És ez fél éven keresztül így lesz.

Vízkorlátozás egy Hajdú-Bihar megyei faluban: fejenként napi 3 liter víz járGoogle Maps

Hajdúbagos lakosai felháborodtak, amiért mindössze három liter vizet használhatnak majd naponta. A településen felújítják a vízhálózatot, emiatt a helyiek konténerből vehetnek majd vizet fél éven keresztül – adta hírül a blikk.hu.

A lakosoknak – körülbelül 2100 fő – ráadásul egy konténerhez kell majd járnia a vízért, hiszen a csapból csak szennyezett víz folyik majd ebben a fél évben.

Mindennek oka az, hogy felújítják az ivóvízszűrő berendezést, emiatt elkerülhetetlenek a korlátozások. Pályázaton nyerték a pénzt, ám akkor még nem tudták milyen áldozatokkal jár az új berendezés kiépítése.

A polgármester szerint túl kis kapacitású a vízkonténer, melyet a kivitelező felállított. A helyiek is fel vannak háborodva a megoldáson, hiszen olyan is van, akinek kilométereket kell sétálni ahhoz, hogy ivóvízhez jusson.

Forrás: blikk.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyar1
A jó munkának idő kell a szarnak meg még több. EGy régi mondás.
Pálinkás Pál
melyik NER-társ a kivitelező?...ez olyan fideszes...
szaboria1
Az a tartály amit a tv láttam két 5 fős családnak lenne csak elég egy napra. Ez is egy biznisz szerű beruházás fő és alvállalkozó között az alvállalkozónak csak erre telik.
Sámannus
Nagy valami! Valamikor kiszaladtunk az udvarra egy pofa vízzel, a markunkba csurgatva mosakodtunk vele. Elvégre előre megyünk nem fölfelé, vagy mi a túró?
szaboria1
Mai magyar virtus a debreceni vízmű a kivitelezőre hárít holott a szolgáltatás az ő szerződésében szerepel. Amennyiben a kivitelezővel megegyezett akkor a kihelyezett tartály méretét is neki kellett volna megállapítani mivel a debreceni vízmű tudja mennyi a falú napi víz mennyisége.
NKF
Lehet,hogy a polgi levan zsírozva?
vacsi
Majd lehet sírni, ha kirobbannak a járványok a mosdás, mosogatás, mosás hiánya miatt! És mit szól ehhez az ÁNTSZ?!
szép új világ
Most jönnek elő azok a mocskosságok, amit a választás előtt nem mertek bevállalni.
CsipkeRózsa
Így még az ötperces zuhanyozás se fér bele.
percsi
Ennyit ér a nép szolgájának a nép élete, jóléte.
Lalika, ennyire figyelsz a szavazóitokra-megbízóitokra? Ezzel a 3 liter mennyiséggel két héten belül szomjan-éhen halnak. A 3 l/fő víz fogyasztása kevés, pláne nyáron, főzéshez-mosogatáshoz már nem is jut.
A tisztálkodáshoz-mosáshoz a vizet nehezen, de megtudják oldani, kigurítják a 200 l-s hordót a tóra, megtöltik, majd haza gurítják, vagy a tóban elintézik.
Kupakos Lali, a vízművek vezetőjével és a kivitelezővel hetente 2-3x besegíthetnétek hordót gurítani. Hisz a fogyasztók hasznot hoznak a konyhára, számla kiállításánál elég vastagon fog az a ceruza, benne van a karbantartások díja is.
Azokat, akik ezt ilyen lazán meg merték lépni meneszteni kell, mocskos, érzéketlen, jogszabályokat két lábbal taposó, aljas barbárok.
Karbantartás idején a vízműveknek biztosítania kell a víz megfelelő minőségét-mennyiségét, és a szennyvíz elszállításáról is gondoskodnia kell a fogyasztói helyen.
Van akinek 1 km-t kell megtennie, hogy 3 l ivóvízhez jusson.
A fogyasztók nem a kivitelezővel kötöttek szerződést.
Nekünk Magyarország az első! Magyar emberek a fontosak!
Ilyen szlogent még nem olvastam: A magyar népet szolgáljuk!
vacsi
@Horizont: Komolyan? Ezt nem is tudtam. Akkor vajon mit mond rá Cilike?
kereső
@vacsi: Cilike a minap lelkendezett, hogy milyen jó dolgunk van, mert Magyarországon tiszta, iható az ivóviz.
Málna
