A Demokratikus Koalíció(DK) szerint a szerdán bejelentett extraprofitadó árát az emberek fogják megfizetni, így az valójában megszorító csomag.

Drágább gyógyszerek és biztosítások – Ez várhat a magyarokra a kormány különadói utánMTI/Balogh Zoltán

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője csütörtöki online sajtótájékoztatóján arról beszélt, a különadó miatt az élet számos területe drágább lesz: növekedni fognak a banki és a biztosítási díjak, drágábbak lesznek a gyógyszerek és a repülés is – sorolja az MTI.

Értékelése szerint ezzel az adóval elkezdődött a „Fidesz által eddig kézzel-lábbal cáfolt kormányzati megszorítás”.

A Demokratikus Koalíció „felháborítónak és elfogadhatatlannak” tartja a Fidesz megszorító csomagját és elutasítja, hogy a „törvénytelen kormány az emberekkel fizettesse meg az elhibázott gazdaságpolitikája összes költségét” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Kálmán Olga elfogadhatatlannak nevezte azt is, hogy az Orbán-kormány „egyetlen forint különadót nem vetett ki az ország leggazdagabb oligarchájára”,

Mészáros Lőrincre vagy a „miniszterelnök milliárdos vejére, Tiborcz Istvánra”, és általában érintetlenül hagyta a „Fidesz milliárdos elitjét”.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
itt az ideje hogy az ellenzék feleszméljen,ne csak a pofáját járassa..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feró25
Szerintem a parazita románok ki vehetnék a részüket a sok jóból és törleszthetnének vissza
drrotf
Nagy úr szerint a gyógyszerágazatra kivetett adók alapja a megnövekedett TB támogatások lesznek.Ez annyit jelent, hogy több olyan ember veszi igénybe a TB támogatásokat mint korábban.Ez két okból lehet, az egyik az hogy több az olyan beteg akinek olyan gyógyszert kell felírni az orvosnak ami TB támogatott, a másik pedig az hogy a kormány bővítette a TB támogatott gyógyszerek körét.Szerintem a kormány intézkedése miatti extra profit növekedés miatt a kormány terhelheti a gyógyszergyártókat , mert a TB támogatás itt a kormány intézkedése miatt következett be.A másik ok miatti TB támogatás növekedése pedig szintén nem a gyógyszeripar "áldásos" tevékenységének a következmény, mert a betegek számának növekedése nem az ő működésüknek a következménye.Ilyen alapon bárki bármikor külön adóval sújtható!
justhpeter
A megszorítás nincs a kleptokrata-nemzeti-keresztény konda szótárában csak az extraprofit adó, ami:
a) megemelte az euro árfolyamot
és
b) még jobban nyomja a gazdaságot.
De a 3 millió birka erre szavazott.
ómió
Efftársilag már az extraprofit lényege se érthető!?
Clavigo
@ómió: A csutkai Lölő,,( a helyi értelmiségi ),,Próbáltál már vele ,szót érteni .? A legokosabbnak látszik a környéken... .. A csutkai vasutra keresnek kalauzokat . Próbálkozhatnál ..
ómió
@Clavigo: Félbitesként te nem "váltál be", kiszuperálták efftársiasságodat!? Nem csodálom! Sürgesd meg az agydonorodat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.