Szijjártó Péter külügyminiszter korábban ennyire taksálta annak árát, hogy Magyarország elálljon az Unió Oroszországgal szembeni olajembargójának vétójától.

Lattmann: a magyar kormány „nem fogja tudni kiverni” az EU-ból a 15-18 milliárd eurót
Fotó: atv.hu

Bár Deutsch Tamás szerint az uniós tagállamok közel egyharmada – Magyarországhoz hasonlóan – ugyancsak ellenzi a tervet, de Lattmann Tamás szerint ezek az országok végül elszakadnának a magyar érdek kizárólagos védelmétől, ha ténylegesen döntéshelyzetre kerülne sor – írja az atv.hu.

Külpolitikai jellegű kérdésben csak akkor lehet állást foglalni, ha abban konszenzus van – így reagált Lattmann Tamás nemzetközi jogász az ATV Start című műsorában azokra a hírekre, hogy az uniós tagállamok esetleg Magyarország nélkül is dönthetnek az uniós olajembargóról. A szakértő szerint vannak jogi lehetőségek arra, hogy egy ország esetleges vétóját körbejárják, ám szerinte nem biztos, hogy ezekkel megéri kísérletezni.

Deutsch Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: az uniós tagállamok közel egyharmada – Magyarországhoz hasonlóan – ugyancsak ellenzi az olajembargót. Lattmann ennek kapcsán azt mondta: a fideszes EP-képviselő kijelentése nem áll távol a valóságtól, de szerinte ezek a tagállamok végül elszakadnának a magyar érdek kizárólagos védelmétől, ha végül ténylegesen döntéshelyzetre kerülne sor.

„De az igaz, hogy ez egy politikailag megosztott probléma, és ezt a magyar kormány is érzi”,

ezért is használja zsarolásra a kérdést, hogy visszaszerezze a korábban elvesztett forrásokat – vélekedett a szakértő, aki szerint a magyar kormány

„nem fogja tudni kiverni” az EU-ból

a Szijjártó által belengetett 15-18 milliárd eurót. De az alkudozásnak ez az alapszabálya: a két fél két igen távoli pontról indul, és valahol középen találkoznak – tette hozzá.

Forrás: atv.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
"Kiverni"!? Mert te a magadét úgy szoktad?
teuton
@Shikari: Ezt egyeztetted a ptrohos fönököddel is? Mert szerinte az EUs penzek JARNAK MO-nak. Pedig valojaban csak a pofaja jar, mert az EU elzarta most a penzcsapot... A szejm is visszavette ma a birok megregulazasara hozott törvenyt, ugyhogy ök is megkapjak a helyreallitasi alapot, Orban meg egy orrbavafast kap. Ennek persze a magyar adofizetök isszak meg a levet, mert a kiesö penzt draga kölcsönökkel kellett finanszirozni...
magyar1
@teuton: De ez a pénz nem a szerződésbeli befizetés-visszafizetésről szól, hanem az embargó kiváltásáról.
teuton
@Shikari: Neked csak a pofad jar! A huxit-ot meg egyeztetsd a gazdaddal, ö nem akar addig kilepni es belepni a Szovjetunioba, amig van mit ellopni.
Egyebkent pedig majd ha megtanulsz olvasni, nem csak pofazni, akkor olvass magyar törvenyeket! A huxitot te is elindithatod nepszavazasra! Aztan majd meglatod, mekkora lesz a reszvetel es a pozitiv valasz ra a fideszbirkaktol meg a naci mi gatyanktol...
teuton
@magyar1: Embargokivaltas? Minden EUs orszag megszavazta az embargot, ök mennyi kivaltast kapnak??? Ja, szo sincs embargokivaltasrol, a követelt összeg pontosan megegyezik azzal, amit a jogallamiatlansag miatt az EU visszatart!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.