Egy szlovák férfi magyar társa közreműködésével, 2016 februárjában – vagyonának megszerzéséért – megölt egy szlovák állampolgárt és a barátnőjét, majd a holttesteket feldarabolták és elásták.

Előkészítették az orrfürészt, a zsákokat és a meszet, majd közvetlen közelről többször fejbe lőtték a férfit és a barátnőjét

Fotó: pixabay.com

A vádirat szerint a 43 éves szlovák állampolgárságú vádlott, és 42 éves magyar társa 2015 tavaszán ismerkedett meg. A szlovák férfi több bűncselekmény végrehajtásával is megbízta magyar társát.

A szlovák vádlott a szintén szlovák állampolgárságú sértett bizalmi embere lett, jövedelme is a sértettől származott. A sértettet Szlovákiában börtönbüntetésre ítélték, aki elszökött, majd 2015 januárjában, más személyi adataival bérbe vett egy XIII. kerületi Marina parti lakást. Bujkálásának költségeit készpénzből, valamint befektetési aranytömbökből kívánta fedezni, melynek érdekében azzal bízta meg a szlovák vádlottat, hogy a saját nevében nyisson bankszámlát, illetve béreljen egy széfet.

A szlovák férfi ekkor elhatározta, hogy a sértettet vagyonának megszerzése érdekében megöli. Az emberölésben való közreműködésre a magyar férfit kérte fel, aki ezt anyagi ellenszolgáltatásért vállalta.

A szlovák férfi intézkedett a holttestek szállításához, eltüntetéséhez szükséges eszközök – így pl. orrfűrész, zsákok, tisztítószerek, mész – beszerzéséről, társa pedig Pilisszentiván külterületén gödröt ásott.

Az elkövetők 2016. február 11-én, délelőtt, a Marina parti lakásban a sértettet, valamint barátnőjét közvetlen közelről többször fejbe lőtték. A magyar férfi a holttesteket feldarabolta, a testrészeket és a torzókat sporttáskákba csomagolta, majd gödörbe tette, ahol mésszel és vízzel leöntötte. A szlovák vádlott közben a széfet kiürítette, az értékeket magához vette.

A magyar férfi az emberölésről beszámolt az élettársának, aki a közreműködéséért kapott két darab befektetési aranytömböt egy budapesti aranykereskedésben, mintegy 10 millió forintért eladta. A szlovák férfi a sértett 10 darab, mintegy 60 millió forint összértékű gépkocsiját megszerezte, majd azok többségét eladta.

A szlovák vádlott a társának 2015. augusztusában egy szlovák állampolgár megverésére, 2015. novemberében pedig egy szlovákiai családi ház felgyújtására adott megbízást, aki 500-1000 euró közötti összegekért ezeket végrehajtotta. Egy további esetben a férfi azzal bízta meg, hogy 1500 euróért törje el egy szlovák férfi lábát. A vádlott – egy társával együtt – ez esetben a megbízás kereteit túllépve, egy viperával életveszélyes fejsérüléseket okozva bántalmazta a sértettet.

Az ügyben az eredményes felderítés érdekében a Legfőbb Ügyészség és a Szlovák Köztársaság Legfőbb Ügyészsége közös nyomozócsoportot hozott létre, amelyben Magyarországot a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya és a Fővárosi Főügyészség képviselte.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben előre kitervelten, nyereségvágyból és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, továbbá súlyos testi sértés, rongálás és – az élettárs vonatkozásában – pénzmosás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre – írják az ügyészség honlapján.

A főügyészség a két férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét a szlovák férfi esetében zárja ki, a magyar férfi esetében pedig állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra a törvény erejénél fogva nem bocsátható, tekintettel arra, hogy őt időközben, más ügyben, életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték. A nővel szemben börtönbüntetés és pénzbüntetés az ügyészi indítvány.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Ügyeszseg

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem kellene életük végéig etetni őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.