Megvédtük a rezsicsökkentést, sikerült visszaverni az Európai Bizottságnak azt a javaslatát, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfő éjjel Brüsszelben, az európai uniós csúcstalálkozó első napját követően.

Orbán Brüsszelből jelenti: megvédtük a rezsicsökkentést
Fotó: John Thys / AFP

"Van elég bajunk enélkül is. Egekben vannak az energiaárak, magas az infláció, és a szankciók miatt egész Európa egy világgazdasági válság szélén táncol. Ilyen körülmények között kibírhatatlan lett volna számunkra, ha drágább olajjal kell működtetnünk a magyar gazdaságot. Ez felért volna egy atombombával. De ezt sikerült elkerülni"

- hangoztatta a kormányfő.

Kijelentette:

"Olyan megállapodást hoztunk tető alá, amely kimondja, hogy azok az országok, amelyek az olajat csövön keresztül kapják, továbbra is a régi feltételekkel folytathatják a gazdálkodásukat. A családok ma este nyugodtan aludhatnak, a leghajmeresztőbb ötletet sikerült kivédeni"

- tette hozzá Orbán Viktor.

Forrás: MTI

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez fasza, akkor maradunk a ruszkik csocsen orokre? Ennek most orulni kellene?
Meg annak hogy igy tovabb no az infalcio?
Barom!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Ez fasza, akkor maradunk a ruszkik csocsen orokre? Ennek most orulni kellene?
Meg annak hogy igy tovabb no az infalcio?
Barom!
Dr. Proktor
A rezsi csökken, már ha tényleg csökken, minden más gyorsan drágul, ezzel ki jár csak jól?
1ügyű barátaim! Ha a KKV-k és termelő vállalatok villanyszámlája a négyszeresére nő - azt hiszitek hogy spóroltatok? Ezer forintos kenyeret majd minden nap kell ennetek...
RonaGyuri
@RonaGyuri: Azért ez így olyan matyaros,

persze leginkább az Orbán-i jogállam jellemzője

A 444.gun „258 milliós rekordnyeresége lett Schadl György végrehajtói irodájának” című írása azon túl, hogy beszámol arról, hogy: „az alapítása óta a legnagyobb bevételét és nyereségét érte el az a végrehajtói iroda, ami Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke és a felesége tulajdonában áll”, számos pikáns, de egyáltalán nem meglepő tényről is tájékoztat.
Már az első sem semmi: Schadl november óta börtönben van, s nem csak azóta is ő irányit, de azóta is ő az elnöke a köztestületnek.
A többiek meg egyenesen mókásak, különösen az, hogy:

Az ügybe belebukott a igazságügyi államtitkár, Völner Páls. A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár azonban végig képviselő maradt!!
illetve
Schadl és Völner ügyeiben Rogán Antal kabinetfőnöke is érintett volt, ennek ellenére maradhatott a miniszter kabinetfőnöke.
magyar1
@RonaGyuri: Ezt a rekordnyereséget mind a kisemberektől szedték be nem a milliárdos csalóktól.
magyar1
Egyébként nem értem, hogy amikor egy csövön jön az olaj, hogyan tudnak a többiek lecsatlakozni róla?
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ezzel már kenterbe veri a Lolo-t, pedig az a Czukinál is okosabb

a magyar jogállam gazdasági vonala sem más

Mottó:
egy eklatáns példa arra, hogy
nálunk mindet meg lehet oldani „okosba”

„2,2 millió forint veszteséggel zárta 2021-et az IBC-Projekt Gazdasági Tanácsadó Kft., a tulajdonos azonban a szabad eredménytartalék keretére így is jóváhagyta 1 milliárd 65 millió forint osztalék kifizetését.”
Ja nem említettem, hogy Tiborcz István a cég tulajdonosa!! =))
justhpeter
Miért nem beszél Orbán arról, hogí a rezsicsökkentés megvédésének mi lesz az ára, ert tőle (is) tudjuk, hogy nincs ingyen ebéd. Vele kapcsolatban csak két kérdés merül fel: Mi volt a valóság ? Mennyit mondott el belőle ?
kereső
Meg, hogy rogyna rád az ég. Megvédted a magad és a Co. pénztárcáját hazug disznó.
lampa laz
Pofátlan hazug állat vagy, mert nincs rezsicsökkentés csak porhintés a hülyék szemébe. Mindent az emberek fizetnek meg, a rezsicsökkentés különbözetét is meg az extraprofitokat is amit a multiktól elvonva a mi nyakunkba varrtatok már megint.
verőce21
Nem is csatlakoznak le a vezetékről más országok sem, hanem közvetítői cégeket létesítenek, akik rubelben fizetnek.
Azok pedig kétszer olyan drágán továbbadják... Úgy nem vesznek egyes államok orosz olajat..., hogy vesznek...!

