Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen a budapesti rendőrség.

11, 12 és 13 éves gyerekek raboltak ki tizenéveseket a Józsefvárosban

A gyanúsítottak csütörtök délután a józsefvárosi Mátyás tér és Szerdahelyi utca sarkán egy 14 éves fiút körbeálltak, bántalmaztak, majd egy késsel fenyegetve a pénztárcáját és a mobiltelefonját követelték. A sarokba szorított fiúnak sikerült rést találnia támadói között, így haza tudott futni. Az esetet könnyű sérülésekkel megúszta.

A nyomozók egy 11, egy 12, illetve egy 13 éves fiút hoztak összefüggésbe a rablási kísérlettel, öt órán belül elfogták és a kerületi kapitányságra állították elő őket.

A nyomozás adatai szerint a három fiú ugyanazon a délután a Baross utcában megfenyegette, telefonját követelte, majd letépte egy 14 éves fiú nyakláncát is. A sértettnek sikerült visszaszerezni az ékszert és elfutni.

A 12 és 13 fiúkat a józsefvárosi nyomozók csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett, valamint rablás kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mindkettőjüket őrizetbe vették. A 11 éves társukkal szemben gyermekkor miatt büntethetőséget kizáró ok áll fenn.​

Forrás: police.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Büntethetőséget levinni - egyelőre - 8 éves korra!
Emmersson71
@Shikari: Pintér megoldhatná..már az oktatást is ő felügyeli!
Legyünk türelmesek, adjunk neki 2 hetet ;)
Pálinkás Pál
legyünk tárgyilagosak...cigányok...ne sértsük meg a többi gyereket...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.