A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a társaság.

Mol: minden autósnak forgalmi engedéllyel kell igazolnia, hogy olcsóbban kaphatja a benzint
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A vállalat tájékoztatása szerint a kútoszlopokon a számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál a forgalmi engedély felmutatása után alacsonyabb összeget kell fizetnie a magyar vásárlóknak.

"A magyar kormány bejelentése alapján csütörtök éjféltől csak magyar rendszámú és forgalmi engedélyű autók vásárolhatnak hatósági áron EVO 95 benzin és diesel üzemanyagokat a Mol-nál"

- írták.

Jelezték azt is: a fogyasztók a forgalmi engedély bemutatásával tudják igazolni, hogy jogosultak a hatósági áras üzemanyag megvásárlására, de a vállalat a következő napokban az intézkedés zökkenőmentes bevezetése érdekében magyar rendszám alapján is jóváhagyja a vásárlásokat.

Az üzemanyagvásárlás felső mennyiségi korlátaiban nem történik változás, ez gépjárművenként továbbra is naponta legfeljebb 100 liter, amiből maximálisan 20 liter tankolható szabványos kannába.

A jogszabály meghatározza a jogosultak pontos körét is:

hatósági áron a magyar rendszámmal rendelkező, 7,5 tonna össztömeg alatti gépjárművekkel vagy mezőgazdasági erőgépekkel lehet tankolni. A Mol munkatársai a fizetés során a tankolás piaci árát egy vonalkód segítségével módosítják a hatósági árnak megfelelő összegre.

Az útról látható tájékoztató oszlopokon továbbra is az üzemanyagok hatósági ára lesz feltüntetve.

A közlemény idézi Ratatics Pétert, a Mol-csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatóját, aki kifejtette: bíznak abban, hogy az intézkedés hatására csökkeni fog a határ menti kutakon lévő nyomás, ami a lakosság számára mindenképpen jó hír. Szintén biztatónak látja, hogy az új szabály mellett júniusban nagyságrendileg 15 százalékkal csökkenhet a hazai üzemanyagkereslet, így a Mol garantálni tudja Magyarország ellátásbiztonságát.

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Kérdésem a sok barom kormánytaghoz: automata benzinkútnál kinek mutassam be a forgalmit. Ennek a hatökör gyülekezetnek kellene bemutatni valamit. Mondjuk a kijáratot. Az űrbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
Én hazafi vagyok, 100-as benzint tankolok :P
Aki magyar - és nem szarrrágó, fillérbaszó! -, velem tart ;)
fideszes gyökér
@Emmersson71: én nem tankolok, mert szarmagyar vagyok.
Emmersson71
@fideszes gyökér: De azért irodalmat tanultál az iskolában..az irónia fogalma ismerős?
Uriel
Adta ki utasításba ezt egy nemzetközileg kőrözött bűnöző.

Matyarországon államilag támogatott a szervezett - maffia- bűnözés.

Azt hiszed novicsokkal majd?
Nem ott vagyok ahol gondolod, geci!
Ha ott lennék is, kiiktatlak, mielőtt kimondanád, hogy: "cheese"
Ezzel feküdj és ezzel ébredj!
Toller Béla
Vazze, szó sem lehet róla ! Ott a rendszám, a rendszámmatrica, magyarul beszélünk és magyar bankkártyával fizetünk ! Még mit akarsz bizonyítani ? Hülye csendőr !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.