Ahogy arról korábban beszámoltunk, a miniszterelnök sejtelmes bejegyzéssel tudatta, hogy hamarosan nagy bejelentésre készült.

Megérkezett Orbán bejelentéseFotó: Orbán Viktor miniszterelnök aláírja a kinevezési okmányokat eskütételét követően az Országgyűlés ülésén 2022. május 16-án. MTI/Máthé Zoltán

Mint azt korábban megírtuk, háborús vészélyhelyzetet hirdetett a kormány, ami kedd éjféltől életbe is lépett.

A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be.

- jelentette be a Miniszterelnök.

Ezek az intézkedések időben korlátozottak: két évre, 2022-re és 2023-ra vonatkoznak.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy azok, akik ebben a háborús helyzetben extra haszonra tesznek szert,

azokat arra kérjük, azoktól elvárjuk, hogy segítsék az embereket és járuljanak hozzá az ország védelmi költségeihez. Ahogy vállaltuk, a családokat, nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést az elhúzódó háborús helyzetben is meg fogjuk védeni.

A teljes videó itt tekinthető meg:

Forrás: Facebook

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
a multiknak ha van eszük kivonulnak, mi meg éhen halunk...igazán elintézhetné ezt a patkányt valaki...mellesleg húgyagyú fideszválasztók..szerintetek ki fogja megfizetni a plusz adót?...segítek, nem a multik meg a bankok, hanem ti is, hülye félanalfabéta horda...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
a multiknak ha van eszük kivonulnak, mi meg éhen halunk...igazán elintézhetné ezt a patkányt valaki...mellesleg húgyagyú fideszválasztók..szerintetek ki fogja megfizetni a plusz adót?...segítek, nem a multik meg a bankok, hanem ti is, hülye félanalfabéta horda...
polgarb
A rezsicsökkentés a pazarlás melegágya!
szép új világ
Most fog kiderülni, hogy a MOL-nak, az OTP-nek, az MVM-nek és a többi Fidesz közeli cégnek soha nem volt extra profitja...
Sőt a gázszerelő Lölő cégbirodalma adományokból épült. Orbán apjának bányái pedig tegnap óta veszteségesek...
justhpeter
Orbánnak el kell kerülnie a teljes tönkremenést. Arról meg nem beszél, hogy ide vezetett a 12 éves harc mindenki ellen. Addig harcolt az Unióval, hogy az megelégelte és lenullázta. Most meg csupasz seggel próbál ugrabugrálni. Igen ám, de első jelként a forint elkezdett süllyedni. Második jel lesz, hogy az érintett áruk és szolgáltatások gyorsan meg fognak drágulni. Harmadik jel lesz az infláció további növekedése.
csak úgy....
holnaptól 400 ft fölött az euró! ügyes volt viktot...
tudode
Úgy ahogy
.
-----A VÖRÖSISZAP KÁROSULTAK 11 ÉVE VÁRJÁK HIÁBA A 2 MILLIÁRD FORINT ADOMÁNYT amit Orbánék benyeltek
.
olkt.net/a-vorosiszap-karosultak-11-eve-varjak-hiaba-a-2-milliard-forint-adomanyt-amit-orbanek-benyeltek-%E2%9A%A0%EF%B8%8F/
-----------
.
A székházmutyis bányatulajdonos papi mit szól ehhez?
.
-----Hét év alatt 15 milliárd forintot keresett az Orbán család nm bérből és fizetésből
g7.hu/kozelet/20210604/het-ev-alatt-15-milliard-forintot-keresett-az-orban-csalad-nem-berbol-es-fizetesbol/
--------------
.
???
kereső
Már csak az a kérdés: mi , milyen összeg/százalék minősül extra profitnak?
Emlékeztek még a járványvédelmi,-és gazdaságvédelmi alapra a pandémia idejéből?? Na, kik kapták belőle a legtöbb támogatást??- az egyházak és lölö.
És lehetett pakolgatni a költségvetési pénzeket ide az alapokba- most meg az extra adók. A multi üzletláncok már igy is fizetik az árstop miatti +költségeket- ???, 50 milliárd, amit behoznak más termékek árain.
A banki különadót, a távközlési vezetékek adóját ki fizeti?- a szolgáltatást igénybe vevő, azaz mi.
Nesze neked rezsicsökk- meg kell védeni szijjártó petya fútött medencéjének szubvencióját.
kereső
@KisTehen: Takarodj már vissza Moszkvába, NERhülyéje, putyin csicskája.
csak úgy....
@KisTehen: nektek lesz rossz de ezt te úgysem érted!
kissé felnőttem
évek óta ezzel az üres mappával villog ... ja bámulja a semmit... ez ám a munka imitáció.
drrotf
A külön adók azok most micsodák?Megszorítások? Á dehogy .A külön adók azokat a befizetők önként , jó szándékkal fizetik be a költségvetésbe, és meg sem próbálják majd áthárítani a vásárlókra ügyfelekre.Még az is lehet ők maguk kérték a rezsi alap és a hadi kiadásokra szánt alap megteremtését???
kulabombaafityiszre
Szóval a hat gazdasággal foglalkozó miniszterek ennyit bírtak kiötletelni.
Hát nem a legélesebb kések a fiókban.
Egyébként meg a bankok multik távközlési cégek szétterítik majd a fogyasztókra.
Tehát a trottyos gatyást egekig magasztaló fidernyákok is fizetni fogják az infláció emelkedésével.
Ja,és mivel a bankok is fizetik ezt a valamit,a banki költségek ,valamint a hitelek kamata is plusz emelkedni fog a hitelt felvevők nagy örömére.
nezelodo
A trollbocika és társainak elég vékonyka az esze! Vajon a pluszban megadóztatott bankok, nagykereskedelmi cégek, biztosítók áruházláncok üzemanyag forgalmazók, és egyéb megsarcolt forgalmazók annyira hülyék lennének, hogy nem hárítják tovább az áraikban, ahogy a csirkefarháton elbukott árrést a többi termékben látjuk viszont? Vajon a kis üresfejűek nem találják ki, miért kerül kétszer annyiba egy zsömle, mint három hónapja? Látom nem érik fel ésszel az Euró árfolyam lendületes növekedésének következményeit sem. Pedig már majdnem száz forinttal korábban le kellett volna mondania Orbánnak, ahogy az elődeinek előírta. Nem érik fel ésszel, miért kell támogatni a luxusfogyasztók energiafelhasználását rezsicsökkentésnek hazudva? Bizonyára rohadtul rá vannak szorulva a többmillás fizetésük mellett.
Gazella
Ez a kokadt himnilimbijű zsirháj mindig csatázik.. ennek agyára ment a trianon miatti háború.
kissé felnőttem
@durbincs: a kurva barátnéddal levelezz fejetlen rothadó bűzös farok
verőce21
Vissza 2010-hez! Ez már egyszer bevált és sikeres volt, miért ne lenne most is az!

