Magyarország felgyorsítja a paksi atomerőmű bővítését és a napenergia-beruházásokat is, hogy 2030-ra a magyar villamosenergia-előállítás 90 százaléka már karbonsemleges legyen – mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter pénteken Indiában.

Szijjártó: felgyorsítjuk a paksi bővítést és a napenergia-beruházásokat isFotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Sinisa Mali szerb pénzügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján 2022. május 25-én. MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter Delhiben a közmédiának nyilatkozva közölte:

annak érdekében, hogy Magyarország fel tudja gyorsítani a napenergia-beruházásokat, csatlakozott az indiai, francia alapítású Nemzetközi Napenergia Szövetséghez, amelynek célja, hogy a tagországaiban hozzájáruljon a napenergia felhasználását elősegítő technológiák és beruházások végrehajtásához.

A miniszter közlése szerint indiai tárgyalópartnereivel egyetértettek abban, hogy egy nagyon komoly energiaellátási válságsorozat felé halad a világ, és az elkövetkezendő időszakban azok az országok tudhatják majd magukat biztonságban, amelyek a saját maguk által használt energiának legalább egy jelentős részét maguk állítják elő.

Ezért, ahogy Indiában is komoly hangsúlyt fektetnek a nukleáris energiára, úgy mi, Magyarországon is felgyorsítjuk a paksi atomerőmű építését, hogy az 2030-ra már kereskedelmi üzembe állhasson, és felgyorsítjuk a napenergia-beruházásainkat is annak érdekében, hogy a nukleáris és a napenergia együtt kiadja azt a helyzetet, hogy 2030-ra a magyar villamosenergia-előállítás 90 százaléka már karbonsemleges legyen

- mondta.

Szijjártó Péter kitért arra is:

India rendelkezik a világ hatodik legnagyobb gazdaságával, és elképesztő gazdasági növekedést tudott felmutatni az elmúlt években.

Hozzátette:

a magyar gazdaság is profitált ebből a gyors indiai növekedésből, hiszen számos nagy indiai vállalatcsoport hajtott végre komoly beruházást Magyarországon; több ezer embert alkalmaznak már, és a magyar vállalatok is egyre nagyobb sikereket érnek el az indiai piacon.

Kiemelte:

a két ország közötti kereskedelmi forgalom "hatalmas rekordot" döntött meg azzal, hogy a történelem során először közelítette meg az 1 milliárd dollárt – egy 26 százalékos növekedést követően.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@KisTehen: Bocika, megint kikapcsolták a villanypásztort?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@Qqberci: kihagytad belőle a napelemeket
KisTehen
@Qqberci: tudod ...

esik az eső ... napelem ... 400 kV-os főelosztó hálózat
köd van ... napelem ... 400 kV-os főelosztó hálózat
leesett a hó ... napelem ... 400 kV-os főelosztó hálózat
Qqberci
@KisTehen: Bocika, megint kikapcsolták a villanypásztort?...
Uriel
Putyin seggéből kilógó oroszbarát férgek !!!
Minden üzlet az oroszoknak kedvez, nekik hoz nyereséget, meg persze a kormánytagoknak, így pl. Szijjártónak.
Vagyis herdálják a közpénzt, ami nem- vagy csak kismértékben hoz hasznot az országnak, miközben a kormány tagjai busás haszonra tesznek szert - ez tulajdonképpen a pénzmosás egyik formája.
Gennyes rohadt tolvaj banda !!!

És a szélerőművekkel mi van, ecsetfejű?

"A példátlanul szigorú hazai szabályozás miatt ma nem épülhetnek újabb szélerőművek, pedig a jelenlegi 325 MW kapacitás a sokszorosára lenne bővíthető új turbinákkal - mondta el a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HUPCC) Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferenciáján Munkácsy Béla, az ELTE TTK energiaföldrajzi kutatócsoportjának kutatója."

@KisTehen: Az "éjjel nem süt a nap"-ot lefelejtetted, te lelki, szellemi nyomoronc zombi.
Fidesznyik, hogy kapod a pénzt a trollkodásért, hetente, kéthetente vagy havonta - vagy esetleg természetben fizetnek...?
Nem érzed úgy - legalább csak néha -, hogy a napi 12-16 óra ittléted és, mert nem tudsz meggyőzni, átállítani senkit a sötét oldalra hülye shit dumáddal, ez csak időpazarlás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.