Csak másoktól várják el az embargót, hogy a csővezetékből több jusson nekik...! :)
FLETÓ
@magyar1: Látod, te egyszerűen gondolkodsz! Nem bonyolítod... Ezért vagy a szemükben szálka!
Yoda69
@sgl: Nehez meghallani ha 4 evente 5 percet kapnak a "koz"mediaban.
Uriel
Orbán: Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet

hang.hu/koffein/orban-nyilvanvaloan-vegighazudtuk-az-utolso-masfel-ket-evet-141347

Orbán: A családok ma este nyugodtan aludhatnak. Vagy nem.

"Azt, hogy nem állnak jól a dolgok, már Orbán Viktor miniszterelnök is elismeri bizonyos esetekben. Elképesztő a drágulás, szabadesésben a forint, egekben az államadósság, a hiány, teljes a kiszolgáltatottság a külpiacoknak. Sokkal kevesebb lakás épül, mint tizenöt éve, zuhan a születésszám, de még a hazai állatállomány is csökken. Arra már miniszterei és egyéb fegyverhordozói is tettek utalásokat, hogy valójában irtó nagy a baj, pedig feléjük hazudni szokás reggel, délben meg este."
Pálinkás Pál
ismét bebizonyította az unió hogy egy bohóctársulat...!
kulabombaafityiszre
Megvédte a rezsicsökkentést,ami a g.gergely szerint 1300 milliárdba kerül az országnak melyet a rezsicsökkentett állampolgár más formában visszafizet a költség vetésnek,mert a vitormihály is a nagy rezsicsökkentő is megmondta,márpedig ingyen ebéd nincs.
Macskaszem
@Shikari: Szerintem csak beintettek neki. Azt mondták, maradj magadnak Geczi, nem kapsz 17 milliárd ellopható pénzt, bármennyire erőlködsz érte.
Yoda69
@sgl: Abszolut igaz amit írsz, de media nelkul nem nagyon tudja az ellenzek hallatni a hangjat. Mar a Klubradio is csak online foghato, az ATV meg mar nem szamit ellenzeki medianak. Nem tudom ezeken kivul te meg milyen ellenzekienk szamito mediarol tudsz. Persze lehet azt mondani miert nem csinalnak egyet, de nem hiszem hogy ez annyira egyszeru dolog lenne.
kereső
Hogy is volt a választás előtti szlogen? " Ne a magyarok fizessék meg a háború árát". Ehhez képest, mit mondanak a valóban szakértő elemzők:
"Csakhogy ez az állítás így nem igaz. A valóság az, hogy Magyarország gyakran az uniós átlagnál drágábban kapja az orosz gázt. Az Eurostat adatai alapján mi februárban 3x többet fizettünk az oroszoknak, mint például a románok! Ez az egyik oka annak, hogy a magyar költségvetés hiánya történelmi rekordot döntött áprilisban."

