Ahogy arról korábban beszámoltunk, megjelentek a Magyar Közlönyben a módosított benzinárstop részletszabályai. Az új szabályozás azonnali hatállyal, május 27-ével már életbe is lépett.

Nemcsak a magyar rendszámú autókba tankolhatnak hatósági áras benzint – itt vannak a kivételek
Fotó: Pixabay

Mint kiderült, mégsem csak magyar rendszámú autókba tankolhatnak hatósági áras benzint.

A kormány 186/2022-es számú, május 26-án kelt rendeletében az olvasható:

Hatósági áras üzemanyaggal tölthető a külföldi rendszámú gépjármű, ha az államjelzése szerinti országban az üzemanyag hatósági áras termék.

Gulyás Gergely Miniszterelnökség-miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy

a határ menti benzinturizmus miatt a jövőben csak magyar rendszámú gépkocsikba tankolhatnak az autósok 480 forintos üzemanyagot.

A szóban forgó turizmus az elmúlt hónapokban alaposan megélénkült, hiszen a szomszédos országok zömében már a literenkénti 2 eurót közelítik az üzemanyagárak. Kivételekről csütörtökön még nem volt szó – írja a 444.hu.

Korábban a Független Benzinkutak Szövetsége arról számolt be, hogy a kutak képtelenek lesznek megoldani a rendszámalapú tankolást. 

Megoldhatatlan és kivitelezhetetlen

– értékelte Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetsége elnöke a döntést.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője egy csütörtök esti háttérbeszélgetésen – a Portfolio tudósítása szerint – azt mondta:

szükség van arra, hogy hirtelen szorítsák ki a külföldi autósokat, mert ha több napjuk lenne, akkor felhalmozás indulna részükről, és ezt a kormány el akarja kerülni.

A miniszter részletezte, ami a hivatalos kormányrendeletből is kiderül:

az útról látható oszlopokon csak a hatósági árat lehet feltüntetni, viszont aki beáll tankolni, ott a magas árat fogja látni.

Hirdetményben kell tájékoztatni a fogyasztót arról, hogy a magyar rendszámmal rendelkező autósoknak a kedvezményes árat kell felszámítani, mondta Rogán.

A holtankoljak.hu szerint péntektől a benzin beszerzési ára bruttó 8 forinttal csökkent, a gázolaj nagykereskedelmi ára nem változott – írja a 24.hu.

A kormány döntésének értelmében péntektől a külföldi autók piaci áron tankolhatnak csak a magyar kutakon.

Ők a következő átlagárakkal találkozhatnak majd ma a töltőállomásokon:

95-ös benzin: 661 Ft/liter

Gázolaj: 679 Ft/liter

A magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autók mellett azokat a külföldi rendszámú kocsikat is 480 forintos literáron lehet majd megtankolni, amelyeket olyan országban helyeztek forgalomba, ahol szintén hatósági áras termék az üzemanyag.

Ez a szerb és a szlovén autósokkal tesz jelen esetben kivételt, ha csak a környező államokat nézzük.

Forrás: 444, 24

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
@Clavigo: Eszerint neked, bolsiék gyagyása, a bolsiszaros szájaddal megjárt az árstopos üzemanyag? Hiába hivatkoztál rá Maki efftársad híveként, hogy "piacihoz" ragaszkodnál"!? A munkásőr egyenruhádat meg most már rám tukmálnád? Hát, miben harsogod ezután a görénybolsi tetüfajtáddal együtt az Internacionálétokat?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@ómió: Remélem,,te tankolhatsz kedvezményesen., ( ilyen szaros szájjal már járna a kivételezés )...Főleg ,ha munkásőr egyenruhádban mész a Zsukkodar megtankolni,,te muzsik .
verőce21
Itt annyi kivétel lesz, se szeri se száma...! így csak annyi értelme van a rendelkezésnek, hogy a kutaknál fel legyen tüntetve a piaci ár is!
Hadd lássa a paraszt, hogy mennyit spórol...neki a kormány!
Mint a közüzemi számlákon a rezsicsökkentés mértéke...!
ómió
@durbincs: Hát, ha van is, jó ritka!
ómió
@Clavigo: Eszerint neked, bolsiék gyagyása, a bolsiszaros szájaddal megjárt az árstopos üzemanyag? Hiába hivatkoztál rá Maki efftársad híveként, hogy "piacihoz" ragaszkodnál"!? A munkásőr egyenruhádat meg most már rám tukmálnád? Hát, miben harsogod ezután a görénybolsi tetüfajtáddal együtt az Internacionálétokat?
lusta
Akkor ez most hogy is van?
A nemzethy matyar törvények szerint egy totemoszlop szabadtéri reklámhordozónak minősül.
˝az útról látható oszlopokon csak a hatósági árat lehet feltüntetni, viszont aki beáll tankolni, ott a magas árat fogja látni.˝

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.