A Központi Nyomozó Főügyészség vádirata alapján a Fővárosi Törvényszék vezető beosztású személy által az előnyért hivatali kötelességét megszegve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt hozott ítéletet három vádlott ügyében.

Megkent NAV-os osztályvezető ítélete: súlyosításért jelentett be fellebbezést az ügyész

Fotó: pixabay.com

A vádirat lényege szerint két férfi – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik bűnügyi igazgatóságának osztályvezetője, és egy könyvelési, valamint ahhoz kapcsolódó szolgáltatások nyújtásával foglalkozó cég vezetője – egy harmadik társukkal abban állapodott meg, hogy a könyvelési szolgáltatást végző céggel kapcsolatban álló vállalkozóknak pénzért felajánlják, hogy a NAV-nál indult és őket érintő eljárásokról adatokat szolgáltatnak és szükség esetén azokat számukra kedvezően befolyásolják.

A korábban közszolgálati jogviszonyban álló terhelten felüli vádlottak cégek ügyvezetői voltak.

Az ügyben a 2022. február 22-én tartott előkészítő ülésen nyolc vádlott közül hárman a vádirattal egyezően beismerték bűnösségüket, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, ezért esetükben a bíróság elkülönítette az ügyet, míg az alapügy a többi vádlott vonatkozásában tárgyalással folytatódik.

Az elkülönített ügyben elnapolt és 2022. május 24-én folytatott előkészítő ülésen a bíróság a vádirati tényállással egyezően bűnösnek mondta ki a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottakat, és a könyvelési szolgáltatást nyújtó cég vezetőjét 2 év végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 3.000.000 forint, míg a két vállalkozót 2.250.000-, és 4.400.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélettel szemben a vád képviseletét ellátó ügyész fellebbezést jelentett be mindhárom vádlott terhére súlyosításért – egy esetben a minősítést is támadva –, míg a terheltek és védőik tudomásul vették az ítéletet.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Ügyeszség

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Berklac
Vazze, az eszem megáll , még jó,hogy nem az állam fizet nekik , mert ők bűnöznek !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.