Na, ki fizeti a révészt? Ki finanszirozza putyin öldöklő háborúját, és orbán agybaját? A magyarok.
tudode
Nem nagy ügy, amiatt is, mert Magyarország megtanult kaparjkurta, félművelt rabLÓIVAL:
.
----Így tanul meg egy ország fél vidáman együttélni a saját rablóival - Parti Nagy Lajos a Dobszerdában
www.youtube.com/watch?v=geOhSVW0bCY&t=1108s
------------------
..
Szoptatás kérdése az egész cirkumparádé!!!
csipetke
Ez, hogy a ruszkik miatt ilyen sz@rban vagyunk, ez kizárólag orbán vétke, mert évekkel ezelőtt megígérte,hogy 2022-re függetlenedünk az orosz energiahordozóktól. Ez pont annyira valósult meg, mint az összes többi ígérete, amivel tele van a padlás. Most meg előadja magát,hogy megvédtük a rezsicsökkentést. Az,hogy az emberek zöme kiskeresetű, az szintén orbán vétke, mert ha zárkóztatta volna a magyar fizetéseket az eu-s bérekhez,akkor rezsicsökkentésre se lett volna szükség. Csakhogy itt a multik,és az összeszerelőgyárak miatt szándékosan alacsonyan tartották a béreket. 12 évet elszart ez a kormány, ezalatt lekormányozta orbán az országot a béka segge alá, se eurónk,se normális bérek. Az oktatás,és az egészségügy romokban, de hurrá,hurrá, az összes fideszes kőgazdag lett! És amit még az emútt 12 év alatt nem bírtak ellopni-megszerezni, na erre ebben a ciklusban kerítenek sort.
ómió
Már megint keresztbe tett ez a "Zorbán" a 700 Ft-os benzinár "ideátoknak", efftársak!?
laszlobihari
azt nem mondta az "isteni bonsai napóleon", hogy mennyi haladékot kapott az ország az átállásra?
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 08:30
Szokás szerint irreleváns dolgokat hordasz össze alpári hangnemben.
Bunkó vagy Bugsy.
Néro2
Marha. Ha nem loptátok volna szét az Országotokat semmi szükség nem lenne a rezsicsökkent baromságaitokra.
laszlobihari
@Maccska: tudod, korábban ez a csutka megígárte, hogy 2022-re több ellátási lehetőségünk lesz, jó ebben is hazudott, a MOL írta, nekik 600-800 millió Euró szükséges az átálláshoz, a csuti eszement már 16-18 milliárdról regélt. hozzá képest Münchhausen báró egy igazmondó példakép, ezért nem csípik a búráját a normális világban.
gina
Elmebeteg idióta, ö megvédte a rezsicsökkentést,ilyen mocskos undoritó embert nem látott a világ,, a sok agyhalott birka meg be is veszi ezt a maszlagot,,csak háborúzik mindenkivel,,beleköt mindenbe, már régen ki kellett volna rugni ezt a hitlerutánzatot,bizonyitott hogy sokkal drágábban vettük az olajat az oroszoktól mint bármelyik ország, arrol kussol ez a szemét, bárhonnan olcsóbban tundnánk beszerezni, sok átalakitás nem kellene... csak magát fényezi ez az emberi véglény...mert ö a világ legokosabb embere---
Aki Én
Azt a beteg tekintetet, azt az elmebeteg pofát...
Málna
@Aki Én: A kommented tökéletes példa arra, hogy mennyire nem a valóságot látjátok, hanem azt, amit látni szeretnétek.
Aki Én
@Málna: Tökéletes példa vagy arra, hogy azt se lássátok, ami az orrotok előtt van.
Málna
@Aki Én: Nincs ott semmi érdekes. Csak a fantáziátokban. Az unalom és a kor megviccel titeket.:-) Na meg az eszement gyűlölet.
kereső
Annyira meg, hogy az euro, és az USD ismét erősödött a forinthoz képest. A CHF-ről már ne is szóljunk. Igy vigad a magyar!
Aki Én
@Málna: Az ostobaságod és vak hited nem engedi látni azt, ami bizony ott van.
Egyébként beteg emberek vagytok, mert úgy véditek, mint normális ember a saját családját.
Ne akard megmondani, hogy láthatom-e a nyilvánvalót.
Agyadra ment az unalom, az elhanyagoltság. Jön a nyár, szedd össze magad, ne a gép előtt töltsd a nyári, forró hétvégeket.
Málna
@Aki Én: A keserűség beszél belőled. Sajnállak, de ezen csak te vagy képes változtatni. Nem Orbán tehet a nyomorodról, hidd el...
Málna
@Clavigo: Ennyi? Mondjuk tőled bőven elég.
Aki Én
@Málna: ...ha mások vélt nyomorát emlegeted, könnyebbnek tűnik a tiéd?
A gazdád nem attól lesz beteg, hogy te felismered.
csipetke
@Pegero: 08:30 Nézz utána gyagya, csakhogy ne hülyeségeket pampogj.
csipetke
@csipetke: Ja, és anyádat ne itt jellemezd, légy egyenes, mondd a szemébe
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 14:00
Igen, csúnyát mondtál és csúnyán, ráadásul a böffentésednek semmi köze a témához. Egyébként de, egy bunkó is elmondhatja a véleményét, de ne fintorogjon, ha a bunkó stílus(talanság) miatt bunkónak nevezik.
Nem tudhatod, mennyi a véleményed valóságalapja, de így még sokkal jobban kidomborodik bunkóságod.
kissé felnőttem
zsike zsikerezsike má megin etetnek minket? utcai harcos elvti jelent mint a be és ki sugók megvédtük ki és mikor ja majd
fergeteg
Orbán Viktor az Unió egyik legfontosabb vezetője.
Az energia ára az egyik legfontosabb,a gazdaságban és a háztartásban.
De bolsiéknál a lángos és a kannás bor.
verőce21
A csehek, a szlovákok és az osztrákok Orbán hátán kapaszkodva, sunyin lapulva, most élvezik, hogy Magyarország miniszterelnöke kikaparta a sült gesztenyét számukra is...
Uriel
@verőce21: ma, 18:20

Ha olvasnád Horizont által 17:46-kor beidézett cikket, értenéd, hogy miért írom tenéked: sötét vagy, mint egy vödör korom.
verőce21
@Uriel: Nézőpont kérdése. A dk másképpen magyarázza...

részben bizony eu is győzött, az európai lakosoknak meg marad a szopás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.