Egyre inkább kezdik átvenni a terepet az úgynevezett „új pszichoaktív” szerek Magyarországon. 2020-ban már több eljárás indult az ezekkel a szerekkel való kereskedés miatt, mint a "hagyományos" drogok kapcsán – írja a penzcentrum.hu.

Drámai figyelmeztetést küldött Zacher – tarol a szegények drogja
Fotó: Youtube

Ezek a szerek azért kifejezetten veszélyesek, mert még a dílerek sem tudják pontosan, hogy mi van bennük, összetételük folyamatosan változik. A jellemzően Ázsiából érkező szerek már több emberéletet is követeltek.

Összetétel változás mögött az áll, hogy ha egy vegyület felkerül a tiltott szerek listájára, egy apró módosítással máris legálisan folytatódhasson a biznisz.

542 esetben indult eljárás kábítószer kereskedelem miatt Magyarországon 2020-ban – derült ki a hatóságok összesítéséből.

A megyei bontásból kiderült, hogy a legtöbb esetet Budapesten történt, összesen 197, a második legtöbb bűncselekményt pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében regisztrálták, 54-et. A harmadik helyen Pest megye áll 41 esettel.

Magyarországon egyre inkább kezdik átvenni a terepet az úgynevezett „új pszichoaktív” szerek, melyek azonban Zacher Gábor toxikológus szerint

olyanok, mint az orosz rulett.

Ezek a kábítószerek főképpen a szegényebb rétegek körében elterjedtek, mivel jóval olcsóbbak, mint a hagyományos drogokat.

Csákó Ibolya alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt főreferense korábban úgy fogalmazott:

akár már „egy fröccs áráért” hozzájuthatnak a fogyasztók az új pszichoaktív szerekhez

Zacher Gábor a „bika” nevű szer terjedésének apropóján annakidején orosz ruletthez hasonlította a dizájner szereket,

hiszen a szerhasználók, akik ilyen drogokat szívnak, azzal sincsenek teljesen tisztában, miért halnak meg tőle, ugyanis van olyan is, hogy egyszerre szívják, az egyik meghal, a másik életben marad

- mondta az ismert toxikológus.

Forrás: ATV, Pénzcentrum

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"Ezek a kábítószerek főképpen a szegényebb rétegek körében elterjedtek"
Akinek erre van pénze, az NEM SZEGÉNY!
Málna
Ez engem kizárólag abban az esetben érdekel, ha ezek a szerek veszélyessé teszik a fogyasztóját másokra nézve. Egyébként magánügy. Magasról teszek rá, ki hogyan öli meg magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.