A mai Kormányinfón többek között Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is felszólalt, aki a különadók ügyét részletezte.

Újra bevezetik a reklámadót – A Kormányinfóból kiderültek a különadók részleteiMTI/Balogh Zoltán

Azt már Orbán szerdai bejelentése óta tudjuk, hogy az állam hamarosan keményen megadóztatja majd a nagy cégeket, így a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat, illetve a légitársaságokat is. Ezeknek a vállalatoknak az extraprofitjuk nagy részét be kell majd szolgáltatniuk az államnak. A döntés részleteiről a csütörtöki Kormányinfón Nagy Márton adott tájékoztatást.

A szeretlekmagyarország.hu összegyűjtötte, hogy kitől mennyit vár el a kormány:

a biztosítói szektorban 50 milliárd forintot

az energiaszektorban 300 milliárdot

a kiskereskedelmi szektorban 60 milliárdot

a telekommunikációs cégektől 40 milliárdot

a légitársaságoktól 30 milliárdot

a gyógyszercégektől 20 milliárdot.

De a gazdaságfejlesztési miniszter újságírói kérdésre felsorolta azt is, hogy pontosan hogyan vonják majd meg ezeket az összegeket. 

a légitársaságoknál utasonként 10-15 euró lesz a plusz adó,

a bankrendszernél nettó kamateredmény alapján vetik ki,

a biztosítóknál nettó díj alapú lesz,

az energiaszektorban bányajáradékot emelnek,

a Robin Hood-adó alá bekerülnek bioetanol-gyártók,

a telekommunikációban a forgalomra vetnek ki új adókat,

a kiskereskedelemben a mostani adót emelik meg,

• a gyógyszerforgalmazóknál pedig a tb-támogatás aránya lesz az adó alapja, ami körülbelül 24 százalékra fog emelkedni.

És ha ez még nem lett volna elég, Nagy azt is bejelentette, hogy 2023. január 1-től ismét bevezetik majd a reklámadót. Ettől a lépéstől a kormány 15 milliárd bevételt remél.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Megint a nép fog szívni a reklámok költségeit is eddig is mi fizettük meg a megvett termékárába mindig beépítették annak árát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Nem bolond beszély és van benne ráció

de a megfejtés ennél sokkal egyszerűbb és egyértelműbb

A nepszava.hu „Az Orbán-kormány korlátlan lehetőséget kapott Magyarország korlátozására” című írásában szakértőket kérdezett az alaptörvény módosításról és annak azonnali kihasználásról, az újabb teljhatalmi eszközről. Akik értetlenkedésüket fejezték ki, pedig – persze inkább elmeorvosokat kellett volna kérdezni – nagyon egyszerű.
Az egész célja a teljhatalom maga! S csak
és csupán arról van szó, hogy Őfenesége megszokta! =))
simmering73
"Mindebből az is következik, hogy a viszonylagos “jólét” (már ami megmaradt a lojálisoknak az Orbán-család, a strómanok és az oligarchák, no meg a NER-ribancok lopásai után) a rothadó liberális Nyugat pénzének volt köszönhető, s mióta a jogállamiság és a korrupció miatt a gyarmatosító “Brüsszel” visszatart pénzeket (s ez még semmi ahhoz képest, ami várható), azóta az unortodox rezsim a csőd szélén áll. A helyzet odáig jutott, hogy Orbán már lemondott egy sporteseményt (!), a hoki vébét, ami már a vég.

Ennél is többet mond, hogy Orbán most már késznek mutatkozik arra, hogy tárgyaljon az oroszokkal szembeni olajembargóról, ha Magyarország hozzáférhet az EU újjáépítési alapjához, ami 5 ezer milliárd forint, amit tavaly nyár óta hívhatnak le a tagállamok gond nélkül, kivéve a magyarokat Orbán korrupcióra épülő önkényuralmi rendszere miatt. Magyarország Orbán miatt nem jut hozzá azokhoz az uniós pénzekhez, amelyek simán járnának neki. Ez az ember egy átok, aki miatt Magyarország a harmadik világ szintjére süllyed."
nepszava.us/orban-az-olajembargoert-cserebe-zsarolja-az-eu-t-mert-brusszel-penze-nelkul-csodbe-megy-magyarorszag/
human
Te mondd, hogy nem hárítják át! A te hangod mélyebb.
kereső
Ime, Hölgyeim és Uraim ! orbán viktor öszödi beszéde- csak éppen ezt most "extraprofit- különadó" rendszernek hivjuk.
Mert, az hogy az új kormány első kormányinfóján közlik ezeket a "nem megszoritásokat", az teljes beismerése annak, hogy orbán gazdaságpolitikája a csőd szélére sodorta az országot. Nem a pandémia, nem a háború- hanem orbán@Co felelős mindezért. Amikor ment a választás előtti nagy osztogatás- amely arra a hazugságra épült, hogy a gazdaság teljesen rendben van- már akkor intettek a józanabbak, hogy többszöröse lesz ennek visszavéve. Múlt héten még lelkendezett a régi/új pénzügyminiszter, hogy micsda siker, meg micsoda eredmény 8%-al nőtt a magyar gdp, az év első négy hónapjában- csak azt nem tette hozzá, hogy ez az inflációs fogyasztásnak köszönhető.
Most meg, az első régi/új kormány első ülése után itt a 800 milliárdos csomag- amely megközelitőleg 8x-rosa a Bokros csomagnak( 1996 Bokros csomag 43,2 milliárd, -folyóáron 115 milliárd). Mindeközben a magyar fizetőeszköz elveszitette értékének egyharmadát. Magyarország előre megy , nem hátra- a szakadékba. Gyurcsányt megkövezték, mert "hazudott" a 2006-os választás előtt. Orbánt ennek sokszorosáért mikor fogják keresztre fesziteni- a most olyan jól elvagyok a parlamenti bársonyban- "ellenzéki" képviselők???Soha napján!!!(de gyurcsány tűnjön el a közéletből, mert különben soha nem fogunk győzelmet aratni a fideSS felett).
ómió
Talán majd nem dől ránk annyi reklám!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.