A rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos a rezsicsökkentésről beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában, ahol a rezsicsökkentés mellett kevés egyéb téma merült fel.

Németh Szilárd megdönthette a rezsicsökkentés szó kimondásának rekordját egy interjú alattNémeth Szilárd/Facebook

A baloldal most is a multik oldalára állt és ott "üti-vágja a rezsicsökkentést, ahol csak éri" – hangsúlyozta Németh Szilárd – kezdi az MTI a közleményét, ami szintén 14 alkalommal használja a kifejezést. 

A politikus emlékeztetett: a magyar emberek 2013-ban, majd a 2014-es, a 2018-as és a 2022-es választáson is megvédték az idén 10 éves rezsicsökkentést. Elmondta, hogy a Gyurcsány-kormány, illetve már előtte a Horn-kormány az összes rezsiszolgáltatót külföldi kézbe juttatta. A cégek a rezsicsökkentés ellen bírósághoz fordultak, amely 2013 februárjában nekik adott igazat, az akkori baloldal – ami gyakorlatilag ugyanaz, mint a mai baloldal – "hangos tapsolása mellett" – fogalmazott Németh Szilárd.

Felidézte, hogy ez volt az az időszak, amikor a parlamentben meghozták azokat a döntéseket, amelyekkel végül meg tudták védeni az első rezsicsökkentést, és meg tudták alapozni az újabb rezsicsökkentések végrehajtását.

Ehhez az kellett, hogy két és félmillió magyar ember az aláírásával határozottan kiálljon a rezsicsökkentés mellett

– emelte ki.

Már a kezdet kezdetén támadták a rezsicsökkentést, és ez azóta is így van; egyetlen rezsicsökkentéssel kapcsolatos intézkedést sem szavaztak meg

– jelentette ki Németh Szilárd.

Egyedül a Fidesz, és egyedül Orbán Viktor miniszterelnök képes arra, és nekünk van egyedül akaratunk arra, hogy ezt a rezsicsökkentést fenntartsuk

– fogalmazott.

Hangsúlyozta: Magyarországnak meg kell védenie a magyar családokat, ezért döntött úgy a kormány rögtön az első ülésén, hogy létrehoz egy honvédelmi alapot, és egy, a rezsicsökkentés megvédését szolgáló alapot. Hozzátette: az alapokat azért hozták létre, hogy a magyar családokat megvédhessék azoktól a káros hatásoktól, amelyeket a háború és az elhibázott brüsszeli döntések okoznak.

Úgy fogalmazott, a családoknál marad az az extraprofit, amelyet egyébként az energiatermelők és a szolgáltatók "zsebre vágnak".

Németh Szilárd kiemelte: a szomszédban dúló háború rendkívül megviselte a világgazdaságot, különösen az európai gazdaságot.

Oroszország energia-nagyhatalom, és kapcsolata van vele egész Európának. Ezt mintha nem értenék Brüsszelben; már a szankciók hatodik fordulójánál tartunk, amelynek az lenne a lényege, hogy embargót hirdetnek az orosz kőolaj ellen – fejtette ki.

Ez elképzelhetetlen, teljesen padlóra küldené a magyar gazdaságot, teljesen lehetetlenné tenné a rezsicsökkentés fenntartását

– fogalmazott.

A rezsicsökkentés következtében a kiskereskedelmi mutatók, a gazdaságba invesztált pénz is megnőtt, és megnőtt például az állampapír-vásárlás is, ami segíti a magyar költségvetést – mutatott rá az országgyűlési képviselő.

