Néhány év alatt mintegy 70 millió forintot keresett az a társaság, amely különböző webfelületeken hirdette magát azzal, hogy egy év alatt érettségihez juttat; eddig mintegy ötszáz sértettről tudni, de az ügynek ennél lehet több kárvallottja is lehet – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken a police.hu oldalon.

Legalább ötszáz embert vertek át azzal, hogy akár egy év alatt érettségit szerezhet: 70 milliót kaszáltak a csalással

Fotó: pixabay.com

A rendőrök két éve nyomoznak egy magyarországi működési engedéllyel nem rendelkező, az Egyesült Királyságban bejegyzett céggel kapcsolatban, amely rendszeresen állított ki érettségi bizonyítványokat, egy vele együttműködő magyar kft. pedig szervezte a toborzásokat és a diákok oktatását – tájékoztatott az NNI az MTI szerint.

A hirdetések arról szóltak, hogy náluk érettségi bizonyítvány, különböző szakképesítésekről szóló oklevél, valamint felsőoktatási diploma is szerezhető online oktatással. Az így kiállított angol nyelvű bizonyítványokat, okleveleket, diplomákat már csak honosíttatni kellett ahhoz, hogy adott esetben egy jól fizető állást megpályázhasson vagy továbbtanulhasson vele valaki – tették hozzá.

Az árak személyenként és időszakonként változtak: volt olyan diák, aki éveken keresztül kapcsolatban állt az iskolával, de olyan is, aki alig pár tesztet töltött ki, és már bizonyítványt is kapott. A legkisebb kicsalt összeg hetvenezer forint volt, a legmagasabb pedig 1,5 millió forint.

A rendőrök egyebek mellett nagyobb kárt okozó, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsították meg a három férfit és a két nőt, akik valamennyien szabadlábon védekeznek.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Aki azt hiszi 1 év alatt sikerül neki az, ami másnak 4 évébe kerül az fizessen. Nem sajnálom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
A fiúk enélkül is tudtak néhány helyen érettségi bizonyítványt szerezni, amivel el lehetett érni még a dr. címet is, és még közhivatalt is vezethetett havi két millió Ft-ért. Hiába akinek Isten barátja, (vagy fideszes polgi), az könnyen boldogul.
Horizont
Aki azt hiszi 1 év alatt sikerül neki az, ami másnak 4 évébe kerül az fizessen. Nem sajnálom.
Clavigo
A Putriccelli szavazói ?...( fiatal kategória .)..
Clavigo
Asszem,,Shikari szerzett,,,mindjárt kettőt..
Clavigo
Farkás Flórit is átverték,,,,asszem.
vacsi
"eddig mintegy ötszáz sértettről tudni,"
Miért sértett az, aki mindössze 1 év alatt érettségit szerez?! Én sem sajnálom az ilyet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.