A Nemzeti Sport értesülései szerint a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül a sportot felügyelő államtitkárság, ezt pedig megerősítették a Magyar Közlönyben megjelentek is.

Szabó Tünde helyett Schmidt Ádám felelhet majd a sportért

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Magyar Sport Napja alkalmából tartott ünnepségen az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2022. május 6-án. MTI/Balogh Zoltán

A területért a továbbiakban nem Szabó Tünde, hanem Schmidt Ádám felel majd a lap szerint, amelyre a 24.hu hivatkozik.

A sport kiemelten fontos a miniszterelnök, Orbán Viktor számára, még a Nemzeti Sport is azt írja, hogy

„ahogyan az államigazgatásban emlegetik, valójában Orbán Viktor a sportminiszter, de legalábbis naprakész a terület legtöbb ügyével kapcsolatban és a fontosabb döntéseket is ő hozza meg”.

Ez ugyanakkor problémát is jelentett a sportlap írása szerint, ugyanis technikai problémát is jelentett korábban, hogy a sport erős szereplői minden döntést tőle vártak, kevésbé fontos ügyekben, egymás feje fölött átnyúlva is, ráadásul a többcsatornás irányítási rendszerben (EMMI, Miniszterelnökség, MOB, klubok, szövetségek) nehéz volt sínen tartani a folyamatokat.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Még az állampolgárok jóléténél is fontosabb - bizony. Az nem gond, hogy emberek élnek munkaviszony után 80-100 ezer ft alatti összegből, de a sportra milliárdokat költenek.
simmering73
„ahogyan az államigazgatásban emlegetik, valójában Orbán Viktor a sportminiszter". Ez meg is látszik az ország állapotán.
Pálinkás Pál
orbán egy zsák fos...50-es IQ felettiek szemében...
drrotf
@simmering73: Na de az alakján nem nagyon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.