Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tájékoztatta a Bankszövetség elnökségét, hogy a kormány több ágazati szektor mellett a bankok extraprofitjának elvonása mellett döntött – közölte a miniszter az MTI-vel szerdán.

Nagy Márton közölte a bankokkal: Rendkívüli időkben rendkívüli intézkedésekre van szükségFotó: Nagy Márton gazdaságfejlesztési-miniszterjelölt (b) beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án. Jobbról Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár. MTI/Kovács Attila

A közlemény szerint a Bankszövetség elnöksége előtt kijelentette:

rendkívüli időket élünk, rendkívüli időkben pedig rendkívüli intézkedésekre van szükség.

A világ a Covid-járvány gazdaságromboló időszaka után, valamint az energiaárak soha nem látott mértékű emelkedése miatt egy gazdasági válság küszöbén áll, miközben Magyarországnak ki kell maradnia a szomszédunkban zajló háborúból, és meg kell védenie a családok anyagi biztonságát is – tette hozzá.

A kormány a cselekvőképesség azonnali megteremtése érdekében háborús veszélyhelyzetet hirdetett ki, a megfelelő gazdasági mozgásteret pedig a közteherviselés kiszélesítésével biztosítja

- mondta.

Megállapításra került, hogy a hazai bankszektor eredményesen működik: a bankok a jegybanki kamatok emelkedése és a lakossági betéti kamatok alacsonyan tartása miatt kimagasló nyereségre, extraprofitra tesznek szert. A bankokat érintő extraprofitadó átmeneti jelleggel, két évig marad érvényben

- áll a közleményben.

A miniszter leszögezte, hogy

Magyarország kormánya elkötelezett az államadósság és a költségvetési hiány csökkentése, valamint a gazdaság növekedése mellett, a rezsicsökkentés társadalmi eredményeit pedig meg kell védenie.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
percsi
@justhpeter: Majd a bankszámlakivonaton szerepelni fog :)
lusta
A bankadó bevezetésekor az akkori gazdasági miniszter, Matolcsyné férje elregölte, hogy ebben az iszonyú nagy banki versenyben egyetlen bank sem fogja áthárítani az adót az ügyfelekre. Kicsit később az MNB elnöke, Matolcsyné férje elregölte, hogy a bankadót a bankok rálőcsölték az ügyfelekre.
Persze semmi gond, mert a választók ezt így szeretik.
verőce21
Ezért választottuk meg ismételten immár negyedszer bő 2/3-os többséggel...!
A mi érdekeinket képviseli a Kormány.
drrotf
Rendkívül választékosan beszél ez a Nagy úr!Ki nem mondaná, hogy rendkívüli időkben megszorításokra van szükség, inkább azt mondja,hogy az ilyen időkben rendkívüli intézkedések szükségesek!Szerintem az elvonások növelését hívhatják akárhogy is , azok mindig megszorítást jelentenek annak akitől elvonják a nagyobb összeget.Csűrhetik meg csavarhatják akár hogy, ez nem más mint a gazdaság szereplői egy részének megszorításokat kell elviselni. Ha egyszerűen gondolkodnék akkor azt is mondhatnám hogy fizessenek a gazdagok, de jól tudjuk a gyakorlatból hogy mindig a vásárlók, a szolgáltatást igénybe vevők fizetik meg, viselik el az elvonások következményeit!Sajnos ez most sem lesz másképpen!A mi érdekünk pedig nem ez lenne ,hanem az,hogy a bérből és fizetésből élő emberek meg tudják fizetni mindennek az árát, azt amibe kerül.Az állam az adóforintunkból most is kifizeti ezeknek a cégeknek a szolgáltatásainak az árát, csak az emberek azt jobban elviselik ha helyettük az állam a mi adóforintunkból egyenlíti ki a kasszát.Sokan ilyenkor azt gondolják, hogy milyen gondoskodó az állam, mert helyettünk fizet, pedig ha jól belegondolnak, akkor ez egy nagy barba trükk!
Yoda69
@verőce21: Anyád is tapsol az egekbe szokott áraknak?
magyar1
Na majd azt figyeljétek meg hogy milyen gyorsan tüntetik el a bankok az extra profitot, úgy leköltségelik mint a sicc.
Inkább a betéti kamatok legalacsonyabb százalékát kellett volna meghatározni, ami alá nem mehetnének. hogy ne üres lakásokba,házakba fektessék az emberek a pénzüket ha már van némi beleszólásuk a bankok pénzügyeibe.
Pálinkás Pál
a kivetett sarc töredékéért lehetne...sni...reket fogadni...jót tennének a világnak...
kereső
Hűűűűűűűűűűűű, de gyorsan beletanult a hazugságokba. Egyetlen nagyon-nagy szerencséjük, hogy a mimagyarok nagy része analfabéta a közgazdasághoz és a pénzügyekhez- a sajátjához is.
lampa laz
Naba+, ugye, h a magyar zemberek fogják megfizetni a háború árát. Most örülhet az a sok marha aki a fideszre szavazott félelmében.
ómió
Szóval, a népzsebi továbbra is "efftársi erény" marad!
Peller Anikó
"a kormány a bankok extraprofitjának elvonása mellett döntött"

Úgy van, az extraprofitot el kell vonni. Az egészet ! Mészaros a löló, tiborc vajda kastalyak, extraföldek, extranyaralók, extrajaktok, extrarepülőgépek dubajba, extrastadionok, extrakolos torok, köröstorok, balatontorok, disznótorok.

Mindet.
kereső
www.portfolio.hu/gazdasag/20220422/elismerte-a-kormany-gigantikus-penzbe-kerul-a-rezsicsokkentes-nagy-dontes-elott-allnak-540673

Ha maradnak az energia árak, akkor éves szinten 1300 milliárd forint az az összeg, amelyet a rezsicsökkentés cimén a kormány -az adófizetők!!!, és az ország valamennyi lakosa- finansziroz a MVM-nek. Támogatás, ill. tőkeemelés útján.
Még mindig van, aki nem érti-hogy az átlagfogyasztó magyar egész évben nem fizet annyi energiaköltséget, mint amennyit egy hónapban bezsebelnek "rezsicsökkentés" cimén a felső 1/10 leggazdagabbjai? Vakulj paraszt!
Uriel
Engem esztétikailag is nagyon zavar Orbán és qrmánya. Egy csak egy ember sincs köztük a vidéken (hívjuk most parlamentnek), aki normálisan nézne ki. Itt van pl. ez az óriáscsecsemő...

Ha már a bankoknál tartunk, ha 500 ezer az átlagfizetés, akkor miért csak 150 ezret lehet kivenni díjmentesen az automatából még mindig?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.