Édesapja által megerősített információk szerint egy szerb származású romániai milliárdostól visszutasíthatatlan szponzori ajánlatot kapott minden idők legkomplexebb magyar játékosa, zsenijét veszítheti a magyar sakk.

Román színekben folytatja a magyar sakkzseni

Rapport Richárd a Barátok csatája elnevezésű magyar-lengyel válogatott sakkmérkőzés első napján Budapesten, a Flamenco szállóban 2014. június 8-án MTI Fotó: Beliczay László

Sokáig minden bizonnyal úgy gondolták a Magyar Sakkszövetségben, hogy a Magyarország által megpályázott, és elnyert 2024-es budapesti sakkolimpián az elmúlt évben a közvetlen világelitbe kapaszkodó, a nemzetközi ranglista 5. helyén álló Rapport Richárd lesz a magyar férfiválogatott elsőtáblás játékosa. A minden idők legmagasabb Élő-pontjával rendelkező sakkozó pályfutása azonban váratlan fordulatot vehet.

A 24.hu információi szerint Magyarország elveszítheti a 26 éves, a 2014-es norvégiai sakkolimpián ezüstérmet szerző játékosát, aki román színekben folytathatja pályafutását. Levélben keresték a magyar médiának egyébként évek óta nem nyilatkozó játékost, ám cikkük megjelenéséig nem válaszolt arra a kérdésre, valóban román színekben versenyez-e a jövőben.

Ugyanakkor minden idők legkomplexebb magyar sakkozójának édesapja kérdésünkre megerősítette a 24.hu információit. Azt mondta:

A nemrég befejeződött 2022 Superbet Chess Classic Romania sakkverseny főtámogatója, Sacha Dragic, a Superbet nevű cég szerb származású milliárdos tulajdonosa visszautasíthatatlan szponzori ajánlatot tett elé, amelynek segítségével lehetősége nyílna arra, hogy az elkövetkező években valós esélye legyen a világbajnoki cím elnyerésére. Úgy tudom, Ricsi döntött, és elfogadta az ajánlatát, amely azt is tartalmazza, hogy a jövőben román színekben ül asztalhoz.

Címlapkép: MTI Fotó: Beliczay László

Forrás: 24.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Bige efftársnak Maki efftárs "szimpibb" volt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@ómió: Hülye efftars, a sportot nem a kormanynak kellene szponzoralni???
ómió
@teuton: Magadhoz makogsz, efftársak gyagyása!? Úgy "ülepedett le" nálad a hír ott az elmeosztályon, hogy a román kormány "csábítaná el a nagymagyar hazafit"? Amúgy meg, ha éppen az állam "szponzorálja", akkor, egyébből se áll ki a tetübolsi alfajod, mint a stadionozásból!
simmering73
A sakkszövetség elnöki széke nem kellett egyik fideszes nagykutyának se? Ja, az szellemi sport.
Macskaszem
@Maccska: Rapport 2021-ben és 2022-ben egyetlen fillér szövetségi támogatást sem kapott, és az elmúlt években versenyeit, szekundánsokat önerőből, saját versenydíjaiból finanszírozva jutott fel világranglista 5. helyére.
Most mindenki a kivételes tehetségű sakkozót b@szogatja, mert itthagyja ezt a kurva országot, ahol csak a foci számít.
Az, hogy minden valamire való focista külföldre szerződik a pénz miatt, (holott itthon is érdemtelenül túl van fizetve) az nem hazaárulás, de ha a sakkozó teszi ugyanezt, akkor ő már nem is magyar.
A tehetség ebben az országban halálra van ítélve.
Ha magyar ember valamiben világsikert ért el, az többnyire külföldön következett be. Csak a közelmúltból itt van mindjárt Karikó Katalin esete.
namihami
Igazán példát vehetne a fideszes nagyklánokról (orbánok, mészárosok, szijjak, stb), akik nem pénzért dolgoznak és abból élnek, hanem a vérükbe ivódott karthauzi beállítottságú önmegvonásokból és a nyomor tűréséből.
Ez a csávó pedig, a fideszes górékkal ellentétben, nem szégyell pénzt elfogadni a tudásáért. Ami neki egyedül több van, mint a kormánypárt összes ""cukkerbergjének"" együttvéve.
teuton
@ómió: Analfabeta efftars, talan olvasdd el, mit nyilatkozott Polgar Zsuzsa! Ja, te nem tudsz olvasni, csak baromsagokat böfögni tetünaci.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.