Ahogy arról már beszámoltunk, a miniszterelnök délután sejtelmes posztban jelentette be, hogy valamit be fog jelenteni.

Orbán Viktor rendkívüli bejelentése: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány

Ám hogy mit, azt nem árulta el. A mai nap már letették az esküt a Parlamentben Orbán Viktor ötödik kormányának miniszterei. Előtte a miniszterelnök mutatta be a 14 tárcavezetőt.

Orbán szerint a magyarok megvédéséhez korlátlan hatalomra van szükség, ezért ma éjféltől kihirdették a háborús vészhelyzetet.

Illetve a mai nap az Alaptörvény tizedik módosítását a képviselők elfogadták, 136-an szavaztak rá igennel, 36-an nemmel.

Ezzel lehetett ugyanis kihirdetni a vészhelyzetet, amely hasonló a koronavírus alatti vészhelyzethez.

Szerinte a kormány azonnal munkához látott, és a szomszédban zajló háború folyamatos veszélyt jelent, akár az anyagi akár a fizikai biztonságunkra. Orbán szerint a brüsszeli szankciók gazdasági válságot okoztak, és egy gazdasági vállság előtt állunk, ennek elkerüléséhez mozgástérre és azonnali cselekvőképességre van szükség. 

A háború pedig veszélyezteti az energia-ellátást is

- tette hozzá.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
A kolostor malaca újult erővel folytatja ámokfutását...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: Bunkó tanulatlan paraszt vagy. Kemenesinek éppen ez a szakterülete, persze te ehhez is jobban értesz. Erős kisebbségi komplexus dúl tebenned.
kissé felnőttem
a gazda urnak megint hasmarsa van ? fosik ja? mert a pozició az ilyen ha meg lopik csalik is játszanak akkor ... na kivárjuk kit hagy meg a hasmars kit visz tova.
simmering73
"Magyarország lassan az afrikai banánköztársaságok szintjére süllyed, és közröhej tárgya lesz. A népirtó oroszokat támogató “békeharcos” elveszítette stratégiai nyugalmát, és mire az orosz hadsereg visszavonult és feladta az egész Ukrajna elfoglalásának tervét, “háborús veszélyhelyzetet” jelentett be, Mintha Magyarországot bármilyen háborús veszély fenyegetné. Orbán azzal a nevetséges demagóg hazugsággal magyarázta a döntést, hogy ez lehetővé teszi a “kormánynak”, hogy azonnal reagáljon. Vajon mire? És mi akadályozná meg az azonnali reagálást enélkül?"
nepszava.us/a-vilag-legrohejesebb-hazugsaga-haborus-veszelyhelyzet-magyarorszagon/
teuton
A lebutotott nalfabeta birkaknak mindent be lehet adni, ugyanabban a mondatban akar az ellenkezöjet is.
1. Nem szalltunk fegyvert KÖZVETLENÜL, mert haboruba keveredhetnenk. (Bar a NATO 5ös cikkelye szerint akkor az EGESZ NATO azonnal a vedelmünkre kellene keljen) Mas orszagokat ez nem zavar, a VOLT V4 masik 3 tagja szallit fegyvert, tankokat is.
2. Mivel haboru van a szomszedban (Putyin neve mint agresszor eddig ki nem esett a pofajukon), amibe nem akarunk belekeveredni, ezert haborus veszelyhelyzet, különleges allapot lett kihirdetve. Ezt a logikai bukfencet persze egy birka nem erti...
Havanagi
@teuton: Tegnap újranéztem több Simicska videót.Csodálkozom,hogy elérhetők.Érdemes ,mert szembesülhetünk zsirháj piszkos,aljas hazaárulásával.És ehhez még segitők kezet nyújt 3
millió ótvar! Itt már semmi nem ment meg minket.
teuton
@Havanagi: Nem csak Simicska, hanem több korabbi "palyatars" nyilatkozatait is meg kell hallgatni, nem csak a volt titkarnötöl. Van, aki egeszen Parizsig menekült, mert veröembereket küldtek ra kisbusszal. Persze ez meg mindig "jobb", mint a nagy baratnal, ahol nyilt utcan vagy az ajtaja elött puffantanak le ellenzekieket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.