Persze, hogy a népek fizetik meg... és...?
Annyi kínai turistánk lesz, hogy győzzük. Biztos nem véletlen hogy sokat fordulunk elő a kínai tvben.

A ma esti kínai központi híradó megint ismertette a magyar álláspontot. Mi vagyunk a béke szigete az őrült EU-ban...!
tudode
Ajajj!
.
Micsoda muri:
.
A Kormány 180/2022. (V. 24.) Korm. rendelete az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása érdekében (..) hatáskörében, figyelemmel a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 51/A. § (3) és (4) bekezdésére, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. A veszélyhelyzet kihirdetése 1. § A Kormány az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdet ki. 2. A veszélyhelyzettel összefüggő szabályok
.
„”””””2. § A Kormány a veszélyhelyzet magyarországi következményeinek elhárításáért felelős kormánytagként a miniszterelnököt jelöli ki.””””
.
3. § (1) A veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletek rendelkeznek. (2) A Kormány a veszélyhelyzet fennállásának, valamint a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedések fenntartásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálja. (3) A Kormány az állampolgárok együttműködését kéri a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedések végrehajtásában.
.
4. § A veszélyhelyzet ideje alatt a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésétől eltérően a települési önkormányzat képviselő-testülete, a fővárosi, megyei közgyűlés, illetve ezek bizottsága feladat- és hatáskörét maga gyakorolja.
3. Záró rendelkezések 5. § Ez a rendelet 2022. május 25-én lép hatályba.
.
Orbán Viktor s. k., miniszterelnök
---------------
.
Sto etá Viktor Viktorovics!!!
kereső
@KisTehen: 19:13 Mit mondjak ki? Azt, hogy hülye vagy a gazdasághoz? Játszod itt a jópofát" jól pofán kéne vágni érte), miközben véresen komoly dologról van szó. Most már tényleg bejön a jóslat- és a ksh szerint is két számjegyű lesz az ibfláció, amely a kis megtakaritásokat el fogja teljesen inflálni. A bankok emelik a hitelek kamatait- ott a sok csokosokot, meg a hét személyes autó hitel, a személyi hitelekről nem is beszélve.Folytassam? Minek.
Ha ezt te úgy értékeled, hogy a multikat sajnálom- akkor nnem vagy magadnál. Mondhatnám úgy is, hogy orbán schegge elvette az eszedet.
Mit nem mondok ki?
Yoda69
@verőce21: A kinai hirado mondja... hahaha kurva hiteles forras.
Mellesleg kinai turista meg jo ideig nem fog jonni, amig az egesz orszag karantenban van a covid-0 strategiajuk miatt.
ómió
Felgyülemlő extraprofitból képeznek alapokat?! Helyes!
verőce21
Ha nem tetszik a külföldi cégeknek az új adózás, adják el a cégeiket nekünk magyaroknak!
És megszabadulnak az adótehertől! :)
csak úgy....
@verőce21: igazad van farkasom,ne várják ki az államosítást mert ezek után már az következik! :) -ti büdös komcsik!
verőce21
@csak úgy...: Te csak egy pitiáner, kisstílű, ócska hazaáruló patkány vagy!
csak úgy....
@verőce21: bizonyítsd be,hogy én hazudok,te buta patkány! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.