Ahogyan arra figyelmeztetett a meteorológiai szolgálat, heves zivatarok vonultak végig a Dunántúl déli részén szombatra virradóra.

Akkora vihar volt Somogyban, hogy a templom tornyát is levitteFotó: MTI/Varga György

A MetNet által közzétett felvétel alapján Csokonyavisontán sem volt egyszerű az éjszaka, mert mint látható, a falu templomtornyát is leborította a vihar:

Kárenyhítési alapot hoznak létre Kaposváron

Kárenyhítési alap létrehozásáról döntött Kaposvár polgármestere a városban a szerdai viharban megrongálódott lakóingatlanok helyreállítására.

Szita Károly fideszes városvezető pénteki kaposvári sajtótájékoztatóján azt mondta, az alap több tízmillió forintos nagyságrendű lesz, a támogatás igénybevételének feltételeit a hétvégén dolgozzák ki.

A pénzügyi keret a közvetlen életveszély elhárítására és a lakhatás soron kívüli megoldására hivatott, gondolva a családokra és az idősekre – hangsúlyozta a politikus.

Szita Károly szólt arról is, hogy a rendkívüli időjárás miatt polgári védelmi készültséget rendelt el Kaposvár közigazgatási területére.

A településvezető arra kérte a biztosítótársaságokat, hogy gyorsított eljárásban, soron kívül, hosszabb nyitvatartással álljanak a kárbejelentők rendelkezésére, és ha kell, alkalmazzanak plusz munkaerőt az ügyek gyors elbírásáért, a kártérítés mielőbbi folyósításáért.

Arra kérték a katasztrófavédelmet, mérje fel és jelezze az önkormányzatnak, szüksége van-e valamire a károk, a balesetveszély elhárításához, mert sem anyagi, sem más eszközök hiánya nem akadályozhatja a munkát – tette hozzá.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
A zúr nem ver bottal, csak karóval. Ennek is oka kell hogy legyen. Biztosan sokat hazudoztak.
nezelodo
@Sámannus: május 28,17:14. Az úr nem ver bottal? Esetleg egy szívükhöz oly közelálló építőipari cég trehány munkája emlékezteti a helyieket a NER mibenlétére? Sebaj majd a a kárenyhítési alapból újra megépítik, és elnevezik Déva várának.
Sámannus
@nezelodo: Remélem a gecik biztosítanak alapanyagot bár ahhoz elegendő spermát kéne kitermelni, vagy te másra is gondótál?:P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.