Csak hogy egyet kiemeljünk: az Indonéz Köztársaság közúthálózata útdíjfizetési rendszerének létrehozásáért is felel egy új kormánybiztos, de jó hír, hogy Németh Szilárdnak is fontos feladata lesz.

Kinevezték a kormánybiztosokat – Van jó néhány meglepetés Németh Szilárd/Facebook

A pénteki Magyar Közlöny tette közzé a kormánybiztosi kinevezéseket. Az mfor.hu a számot szemlézve felsorolja: kormánybiztosi tisztségét megtartotta Bogdán Tibor „a gazdasági versenyképesség jogi feltételrendszerének erősítését célzó intézkedésekkel összefüggő feladatok ellátásáért”.

Ugyanígy Gyopáros Alpár a modern települések fejlesztéséért, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a hazai kommunikációért és az országmárka kialakításáért és Ovádi Péter, Fidesz-képviselő az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért.

Emellett Fodor Gergely, a Budai Várnegyed, a Citadella és a visegrádi műemlék együttes területén megvalósuló kormányzati beruházásokkal kapcsolatos egyes feladatok ellátásáért, Ruszó Gyula, „az Indonéz Köztársaság közúthálózata útdíjfizetési rendszerének létrehozása és fejlesztése tekintetében Magyarország által biztosított szakmai támogatásokért” és Káel Csaba, magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Emellett Vágújhelyi Ferenc pénzügyminisztériumi államtitkár a Magyar Államkincstár és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatvagyonának optimalizálását fogja végezni.

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelő kormánybiztos Németh Szilárd Fidesz-alelnök lesz,

aki nem folytatja már a Honvédeli Minisztérium államtitkáraként tevékenységét, megbizatása a minisztériumban megszűnt, ezentúl a Technológiai és Ipari Minisztériumhoz fog tartozni, „figyelemmel kíséri a rezsicsökkentést befolyásoló nemzetközi folyamatokat, és javaslatokat fogalmaz meg a rezsicsökkentés fenntartásáért”.

Emellett hat gazdasági zóna komplex fejlesztéséért is kormánybiztosok felelnek: Waberer György nagyvállalkozó, Láng Zsolt Fidesz-képviselő, Czunyinél Bertalan Judit Fidesz-képviselő, Szabó Tünde eddigi sportállamtitkár, Móring József KDNP-képviselő és Bányai Gábor Fidesz-képviselő.

Forrás: mfor.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
figyelemmel kíséri a rezsicsökkentést befolyásoló nemzetközi folyamatokat, és javaslatokat fogalmaz meg a rezsicsökkentés fenntartásáért???
Rég röhögtem ilyen nagyot! A "figyelemmel kísér" sem piskóta, de a csúcs az a "fogalmaz"t!!! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
undorító. lefoglalnak, felügyelnek mindent.
lampa laz
1 gyökeret kivéve a többit sikerült orbánnak visszapakolni a polcra. Csak a rétinégernek nem tudott kitalálni egy kormánybiztosi feladatot. Pedig a *pénzügyekhez* remekül ért, igaz a többi sem piskóta e téren.
Eladott Ország
A fidesz-féle állami bürokráciacsökkentésből, azaz Orbán Viktor nagyívű ígéreteiből – miszerint „sem rangkórság, sem kormányzati dáridó nem lesz jellemző, nem fér bele” a NER-be – az lett, hogy mára kétszer annyi államtitkárt és helyettes államtitkárt foglalkoztat a magyar adófizető, mint 2010 előtt. Ha egyszer valaki összeszámolná, hogy valójában hány fidesz-közeli rokon, barát, jószomszéd fekszik el ezekben a zsíros állami pozíciókban, valószínűleg az a szám tükrözné az állampárt teljes tagságát tokkal-vonóval.
Eladott Ország
Cucika
Talán kellene még egy a kormány biztosoknak is kinevezni egy kormánybiztost. Rezsi Szilárdot sem hagyhatták ki. Hány ember lesz még akinek fontos státuszt kell adni, mert ugye tud valamit és be kell fogni a száját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.