A rezsicsökkentésnek nemcsak szociális dimenziója, hanem nagyon erős gazdaságélénkítő hatása is van; a pénz oda kerül, ahol hasznosul, és nem oda, ahol eltüntetik – mondta.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Baker
Pár szót azért ejthetett volna a rezsicsökkentésről is!
Baker
A 13. havi nyugdíjat nem szavazta meg a Fidesz!
namihami
Mint a fideszpapagáj. Megtanulta, és azóta állandóan ""Pityuka vagyok"".
Csak nála ez ""rezsicsökkentéssel"" jön le. És ennél már csupán a gasztronómiában.alkot maradandóbbat.
Gazella
Ennek a disznónak sose volt s van esze!
Eladott Ország
„Drága Erzsébet-utalvánnyal kiszúrt szemű, a kormány napi jótéteményeitől félvak, a propagandától félsüket, csirkefarháton és ’igazicsillagmentestitkosközpénzbőltámogatottcsíkisörön’ rágódó, a rezsicsökkentést csont nélkül benyelő honfitársaim! A kormány rezsicsökkentéses rizsája egy orbitálisan nagy kamu! Direkt nektek találták ki és meg is nyertek vele egy választást. Közben lenyúlják azt a pénzt, amit az Unió azért adott, hogy szigeteljétek a házaitokat, cseréljétek le a fűtési rendszereket és akkor nem Rezsiszilárddal kellene feküdni, kelni, hanem valóságosan és hosszútávon a felét kellene fizetni a mostaninak. Ha ráadásul még tudnátok napelemet, hőszivattyút is beszereltetni, akkor tovább csökkenne a költségetek. De nem tudtok szigetelni, mert alacsonyak a bérek, nem telik ablakcserére, a falak szigetelésére, tetőfelújításra. A jóságos kormány a lenyúlt ingyenpénz helyett ad nektek hitelt, amit vissza kell fizetni. Már akinek van miből visszafizetni. Nem tudtok megújuló energiaforrásokat sem bevonni, mert a kiépítése drága, a plusz adókkal terhelten még drágább, a megtérülés lassú, nektek pedig nincs pénzetek , mert alacsonyak a bérek és magasak az adók. Az ÁFA például minden vásárlásnál 27 százalékkal növeli a kiadásotokat. Tehát marad nekünk Paks2 és Putyin barátsága, az államosított energiaszektor és a háttérben zsírosodó NER elvtársak, a rohadtmagas ÁFA, a huzatos ablakkeret, a falakon és a tetőn át kiszökő meleg, a horror számlák, amiknek a hátuljára rá van írva, hogy a jóságos kormány mekkora alamizsnát dob a családi asztalunkra azért, hogy örök időkig őket válasszuk. A legsiralmasabb az, hogy ez még működik is.”
Ha tényleg ötödáron kapja Magyarország az orosz gázt, akkor ezért még mit kérnek cserébe?! Ha ilyen olcsón kapjuk akkor ugye a fogyasztók is jelentős árcsökkenést tapasztalnak majd? „Pelikán elvtárs egyszer majd kérünk magától valamit...”
Toller Béla
Ez is egy műmájer, mert nagyszerűen tudja, hgy a baloldla ne a rezsi elviselhető szinten tartaását kifoglásolja, hanem annak az igazságtalanrendszerét - de hajtogatja a rogáni hazugságokat, inkább mutatja seggfejnek magát ...
Eladott Ország
Hiába csaholnak Orbánék a rezsicsökkentésről, bármit tesznek, az energiahordozók világpiaci ára nem rajtuk múlik. Az oroszok pont leszarják, hogy milyen szerződést kötött velük Orbán, már ha egyáltalán olyan előnyös az a senki által nem ismert szerződés, mint ahogyan a propaganda állítja, mert ha az érdekeik úgy kívánják, egy pillanat alatt felrúgják. Ha egy háborút képes volt indítani Putyin, ahol emberek 10 ezreit gyilkolják le az oroszok, és lerombolnak egy egész országot, akkor ki az a hülye aki azt gondolja, hogy egy számukra semmilyen jelentőséggel nem bíró szerződést betartanának. Agyrém az egész fideszes propaganda, de az még riasztóbb, hogy ebben az országban milliókat képesek meghülyíteni vele.
fidesz program: folytatjuk
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277663228_510653900681569_7604344699383822398_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=USKcZEEUHugAX8IqM9B&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8LJ8V2qoQ-aBXDqtzqhf8I3VuCK48xqK_lDqJRbOmBaA&oe=6298E2BC
Sokat spórotam a rezsicsökkentéssel! A magyar reformok működnek! Ahogy a klasszikus mondja: "Nem a rezsi a sok, fiam, hanem a rizsa!"
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_800,h_407/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2021/11/rezsics%C3%B6kkentes.jpg
Én azóta nem fizetek rezsit, mióta Orbán Viktor az őrlángom.
uploads.disquscdn.com/images/028c0c850ad7da4a53afc304758adb9df6a0cbe4c9bdb53f5ccbf9a27d3e81de.jpg?w=800&h=960
Eladott Ország
Az elmúlt évtized eredménye, hogy az emberek Orbán eszement regnálása alatt megtanulják, hogy soha többé nerm szabad hinni egy hatalommániás, hazug korupt, a gazdagokat támogató, az egyszerű embereket leszaró, idegbeteg, országromboló, demokrácia ellenes, széthúzást gerjesztő, megosztó, politikát folytató, köpönyegforgató, szar embereknek. Akit úgy hívnak: Orbán Viktor. És így lett Magyarország NyomORBÁNia, és rendszere a dögvész!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143724932_2769192600000481_4613971612952810224_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_aid=0&_nc_ohc=3KKXdBKZ6ZwAX8dBLDj&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9Z4snV2AI1r99ErfYTrzy66sBadNlXSROrfwUXA7yyQQ&oe=62B89CFE
Nevetséges, közben pedig tragikus, hogy a gázáraktól rettegő és ezzel a fidesz által fenyegetett emberek inkább szavaznak azokra az őket nyomorban tartókra, akik miatt nincs pénzük az emelkedő gázárakra.
A FIDESZ NYOMORBAN TART, HOGY PÓRÁZON TARTHASSON!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277553414_4970172626408453_8116305650807516363_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=JXMMf2VIj0wAX-LD44f&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9dIKU0kOr9HHk-7njGewnhMg3Ska5Jg84-Ijf1KWDOKQ&oe=6298FCF1
ómió
Az efftársakat meg őrületbe kergette vele? Vagy "az a hajó" már rég elment?
ómió
@Eladott Ország: Már Böszme és Soros efftársad is "Magyarország kormánya megbízásából" készültek? Ilyen sikeresen folytatódik az agyi leépülésed? Akkor, nemsokára megjön a Lenin Díjad is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.