Megy a harc a nacionalista érzelműek szavazataiért a Jobbik és a néhány éve belőle kiszakadt Mi Hazánk Mozgalom között.

Versenyt hőbörög s Jobbik és a Mi Hazánk a külföldi munkások miatt
Z. Kárpát Dániel. Fotó: MTI/Kovács Attila

Szerdán mindkét párt úgy érezte, hogy hazánkra jelenleg a külföldi vendégmunkások jelentik a legnagyobb veszélyt. 

A Jobbik vendégmunkások hadát látja közeledni

A Jobbik közleménye szerint elfogadhatatlan, hogy

Magyarországra "üzemszerűen importálnak" vendégmunkásokat;

az ellenzéki párt ehelyett a kényszerből kivándorolt magyarokat visszacsábító program indítását sürgeti.

Szerdai online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője arról beszélt: a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvénybe a kormány "belesunyulta" azt a passzust, amely lehetővé teszi, hogy a munkaerő-kölcsönző cégek szervezetten hozzanak harmadik világbeli dolgozókat Magyarországra, és a hosszú távú foglalkoztatásukhoz se legyen szükség külön engedélyre.

Egészen elképesztő, hogy miközben a Fidesz harsányan tüntet a migrációval szemben, közben ő maga szervezi a munkaerőimportot, ő maga szervezi a vendégmunkások hadát – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint lassan százezres nagyságrendben érkeznek munkavállalók egzotikus országokból, "a világ egészen furcsa pontjairól".

Z. Kárpát Dániel hozzátette: a Jobbik azt szeretné elérni, hogy induljon a kivándorlókat hazacsábító program, amely – lakhatásuk támogatása mellett – a hazai bérüket közelíti a külföldi jövedelmükhöz, az állástalanokat pedig ingyenes átképzéssel segítsék hozzá a belépéshez az elsődleges munkaerőpiacra.

Mi Hazánk: ne harmadik világbeliekkel kezeljék a munkaerőhiányt!

A Mi Hazánk Mozgalom elfogadhatatlannak tartja, hogy harmadik világból érkezőkkel oldaná meg a kormány a munkaerőhiányt – közölte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Lantos János, a párt munkaügyi kabinetjének elnöke.

A munkaerőhiányt nem idegen vendégmunkások behozatalával kell megoldani, hanem azzal, hogy tisztességes béreket adunk a magyar dolgozóknak és megfelelő munkakörülményeket biztosítunk a számukra

- fogalmazott, jelezve, a megélhetési gondok miatt Nyugtra ment több százezer magyarral töltenék be az így megürült állásokat.

Arról beszélt: évekkel ezelőtt, a migrációs válság kezdetén még azzal kampányolt a kormány, hogy az ide érkezők nem vehetik el a magyarok munkahelyét, most pedig egy törvénycsomagban megszavaztatta a parlamenttel, hogy a minősített munkaerő-kölcsönzők munkavállalási engedély nélkül hozhatnának dolgozókat távoli országokból.

Közlése szerint a Mi Hazánk engedélyhez kötne az Európai Unión kívülről érkezők magyarországi munkavégzését, és jelentősen csökkentenék a kiadott engedélyek számát.

Hozzátette: számos üzemben azzal fenyegetik a magyar dolgozót, ha "problémázik", hogy ázsiait vesznek fel a helyére, "mert az nem beszél vissza". Lantos János elmondta: e "káros gyakorlat" leküzdésében a szakszervezetekre számítanak partnerként.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ezek biztos olyan ősmagyarok, akik az őshazából most költöznek ide! Nem az Orbán által idehozatott vendégmunkások.
""Ha Magyarországra jössz, nem veheted ei a magyarok munkáját!"".
Na ugye, igazi ősmagyarok...ez a saját munkájuk!
CsipkeRózsa
Igazuk van a hőbörgőknek, a behozott távolkeleti munkavállalóknak lakhatást is kell adnunk, ha az itt élő vidéki magyar emberek lakhatását megoldanánk, akkor ők is el tudnák vállalni a felajánlott munkalehetőségeket. Ezt régen munkásszállásokkal megoldották, jöhettek Budapestre, v. nagyobb területre, ahol munkaerőre volt szükség.
Málna
@CsipkeRózsa: Ez most is meg van oldva a vidékieknek, csak nem mindenki akar dolgozni.
nezelodo
Valahogy haza kell csábítani az elvándorolt dolgozóinkat!? Ja csak nem kész átverést kell rendezni a "gyere haza fiatal" programból! Aztán hol vannak a vezér rejtett erőforrásai? Vagy csak egy-egy tömegverekedésnél mutatkoznak be?
Havanagi
Ajaj ! Ezek nem a "mingráncsok" közül fognak kikerülni???MOST AKKOR MIGRÁNS???MUNKAVÁLLALÓ???Nem kellett volna úgy migránsozni,hogy még a világűr is visszhangozzon,talán az kvalifikáltakat hagyni kellett volna az országban.Szembe mennek ezek magukkal,minden csak idő kérdése.Hopszte!Köpönyeg fordul!!!Retkes kóceráj!
ómió
A neobolsi Jobbik a "nacionalista érzelműek szavazataiért"!? Nagyon eltévedtetek, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.