Orbán Viktor veje interjút adott.

Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje interjút adott a portfolio.hu-nak, amelyből kiderült, hogy a világban a koronavírusjárvány, majd az orosz-ukrán háború nyomán kialakult válság ellenére elég jól teljesítettek az érdekeltségei, több mint 12 milliárd forint adózás előtti nyereséggel zárták az évet.

Fotó: 

A miniszterelnöki vej szerint ugyanakkor üzleti sikerei nem a kormányközeli kapcsolatainak köszönhetőek.

A jelentős növekedést a BDPST Zrt. mint holdingvállalat sikeres befektetési stratégiájának, a különböző részesedésein és befektetésein keresztül megtermelt eredményeinek köszönheti. Minden más csak politikai támadás!

– magyarázta az interjúban Tiborcz István, aki azt is elmondta, büszke arra, hogy ők senkit sem bocsátottak el a járvány alatt. Sőt, 2021-ben 280 százalékkal nőtt a BDPST Group által a turizmus-vendéglátás szegmensben foglalkoztatottak létszáma – tette hozzá. 

Orbán Ráhel férje az infláció, a forint árfolyama okozta bizonytalanságok ellenére is optimista, szerint ezek a kérdések előbb-utóbb nyugvóponthoz fognak érni, és azok a cégek lesznek képesek sikerrel venni az akadályokat, melyek képesek tartalékokat képezni a gazdaságilag kedvező időszakokban.

Tiborcz egy kérdésre elárulta, hogy az érdekeltségében álló Diófa Alapkezelő magántőkealap esetében nem ő dönt, hogy az alapkezelő mibe fekteti a pénzét (ezt egy menedzsercsapat teszi), de 

nemcsak tulajdonosként, de befektetőként is érdekelt vagyok a Diófa Alapkezelő jó teljesítményében.

Ehhez kapcsolódóan felmerült a Kopaszi-gátnál folyó ingatlanberuházás, amelyben nemrég a Főnix Magántőkealap szerzett részesedést – és amely ugyancsak Tiborczhoz köthető a Diófa Alapkezelőn keresztül (utóbbi kezeli az előbbit).

A korábbiakban már ismertetett szuverén döntését hozta meg a Diófa Alapkezelő. Személy szerint úgy vélem, hogy jól döntött az alapkezelő a Kopaszi-gát projekt esetében. Egy modern városnegyed épül az ország egyik legnagyobb vállalata új székhelyének közvetlen közelében, ahol a lakások hosszú távon is bérbe adhatók lesznek

– magyarázta.

Az interjúból kiderült az is, hogy Tiborcz mezőgazdasági érdekeltségei már nyolc éve átálltak a biogazdálkodásra, ő pedig magánszemélyként igénybe vett olyan uniós pályázatokat, amelyek hosszabb távon biztosítják a fenntartható gazdálkodást. Hozzátette, ő hisz a fenntarthatóságban, felesége is ennek jegyében nyitott nemrég bababoltot Budapesten.

Az interjúban arra is rákérdeztek, hogy visszaköltöznek-e a spanyolországi Marbellából Magyarországra, ahová közel egy éve mentek ki családostól. Az is előkerült kérdésként, hogy hol jobb élni a két helyszín közül.

Minden szempontból hozta azokat az elvárásokat, amelyeket akkor célul tűztünk ki. Fontos személyes szál volt a történetben, hogy Spanyolországban sokkal több minőségi időt tudtam tölteni a családommal. Amikor eldöntöttük, hogy a gyerekekkel közösen kiköltözünk, alapvetően két okunk volt arra, hogy egy évet Spanyolországban töltsük.

Először is szerettük volna, ha a gyerekek megismernek egy új kultúrát, az abban élő embereket, és mindeközben nyelvet tanulnak. Ezt a környezetváltást mindenképpen az iskolakezdés előtt szerettük volna megtenni. A gyerekeket rengeteg pozitív hatás érte, miközben spanyolul és angolul tanultak. A másik szempont az volt, hogy ne csak azok a fejlesztéseink és projektjeink kössék le az időmet és a figyelmemet, amelyekben a cégcsoport aktuálisan érdekelt. Ez a cél is teljesült. A kétlakiságnak köszönhetően távolabb tudtam maradni a napi menedzsmenttől, és ennek köszönhetően több lehetőségem volt távlatokban gondolkodni, és stratégiát alkotni

– nyilatkozta Tiborcz István, aki azt is elárulta, hosszabb távon Magyarországon képzelik el az életüket.

Forrás: portfolio.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Uriel
Kicsit sem feltűnő, hogy a választások előtt kiköltöztek, most, hogy a Fidesz nyert és biztosan megússzák a számonkérést, visszaköltöznek.
Mocskos patkányok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.