A Blikk munkatársa letesztelte, hogy ki lehet-e játszani a benzinkutakon az új szabályokat.

Már az első nap megbukott az új tankolási rendszer – itt a teszt eredményeFotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mint ismeretes, forgalmi engedéllyel kell igazolni, hogy magyar autóba tankolunk, és akkor fizethetünk hatósági árat az üzemanyagért.

Egy önkiszolgáló vidéki kútnál például a kutas nem szúrta ki azonnal a stáb külföldi rendszámtábláját, így tankolás közben zárta el belülről a benzincsapot. Amit addig megtankoltak, azt viszont elszámolta 480 forint/liter áron.

Egy francia férfi dörzsöltebb volt: olyan automata oszlopnál tankolt, ahová nem lehet odalátni a pénztártól. Tele is tankolta autóját literenként 480 forintért.

Egri Gábor, a benzinkutas szövetség vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy nagyon komoly megterhelés a kutasoknak a külföldi autósok kiszűrése és ellenőrzése.

Ez rendkívül megnehezíti a napi munkájukat, konfliktusokat is eredményezhet. Képzelje el, ha a külföldi nem beszél angolul, nem érti a tájékoztatást, vitába kell szállnia a kutasnak, hogy más áron tankolt, mint ami a benzinkút melletti hatalmas totemoszlopra ki van írva. Ez mind időbe kerül, a sorok hosszabbodhatnak, a magyar vezetőknél sincs mindig ott a forgalmi, ki kell szaladni érte

– idézte a Blikk az Envi kúthálózat tulajdonosát.

Forrás: blikk.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
@Pálinkás Pál: 6:12 gyerekkel ne vitatkozz! Kis tehenke még alsos kisgyerek
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@gina: Állitólag a MOL szeptemberre már át is áll, a nem orosz olajra. Akkor most hogy is van ez? Hazudtunk éjjel-és nappal...
kereső
@Maccska: Hülye vagy. NER hülye. Az olcsó olaj árkülüönbözetét is megfizettetik veled ,busásan, ahogyan velem is. Máshol hordesd a fideSS hazugságot, ne nálam.
teuton
@Maccska: Milyen "olcso" is az olaj? Tudsz ra arat mondani? En meg mondom neked, bar a kormany titkositotta, de kiszamolhatod a KSH adataibol, DRAGABB, mint a vilagpiaci ar!!!
percsi
@Qqberci: "A fűnyírómnak meg a hozzá tartozó kannának nincs forgalmija..."
Tippek:
Ne füvezz!
Vegyél kaszát, ahhoz nem kell üzemanyag, legfeljebb pálesz!
Ha van kocsid, vidd magaddal a forgalmit és a kannát.
percsi
Mi van, ha kifogy a benzin a kocsiból, mert a közeli kúton is kifogyott a benzin, és távolabbi kútig már nem jutunk el, a kutakon kiszolgálnak, ha kannába kérem?
Miért nincs minden kúton benzin, amikor még hozzá lehet jutni? Nem csak a határnál van hiány.
Vagy lemaradtam valamiről, és már csökkentve kapunk üzemanyagot?
Vagy már kivéreztették a kutakat, hogy minden kút urbánba vezessen?
gina
Amihez hozzányúl ez a fidesz banda meg OV kretén az biztos becsődöl, szerintem a nyugati ordszágoknak is ezt kell tennie, ha magyar vásárol pl egy üzletben a magyaroknak 2-3 Euróval drágábban kell adni..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.