Az orosz tüzérség két hét óta először lőtte Harkivot, éppen akkor, amikor az élet kezdett visszatérni a normális kerékvágásba Ukrajna második legnagyobb városában, miután az orosz csapatokat visszaszorították a külvárosokból és a környékbeli falvakból.

Az oroszok ismét lövik Harkivot: újrakezdik az ostromot?

Orosz támadásokban megrongálódott lakóépület egyik lakásában takarítja a törmelékeket egy nő Harkiv külvárosában 2022. május 25-én MTI/EPA/Szergej Kozlov

Néhány napja újraindították a metrót, és korábban elmenekült lakosok érkeztek vissza a városba – írja a Telex.

Az ukránok attól tartanak, a város elfoglalásáról továbbra sem tettek le teljesen az oroszok. A mostani orosz ágyúzásban 9 ember meghalt és 19 megsebesült, amikor lakónegyedeket ért találat. Az ukrán katonaság közölte: szilárdan tartják állásaikat a város körül. Helyi vezetők szerint az oroszok nem tudják visszafoglalni a várost, de pánikot akarnak kelteni az ágyúzással, jelezve, hogy még lőtávolban vannak.

Címlapkép: MTI/EPA/Szergej Kozlov

Forrás: Telex

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
@Shikari: Ha meg beverném az orrodat - azért te lennél felelős!
Logikád alapján...
Nessy
@Shikari: Ezt a nemes, keresztény szeretetet ! Csak három napig élveznéd a pincében, miközben bombák hullanak! Ha szomszédok nem tudnak kimenteni nagymamámmal az égő házból, akkor ma nem vitáznék veled! És azóta fejlődött is a háborús technika! Tudod, a háború más a filmekben és a videójátékokban, mint a valóságban.
Nessy
@Shikari: Békét, de ne zsarnok kénytől!
kereső
Az oroszok takarodjanak ki Ukrajnából- és rögtön béke lesz!
Dr. Proktor
@Shikari: Tudod, amit javasolsz az a gyávák fegyvere! Magadból indulsz ki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.