Zaklatás miatt emelt vádat egy 38 éves zalacsányi nő ellen a lenti járási ügyészség – írta a Blikk.

Tulajdonképpen ennyi a hír, viszont a mögötte lévő történet érdekes és megdöbbentő.

Szombathelyen szolgált plébánosként egy idősebb katolikus pap, 2018-ban a belvárosi templomban ismerkedett meg vele a nő. A pap kórházlelkész is volt, aki bevonta a nőt a betegek lelki gondozási feladataiba, így a közös munka kapcsán hetente több alkalommal is találkoztak. 2020-ban aztán a nő szerelmet vallott a plébánosnak.

A pap közölte vele, hogy ő semmilyen kapcsolatot nem akar, viszont a nő nem hagyta annyiban. Rendszeresen hívogatta a plébánost telefonon, a lakásán is többször kereste. A Blikk szerint nyolcszor tekert le biciklivel oda-vissza 150 kilométert, hogy találkozhassanak.

A papot 2021. augusztus 1-jén áthelyezték az egyik zalai, Lenti közelében fekvő településre, ami közelebb volt a nőnek, aki folytatta a zaklatást. Később odáig fajult a dolog, hogy a nő megjelent a pap lakásánál, aki azonban nem engedte be, erre a nő bezárta a lakásba, a plébános a fürdőszoba ablakán mászott ki.

Tavaly decemberben a nő levelet hagyott a papnak, akit érzelmei bevallására szólított fel. Meg is fenyegette, hogy ügyüket a nyilvánosság elé tárja, amitől a pap elvesztheti a hivatását. A pap másnap feljelentést tett a rendőrségen, ahol büntetőeljárást indítottak.

A feljelentés nyomán az ügyészség zaklatás miatt emelt vádat a nő ellen.

Forrás: Nyugat.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.