@Horizont: 08:24 Nálatok nem tiszta az ivóvíz? Vagy csak megszokásból vagy negatív?
Málna
@Horizont: Akkor nálatok is jó a víz. Tehát csak megszokásból voltál megint negatív. Gondoltam...:-)
Németh István
Na most!! A kis falucska lakóssága menjen a büdös picsába! Miféle előrelátással és tervezéssel fejlesztési tervekkel rendelkeztek éveken keresztül??? leszarták! Amikor már nem lehetett tovább várni lépni kellett! LÉPTEK, most szíveskedjenek eltűrni, hogy olyan polgármesterük volt akit a politika csinált oda és nem értett a lakóterület fejlesztéséhez! Ez ha fideszes volt, ha mszp-és volt, így igaz és nyugodtan basszák meg a saját választottjukat! A vezetékes víz hálózat kiépítését, de a csatornázási elvárásokat is kb. 70 éve programba kellett volna tenni! Csak úgy megsúgom, különösen azokon a helyeken ahol a kút-vizes ellátási rendszer akár a víz gázszennyezése okán nem biztosítható! A falú lakósainak felhergelését a média meg fejezze be!
Ez egy aljas moslék megnyilvánulás a csúsztatott kormány támadás égisze alatt! Ponyemáj!?
Málna
@Horizont: Hogy tudsz ilyen negatív lenni? Hogy lehet így élni? Annyira érdekelne...
Eladott Ország
Még szerencse, hogy a GOELRO terv ( (oroszul: план ГОЭЛРО) megvalósult.
vacsi
@kereső: Eddig azt hittem, Hajdúbagos is Magyarországon van...
kereső
@vacsi: Én is. Láthatóan Cilike, meg az NNK nem igy tudja. De sorolhatnánk ide a békési, csongrádi-és gyakorlatilag az egész duna-tisza közét, és a tiszán-túlt.Mert az egy dolg, hogy Bpesten igy van, attól még a falvak lakói, akik anno a saját zsebükbúl teremtették meg a törpe-vizműveiket, a falvak a saját zsebükből fizették a fenntartást, a karbantartást évtizedeken keresztül. Miután 2010 után mindent-és mindent központositottak, és a vizszolgáltatás és a hozzá kapcsolódó szennyviz kezelés is megyei szintű lett- nem nagyon lehet mit tenni, Mivel az állam sohasem tzörődött igazán ezekkel a közművekkel- a falu vagyona, a falu gondja, a régi ólom vezetékek ma már sokkal több egészségügyi problémát okoznak, mint amennyit a viz "értéke" jelent. Beraktam két linket-hogy az unió hogyan próbált segiteni , hogy a falvak-a vidék népe egészséges ivóvizhez jusson. Egy nagy probléma van csak, hogy a pénz elment tanácsadók sokaságára-és mindenre, csak arra nem jutott , amire adták- nem történtek meg az egészségtelen vezetékek cseréi, nem épültek ki a szűrő berendezések,nem sikerült megszabaditani a vizet az arzéntól, mangántól, vastól és még sok más nehéz fémtől.-azaz nem valósultak meg a próbafúrások, hogy honnan milyen rétegből kellene az új kutakat megfúrni, hogy teljesüljenek a programban leirtak, A pénz elfogyott- elfolyt, mint a viz- a falvak lakói meg továbbra is veszik az ásványvizet , hogy inni tudjanak,. Ez nem fikció, ez a saját tapasztalaton alapuló valóság.
kereső
@Horizont: Aki mindezt vitatja, az menjen a 3,14csába, többszörösen is.Nincs tisztában a valósággal, még a saját különbejáratú kis világát sem ismeri, nemhogy az országot. Azzal nincsenek tisztában, hogy miután a kormány elvette a vagyont az önkormányzattól- amelyhez soha-egy fillért nem adott, a falunak nincs bele szólása- csak a morgás joga, hogy búdös a viz, hogy annyi fertőtlenitő klórt öntenek bele időnként, hogy fürdésre sem alkalma, és lassan mosásra sem. Hogy viszket a bőröd a sok-sok vegyszertől, ami azért kell, hogy a szine tiszta-átlátható legyen.
Málna
@kereső: Mindkét linked 9 éves. Nincs valami frissebb, kesergő? Hahaha.
Uriel
@Málna: Te csak néha szólalsz meg, de akkor is minek?!

