Akár 26 fok is lehet napközben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, és a sok napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhőkre számíthatunk. Legfeljebb a déli határ mentén alakulhat ki egy-egy zápor, az ország többi részén napközben nem valószínű csapadék. Délnyugaton lehetnek tartósabban felhős körzetek is.

Felhős, de napos is lesz a kedd, estétől érkezhet a csapadék

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Késő estétől viszont északnyugat felől már egyre nagyobb számban lehet számítani zivatarokra, éjfélig leginkább a Dunántúl északi és nyugati tájain fordulhatnak elő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 21 és 26 fok között alakul, a Dél-Dunántúlon alacsonyabb hőmérséklet is előfordulhat. Késő estére 13 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedd éjszaka északnyugat felől az ország nagy részén átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Az éjszaka első felében a Dunántúlon jelentkező zivatartevékenység az éjszaka második felében tovább terjed kelet felé. A Tiszántúlon ezzel szemben reggelig túlnyomóan derült marad az idő, ott csapadék sem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet.

A meteorológiai szolgálat keddre a várható zivatartevékenység miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Komárom-Esztergom megyékre.

Szerdán napközben északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. A délelőtti órákig a Dunától keletre előfordulhat zápor, zivatar, majd csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, zivatar környezetében meg is erősödhet. Délután 23, 29 fokot mérhetünk. Szerdára a meteorológiai szolgálat az egész országra figyelmeztető előrejelzést adott ki a várható zivatarok miatt.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.