Országszerte mintegy száz alkalommal riasztották a tűzoltókat szerdán a heves szél és a jégeső okozta károk miatt – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-t.

Katasztrófavédelem: százszor riasztották a tűzoltókat országszerte
Fotó (illusztráció): Pixabay

Mukics Dániel közölte, a legsúlyosabb károkat Somogy megyében okozta a vihar:

a heves jégeső 80 épület tetőszerkezetét rongálta meg Kaposváron, Kaposmérőn, Kaposkeresztúron és Jákón.

További tíz riasztást kaptak a tűzoltók Baranya megyében, a többi káresemény pedig más nyugat-magyarországi megyékben történt – tette hozzá.

Főleg Somogy megyében fákat döntött ki, gallyakat sodort az úttestre a viharos szél

- mondta Mukics Dániel.

A katasztrófavédelem összegzése szerint Somogy megyében a legtöbb bejelentés Kaposvárról érkezett, de Segesdre, Mikére is várják a szakembereket.

Kaposváron az Iszák utcában leszakadt egy lakóépület teteje. Segesd és Böhönye között fák dőltek a 68-as főútra, mint ahogy fákat döntött ki a szél Mike és Kadarkút között is.

Baranyában kidőlt fák eltávolításához és a házakba befolyt esővíz szivattyúzásához kérnek segítséget a bejelentők.

Komlón a mentőállomás épületére dőlt egy fa, egy másik fa pedig elektromos vezetéket szakított le. Mecseknádasdon és Zengővárkonyban fa dőlt az úttestre, akadályozva a 6-os főút forgalmát. Baranyajenőn szétverte a vihar egy ház tetejét, az esővíz befolyik az épületbe.

Katasztrófavédelem: százszor riasztották a tűzoltókat országszerteFotó: Autók a vízzel elárasztott úton Nagykanizsán egy zivatar elvonulása után 2022. május 25-én este. MTI/Varga György

Katasztrófavédelem: százszor riasztották a tűzoltókat országszerteFotó: Összegyűlt jég egy zivatar elvonulása után Nagykanizsán 2022. május 25-én este. MTI/Varga György

Szentgotthárdon is diónyi jégdarabokkal tarolt a vihar.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Az elmúlt két év covidos csipkerózsika álmában az egész országban elmaradtak a közterületi fák gallyazásai...

Sürgető lenne a parkgondozóknak a lemaradások behozása, mert ilyen az egész országban előfordulhat...! Én gondatlanság és hűtlen kezelés miatt az összes parkokban keletkezett viharkárt a városütemeltetési vállalatokra lőcsölném...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.