A kormány tizedjére is módosította az alaptörvényt, majd pár órával később a miniszterelnök be is jelentette, hogy kedd éjféltől azonnal életbe lép a háborús veszélyhelyzet, az orosz-ukrán háborúra hivatkozva.

A magyaroknak nem újabb veszélyhelyzetre, hanem biztonságra és nyugalomra van szükségük – Fekete-Győr azonnal reagált
Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke és miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Fekete-Győr András azonnal reagált a rendkívüli bejelentésre, s hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben megosztotta véleményét a kormány döntése kapcsán.

A magyaroknak nem újabb veszélyhelyzetre, hanem biztonságra és nyugalomra van szükségük. Biztonságban szeretnék tudni a megtakarításaikat, a hitelkamataikat, az életszínvonalukat, amiért keményen megdolgoztak. A kormányának a folyamatos veszélyhelyzetek fenntartása helyett ezen kellene dolgoznia.

- jelentette ki, és elmondta azt is, hogy Orbánék azt szeretnék, ha félnénk. Ha gyomorideggel vinnénk a gyereket reggel az iskolába, arra gondolva, hogy az oroszok elzárhatják a gázt, és hazaérve már áram sem lesz a lakásban. Ha félve bontanánk ki a banktól kapott borítékot, hogy mennyivel emelkedett a törlesztő. Ha félve böngésznénk az akciós újságot, hogy vajon mennyit drágult a paradicsom múlt hét óta.

Ha pedig Ön is azt szeretné, hogy a magyar emberek ne féljenek, akkor ne azon dolgozzon, hogy milyen ürüggyel tud újabb és újabb veszélyhelyzeteket kihirdetni. Hanem azon, hogy hogyan tudja a magyar emberek biztonságát, megélhetését és jólétét garantálni.

- emelte ki, majd hozzátette, hogy a kormány dolga nem a veszélyhelyzet fenntartása, hanem annak megszüntetése.

Elmondása szerint munka pedig van bőven, mert a gazdasági válság és Putyin háborúja sajnos már érezteti a hatását. A kormánynak meg kell fékeznie az áremelkedést, helyre kell állítania a teljesen felborult állami költségvetést, segítséget kell nyújtania a gazdasági válság áldozatainak, a bajba jutott kisvállalkozásoknak, és mihamarabb el kell kezdenie az ország függetlenítését az orosz gáztól.

Ezek az ország előtt álló valódi feladatok, melyek közül egyikhez sincs szükség a veszélyhelyzet fenntartására és a rendeleti kormányzásra.

Amire viszont nagy szükség van mindezekhez, az a lassan egy éve elzárt EU-s pénzcsapok újranyitása. Ezért arra kérjük a kormányt, hogy a megszorítások, a magyar kisvállalkozások sanyargatása, a helyi önkormányzatok kisemmizése és a veszélyhelyzet helyett kezdjen végre azon dolgozni, hogy mihamarabb hazahozza a Magyarországot megillető EU-s támogatásokat és azokat költse a magyar emberekre: korszerű kórházakra, fejlett iskolákra és biztos megélhetésre.

- zárta sorait.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
A szocializmus felbomlásával a nyugalom véget ért. Azóta csak munkanélküliség, hajléktalanság, kisemmizettség, a 3 réteg milliárdosokra és szegényekre apadt, az igazságtalanságokat a törvény nevében követik el, nyugdíjasok vegetálásra ítélve, kivéve a vezető csókosokat, a drog, a kilátástalanság a fiatalok számára stb. kellett ez nekünk? Mindezt a demokrácia jegyében. Kádár forog a sírjában.
szép új világ
Orbán okozta vészhelyzet Magyarországon. Ki lehet hirdetni és ez legalább igaz.
ómió
Na, de Fegyőr efftárs! Azért van az előbbi, hogy mindinkább meglegyen az utóbbi! Efftársilag ez "túl magas"?
Namely
Imádom, amikor a törpepártok vezetői mondják meg, hogy mi kell a magyaroknak. :D

Az meg különösen szép, hogy egy libsi párt magyarokra hivatkozik. Hát hol vannak a cigányok, és egyéb nemzetiségek? Csak nem a populizmusra játszik Fegyőr?

"Ha gyomorideggel vinnénk a gyereket reggel az iskolába, arra gondolva, hogy az oroszok elzárhatják a gázt, és hazaérve már áram sem lesz a lakásban. Ha félve bontanánk ki a banktól kapott borítékot, hogy mennyivel emelkedett a törlesztő. Ha félve böngésznénk az akciós újságot, hogy vajon mennyit drágult a paradicsom múlt hét óta."
Ahogyan ezeket olvasom, kijelentetem, hogy Jákob Petikének komoly konkurenciája lesz az elkövetkezendő 4 évben. A Parlament bohóca címért ringbe szállt Fegyőr. A parizer még hiányzik, de a fejlődést csak a vak nem látja. :D

Igen, arra hajt:
"Amire viszont nagy szükség van mindezekhez, az a lassan egy éve elzárt EU-s pénzcsapok újranyitása. Ezért arra kérjük a kormányt, hogy a megszorítások, a magyar kisvállalkozások sanyargatása, a helyi önkormányzatok kisemmizése és a veszélyhelyzet helyett kezdjen végre azon dolgozni, hogy mihamarabb hazahozza a Magyarországot megillető EU-s támogatásokat és azokat költse a magyar emberekre: korszerű kórházakra, fejlett iskolákra és biztos megélhetésre."
Mint Jákob.
És ő sem mondja meg, hogyan képzeli ezeket. Mint Jákob.

Egyre világosabb, hogy Orbánnak 4/5-e lesz 2026-ban.
Ilyen ostoba, inkompetens "ellenzék"-kel ez a minimum.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
NKF
Hú de jó nekünk! Osztják az észt. Fegyőr,Jakabka F@szházy .csupa ész!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.