Novák Katalin bejegyzésében elmondta, hogy azért írta alá az Alaptörvény módosítást, hogy a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet, illetve humanitárius katasztrófa esetére is kiterjessze a veszélyhelyzet alkalmazásának lehetőségét.

Novák Katalin szerint jól kezelték Orbánék a koronavírust, ezért van szükség megint a vészhelyzetre
Kép: Facebook/Novák Katalin

Ma aláírtam az Alaptörvény Országgyűlés által megszavazott módosítását, amely lehetővé teszi, hogy a szomszédban dúló háború idején gyors kormányzati döntések születhessenek.

- jegyezte meg bejegyzésében, majd elmondta, hogy a világjárványra adott magyar válaszok is igazolták, hogy váratlan válsághelyzetben gyors, határozott döntésekre és cselekvésre van szükség. 

A koronavírusban Magyaroszágon eddig 46101 ember vesztette életét, ez pedig ha a lakosságszámra vetített halálesetek számát nézzük negyedik az egész világon. Ennél többen csak Peruban, Bulgáriában, és Boszniában vesztették életüket a járvány miatt.

Ezzel szemben Novák Katalin úgy fogalmazott:

A magyar emberek biztonságban szeretnének élni, ezt kell az ország vezetőinek biztosítani. A Kormány a különleges jogrendben lehetőséget kap arra, hogy rendeletekkel hozzon meg sürgős beavatkozást igénylő, fontos döntéseket.

Azt is elmondta, hogy az Országgyűlés a veszélyhelyzet idején is folyamatosan működik, és ellátja ellenőrző feladatát. A Kormány minősített felelőssége, hogy a veszélyhelyzet alkalmazásával megfelelően éljen. Magyarország békét akar, ezért személyesen is azért dolgozom, hogy a háború hatásai a lehető legkisebb mértékben érintsék a magyar családok mindennapjait!

A vészhelyzet kihirdetését Orbán Viktor ma Facebook oldalán jelentette be, erről bővebben már beszámoltunk.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
A 46 ezer halott nem a siker jelképe, asszonyság.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Hogy is volt a Rákosi-korabeli vicc poénja? "Megnyertük a széncsatát, hidegek az iskolák"...
RonaGyuri
jól kezeltétek volna??? erre 40ezer ellenpélda van! =))
CsipkeRózsa
Miért??!!
Hogyan függ össze a vírus kezelése és a háború a szomszéd országban?

Egyébként a koronavírust is rosszul kezelték, és akkor sem volt szükség a szükségállapot bevezetésére.
Most már mindhalálig szükségállapot lesz, persze, mindig valami újabb kifogással.
simmering73
Még le se ült az asztalhoz, már hazudik.
kereső
Jól? Mondod ezt a 45 ezer halott , a több tizezer ellátatlanul hagyott beteg árnyékában? Katalin , hazudsz- már az első napokban. Ezt áldották meg az egyházak?
Macskaszem
A 46 ezer halott nem a siker jelképe, asszonyság.
csak úgy....
orbán bugyuta aláírogatós titkárnöcije..
puszt
emergency, emergency, fucking your mother
Rohadjatok meg!
Maxipocak
Az EU-ban rajtatok kívül te liba, mindenki a megoldáson dolgozik, ti meg a sunyi lopáson és a gerinctelen zsaroláson.
colibri
Novák máris, az első lehetőség adtán nyalja fényesre orbán alvázát.
Eladott Ország
Akkor melyik ország volt világelső a Covid halálozási listán és a dobogón, végzett az "élbolyban"?! Kit tetszik hülyének nézni fideszes "Krotáliás" Katika?! Az ilyen opportunista, gerinctelen, becsvágyó seggnyalók a legveszélyesebbek. Mivel nő, neki kétszer jobban csapkod a nyelve, hogy ugyanolyan közel kerülhessen a gazda ánuszához, pont úgy, mint Jucikánknak. Nem lesz itt semmi önállóskodás, szépen leköveti a dagi parancsait, frankóbb motor lesz, mint plagizáló „GoJóstoL” Pali. Bábnak jó lesz oda, csak egy kicsit sokba lesz nekünk!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/269735119_10223366135074054_2299695571779879907_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=825194&_nc_ohc=nUmDyKv5YvQAX82rgr5&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8wqLwwA11MI6EY7bJVwIR5uxTalF96SQk_CMxcKs0zIw&oe=62926B32
Gazella
Katyeka..ennyire szopni szírháj himbilimbijét...rengeteg ember előtt nem illik...
Nessy
@Gazella: Az még hagyján, de ameddig Áder egy nyugodt ember volt, ez a jó asszony extrovertált, naponta fogja posztolni az aznapi dicshimnuszát Orbánnak az ebéd után desszertnek!
drrotf
Nem történt csoda, Novák csak azt tette amit vártak tőle ez emberek.Mint korábbi Orbán kormány minisztere nem mondhatta azt, még a 46 ezernél több halott esetén sem, hogy az Orbán kormány rosszul kezelte a vírus helyzetet, és ezért nem írja alá az Alaptörvény sokadik módosítását.Csupán azt kellene még megmagyarázni az embereknek, hogy mi a szerepe az Országgyűlésnek?Már két éve van különleges jogrend és ezalatt az idő alatt az Országgyűlés nem tudja a legfőbb feladatait teljesíteni, nem hoz törvényeket, mert helyette a kormány rendeletekkel kormányoz, és ellenőrzési tevékenységét sem tudja teljesíteni.Arra is felelni kellene hogy ilyen helyzetben szükséges rossznak tartja-e az országgyűlési képviselői választását, mert így most a képviselők sem tudják a feladatukat teljes egészében ellátni , s ez a helyzet ki tudja meddig eltarthat.Azt elismerem hogy Novák nagyon bízik pártjának elnökében Orbán Viktorban és ezért azt gondolja hogy cselekedetei rendben vannak, de azért gondolja meg hogy az Országgyűlés a magyar államrendben nagyon régen bevett intézmény, a közvetett demokrácia megtestesítője és nem egy vitézkötés csak az állami szervek rendszerében, amit csak úgy félre lehet tenni!
namihami
Van egy nagy előnye az Áderral szemben. Ezentúl legalább a parlamenti és a karmelitás ablakok tiszták lesznek.
Józsipapa
káder II. jános nem okozott csalódást...
aláírta amit elétettek...
Nessy
@Józsipapa:Utódja pedig folytatja e nemes "hagyományt"! Csak nagyobb felhajtással.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.