Most a 800 milliárd forintos különadókról tájékoztat a kormány a koronavírus-hírlevelében – írja a 24.hu.

Levelet küld a magyar kormány az oltásra regisztáltaknak, ez a propagandaszöveg áll benne
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A levélben többek közt azt írják:

A költségvetésben 2022-re és 2023-ra létrehozunk egy rezsivédelmi és egy honvédelmi alapot. Ezekből fogjuk finanszírozni a rezsicsökkentés fenntartását és a honvédelem erősítését. Kötelezni fogjuk az elmúlt időszakban nagy hasznot felhalmozó nagyvállalatokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be. Elvárjuk, hogy ilyen módon hozzájáruljanak az ország védelméhez.

Azt is írják, hogy a kormány azzal számol, nem ér véget az orosz-ukrán háború rövid időn belül. „A konfliktus elhúzódása energiaár-emelkedést okoz egész Európában, ez pedig jelentősen növeli az inflációt. Ilyen körülmények között is mindent meg fogunk tenni azért, hogy védelmet nyújtsunk a családoknak” – fogalmaztak.

Forrás: 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Hogy fordulnátok már fel,,az agyalágyult süket dumátokkal együtt..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
Dugjátok fel a seggetekbe ütődött tolvaj Fitymák.
tothjani
De Mészáros továbbra is sok milliárdos haszonnal építi meg az Állami közbeszerzéseket.
Biztos hogy nem lehet olcsóbban???
tudode
Tárgyilagosan közgazdasági, államháztartási ismeret nélkül miről is szónokolt a közelmúltban?
.
----- Orbán Viktor receptje: Mindennap olvassunk, legyen hitünk, építsünk közösségeket
index.hu/belfold/2022/05/19/politika-orban-viktor-konzervativizmus-cpac-hungary/orban-viktor-receptje-minden-nap-olvassunk-legyen-hitunk-epitsunk-kozossegunk/
---------------
.
Ha elolvasta volna/bár Csaba László professzor nyilatkozatát, akkor nem égetné magát a laikus állampolgárokat abbn a gazdasági helyzetben, amelynek előidézője volt/van közgazdasági/államháztartási ismeret nélkül, nevezetesen a Kubatov listájával a tájékozatlan, hiszékeny állampolgárokat:
.
----- Caba László megszorítást emleget a különadókkal kapcsolatban
hvg.hu/itthon/20220527_kulonadok_extraprofit_csaba_laszlo_megszoritas
.
""" A közgazdász professzor szerint a kormányzat tüzet olt, és csak rövid távon, vélhetően próba-szerencse alapon gondolkodik. Ki fizeti meg a különadók árát? Miért maradnának Magyarországon az érintett cégek, és egyáltalán mit jelent az extraprofit? Erről kérdeztük a CEU professzorát, aki 2010 és 2012 között tanácsaival segítette Orbán Viktort.""" (...)
----------------
.
Nyomdafestéket tűrően!!!
.
Ennél nincs lejebb!
Eladott Ország
"Mit jelent az extraprofit úgy általában, értelmezhető közgazdasági fogalom-e egyáltalán, és mit jelent az oligarchák és strómanok nemzeti kormányának olvasatában. Egy olyan piacon pláne mi az értelme, amelyet egyébként is minden erejével szándékosan torzít az erőskezű, belevaló állampárt? Mert szerintem nemcsak azt kellene most megmagyarázni, hogy nagyon pontosan mi a túrót jelent az extraprofit, hanem hogy a rezsicsökkentésnek mégis miféle költsége van. Nem azt hallgatjuk hónapok óta, hogy Putyin töredékéért adja nekünk az energiát, mint másoknak, mert a kormány és külön Szijjártó ezt is elintézte nekünk? Ha olcsón vesszük, ahogy a kormány állítja, akkor nem értem a költséget. Nem azért kellett évente bokát csattogtatva körbelihegni a moszkvai háborús gyilkost, hogy legyen olcsó gáz? A párás szemű, buzilobbitól megvédett szurkolótábor is kénytelen lesz fizetni ennek a zseniális ötletnek az árát. Ők is többet fizetnek majd mindenért, mert már most is többet fizetnek, nekik is drágább lesz majd minden, és nem hivatkozhatnak arra, hogy de hát jól szavaztak. Nem lesz megszorítás. Csupán emelkedni fognak a banki költségek, a telekommunikációs díjak, az sem kizárt, hogy a kereskedelmi dolgozók egy részét szélnek eresztik, az energiaszolgáltatók pedig vagy tudják biztosítani a biztonságos működést, vagy nem. A nertársak mindeközben jól elveszik az ún. extraprofitot (értsd: minden olyan profitot, amitől nem a Holdudvar Kft. hízik), egy részét odaadják a háborús agresszornak az egyébként rohadt olcsó gázért és olajért, a másik felét meg a háborúból való kimaradás kategorikus imperatívuszára hivatkozva fegyverkezésre költik. Vicces? Nem."
Nessy
Most olvastam, hogy a Dohányellátás koncessziója 28 milliárdos nyereséggel zárt, amiből 25,6 milliárdot fel is vettek a tulajdonosok. 51% Sánta ( Lázár földije) , 49 % BAT Pécsi dohánygyár. Persze, ez jogos!! Olyan hiteltelen, álságos ez az egész kormányzásnak csúfolt osztogatás, fosztogatás, amiben már van gyakorlata Orbán és társainak!
ómió
Ezt az efftársi "fájdalmat"!!! Már megint a kedvenc multijaikat adóztatja ez a "diktátor Orbán"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.