KisTehenet órabérbe fizetik (rabszolga elvtárs), addig téged "teljesítményben" (részlegvezető elvtárs)
kereső
@Málna: Figyusz!! Az nem tűnt fel, hogy mááááááááááááár!!! 2012-ben született egy kormányrendelet- 2.orbán kormány-, amely foglalkozott az ivóviz minőség javitásával? És erre adott százmilliárdokat az eu, hogy a magyar falusi paraszt egészségét ne rombolja tovább az arzénes, nehéz fémsókkal teli "IVÓVIZ"/ Tényleg csak ennyi jött le, az egészből- hogy tiz éves linkek, de az már nem, hogy tiz év alatt, gyakorlatilag semmit javult a helyzzet???Az eredeti cikk ugyanis erről szól, és ilyen "hajdu-bihar" megyei falu sok van az országban.
Na menj a jó büdös 3,14csába, te fideSS rongya.
kereső
@Málna: Egyébként meg "kesergő", a táncos nagynénéd, aki kurtizán Sanghajban.
Málna
@kereső: Semmit nem javult a helyzet 10 év alatt??? Alig van olyan település, ahol nem iható a víz, de ott sem mérgező, csak nem felel meg a szigorú szabályoknak vagy átmeneti problémák léptek fel.
Méghogy nem vagy kesergő...
Málna
@Horizont: Bekattant neked ez a pasi meg az érettségi. Ez olyan igazi proli fokmérő...Hahaha. Miért fontos neked, hogy rendelkezem-e ezekkel? Vagy csak a szokásos kötözködés?
Málna
@csak úgy...: És neked valaki, akivel beszélgethetnél?
kereső
@Málna: Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!
Málna
@Horizont: Akkor meg minek kérdezed? Neked például pasid tutira nincs. Akkor biztos ezért kötözködsz...:-)
csak úgy....
@Málna: te fehérnemüben is ennyire buta? -akkor nem is csodálkozok..
Málna
@csak úgy...: Atyaúristen...Nem akarok megöregedni...:-)
Málna
@kereső: Ne keseregj már...! Lécci...:-)
csak úgy....
@Málna: pedig szellemileg marhára vénecske-öregecske vagy! :)
csak úgy....
@Málna: putyinék tapasztalt markotányos nöket keresnek..,szerintem ott a helyed!
Málna
@csak úgy...: Hahaha. Ó, te szerencsétlen vénember, te...:-)
Németh István
Na most egy hat tagú család az 18 liter vizet kap egy nap! Ez fogmosásra elég aztán popsi mosás, kuki mosás még belefér lavoaizé (lavór) módra. Inni meg itt van a palackos víz, ha mán leszarták hosszú időn keresztül saját magukat! Igazából meg se kottyan egy kis pimpósodott szarszag!
Vágod?! >@Eladott Ország:
Málna
@Horizont: Pont úgy, ahogy kereső sem kesereg...És te is egy vidám, jóindulatú ember vagy...Hahaha...
Málna
@Horizont: Velem nem is kell, én leszarom, tudod...:-) De te mindenkivel az vagy. Mérgezed a világot. A "barátnőiddel" (hahaha) együtt.
Málna
@Horizont: Azt akarod mondani, hogy csak itt vagy ilyen alpári, gonosz, irigy vénasszony? Miért lennél itt más, mint a való életben? És érdekes, hogy kesergő jutott eszedbe, amikor a mérgező barátnőidet emlegettem. Őt tartod annak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.