A nyolcvanmilliárd forintért megépített tram-traint az átadása óta ingyenesen használhatják az utasok. Az ország első vasútvillamosának műszaki hibáit még mindig nem sikerült kijavítani. A Népszava megtudta, hogy tovább nyúlik az az időszak, ami alatt ingyenesen lehet utazni a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-traint. A Lázár János alá tartozó beruházás négyszer többe, 80 milliárd forintba került a tervezettnél. Az ország első vasútvillamosát tavaly ősszel adták át, de sajnos nem volt zökkenőmentes az indulás technikai hibák miatt. „A legtöbb bajt az okozta, hogy nagyobb sebességnél kígyózó mozgásba kezdtek a szerelvények, és a pályával is gondok adódtak. A hibákról sokat elárul: eredetileg 20 percenként jártak volna a tram-train-ek, de jellemzően továbbra is csak az óránkénti indulást tudják tartani”. Az „utasforgalmi próbának” nevezett díjmentes időszak eredetileg csak 2022 tavaszáig tartott volna, de a műszaki problémák miatt ezt kitolták május utolsó napjáig.

Forrás: 168.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ha sz@r, meg kell hosszabbítani Bicskéig...
kereső
@Qqberci: Ezt már Mosonmagyaróvárig illene- annyira x@r lett.
namihami
Gyorsan adjunk a Janinak valami mást, hátha elfelejti a nép (lásd még zemberek) EZT a malőrjét is.
Drága volt, sz@r lett--de a mienk! És a Mi Emberünk csinálta-tehát családban marad!
Peller Anikó
80 ezer millió elbaszott forint. A semmire.

Budapestre kell párhuzamos vaspálya és rá a (megszüntetett, naná a fidesz) ROLA kamionok, tehermentesítve az autópályát. Így akár félóránként is indulhatnának a kamiontrélerek, nem kellene napokig várni rá. Emiatt nem is használták, inkább megszüntették a gecik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.