi közbiztonság megteremtése érdekében felszólítom az illetékes ügyészséget, hogy a döntését vizsgálja felül, és a gyanúsítottakat helyezze előzetes letartóztatásba. Továbbá segítse a rendőrség és az igazságszolgáltatási szervek munkáját, hogy mielőbb rács mögé kerüljenek a kerepesi közbiztonságot veszélyeztető bűnözők"

– írta a településvezető közleményében.

Rettegnek a helyi lakosok Kerepesen a brutális tömegverekedés után! Még mindig szabadlábon van több mint 100 verekedő

Fotó: police.hu

A politikus úgy fogalmazott, hogy a rendőrség által elfogott személyek megalapozottan gyanúsíthatóak csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésével, az illetékes ügyészség mégsem tartotta fontosnak a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezését, ezért ők szabadlábon védekezhetnek. Tette mindezt úgy, hogy a gyanúsítottak nem működtek együtt a nagy erőkkel kiérkező rendőrséggel, sőt egy kerepesi lakásban, fegyverrel a kézben barikádozták el magukat, elfogásukra pedig csak a Terrorelhárítási Központ golyóálló mellénnyel felszerelt speciális egysége volt képes. 

Gyuricza László szerint a gyanúsítottak szabadlábra helyezésével veszélyben érzi magát Kerepes lakossága. Álláspontja szerint félő a bűnismétlés és az ehhez hasonló agresszív bűncselekmények újbóli elkövetése. Továbbá felmerül a szökés lehetősége és tanúk befolyásolása is, hiszen a tömegverekedésben több mint 100 fő vett részt.

Forrás: 24.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
az összes koszos cigót lágerba zárni, szegregálni...ha megpróbálja elhagyni a gettót, kilőni...talán rend lenne...
dr bél flóra
Büdös cigány f@szát levágni, seggibe dugni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.