Jelentős mennyiségű adományt, állateleséget és állatgyógyászati termékeket juttatott el a Fővárosi Nagycirkusz a lvivi cirkuszba – közölte a fővárosi intézmény vasárnap az MTI-vel.

Miután a Fővárosi Nagycirkusz három hónapja több mint száz ukrán artistaművészről gondoskodik, most az Ukrajnában élő cirkuszi állatokat akarja megsegíteni: a lvivi cirkuszba jelentős mennyiségű állateleséget és állatgyógyászati termékeket küldött ki, amelyeket Ukrajna-szerte a rászoruló cirkuszok között osztanak szét.

Az intézmény az Európai Cirkusz Szövetséggel (ECA) és Fédération Mondiale du Cirque-vel karöltve, Kristóf Krisztián Hortobágyi Károly-díjas artistaművész koordinálásával indította útjára a két teherautónyi adományt.

Felidézik, hogy a Fővárosi Nagycirkusz a háború kitörésekor azonnal összefogott az INspirál Cirkuszközponttal, a Baross Imre Artistaképző Intézet Szakgimnáziummal, a Recirquel Társulattal és a Balance Akrobatika&Torna Clubbal, hogy szállást, napi háromszori étkezést, próbalehetőséget és programokat biztosítsanak a Magyarországra menekült vagy átutazóban lévő ukrán artistaművészeknek.

A Fővárosi Nagycirkusz három hónapja több mint száz bajbajutott gyerekről, szülőről, artista tanárról és artista növendékről gondoskodik, akik a kijevi és a harkivi artistaképzőkből érkeztek Magyarországra – áll a közleményben.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
A Parlament, a még nagyobb cirkusz még nem?...
ómió
Csak ne pénzzel, mert azon drónt vesznek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.