Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tájékoztatta a Bankszövetség elnökségét, hogy a kormány több ágazati szektor mellett a bankok extraprofitjának elvonása mellett döntött – közölte a miniszter az MTI-vel szerdán.

Nagy Márton közölte a bankokkal: Rendkívüli időkben rendkívüli intézkedésekre van szükségFotó: Nagy Márton gazdaságfejlesztési-miniszterjelölt (b) beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án. Jobbról Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár. MTI/Kovács Attila

A közlemény szerint a Bankszövetség elnöksége előtt kijelentette:

rendkívüli időket élünk, rendkívüli időkben pedig rendkívüli intézkedésekre van szükség.

A világ a Covid-járvány gazdaságromboló időszaka után, valamint az energiaárak soha nem látott mértékű emelkedése miatt egy gazdasági válság küszöbén áll, miközben Magyarországnak ki kell maradnia a szomszédunkban zajló háborúból, és meg kell védenie a családok anyagi biztonságát is – tette hozzá.

A kormány a cselekvőképesség azonnali megteremtése érdekében háborús veszélyhelyzetet hirdetett ki, a megfelelő gazdasági mozgásteret pedig a közteherviselés kiszélesítésével biztosítja

- mondta.

Megállapításra került, hogy a hazai bankszektor eredményesen működik: a bankok a jegybanki kamatok emelkedése és a lakossági betéti kamatok alacsonyan tartása miatt kimagasló nyereségre, extraprofitra tesznek szert. A bankokat érintő extraprofitadó átmeneti jelleggel, két évig marad érvényben

- áll a közleményben.

A miniszter leszögezte, hogy

Magyarország kormánya elkötelezett az államadósság és a költségvetési hiány csökkentése, valamint a gazdaság növekedése mellett, a rezsicsökkentés társadalmi eredményeit pedig meg kell védenie.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Hűűűűűűűűűűűű, de gyorsan beletanult a hazugságokba. Egyetlen nagyon-nagy szerencséjük, hogy a mimagyarok nagy része analfabéta a közgazdasághoz és a pénzügyekhez- a sajátjához is.
lampa laz
Naba+, ugye, h a magyar zemberek fogják megfizetni a háború árát. Most örülhet az a sok marha aki a fideszre szavazott félelmében.
ómió
Szóval, a népzsebi továbbra is "efftársi erény" marad!
Peller Anikó
"a kormány a bankok extraprofitjának elvonása mellett döntött"

Úgy van, az extraprofitot el kell vonni. Az egészet ! Mészaros a löló, tiborc vajda kastalyak, extraföldek, extranyaralók, extrajaktok, extrarepülőgépek dubajba, extrastadionok, extrakolos torok, köröstorok, balatontorok, disznótorok.

Mindet.
kereső
www.portfolio.hu/gazdasag/20220422/elismerte-a-kormany-gigantikus-penzbe-kerul-a-rezsicsokkentes-nagy-dontes-elott-allnak-540673

Ha maradnak az energia árak, akkor éves szinten 1300 milliárd forint az az összeg, amelyet a rezsicsökkentés cimén a kormány -az adófizetők!!!, és az ország valamennyi lakosa- finansziroz a MVM-nek. Támogatás, ill. tőkeemelés útján.
Még mindig van, aki nem érti-hogy az átlagfogyasztó magyar egész évben nem fizet annyi energiaköltséget, mint amennyit egy hónapban bezsebelnek "rezsicsökkentés" cimén a felső 1/10 leggazdagabbjai? Vakulj paraszt!
Uriel
Engem esztétikailag is nagyon zavar Orbán és qrmánya. Egy csak egy ember sincs köztük a vidéken (hívjuk most parlamentnek), aki normálisan nézne ki. Itt van pl. ez az óriáscsecsemő...

Ha már a bankoknál tartunk, ha 500 ezer az átlagfizetés, akkor miért csak 150 ezret lehet kivenni díjmentesen az automatából még mindig?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.