Rövid távon 400-ig is elmehet az euró, de tartósan nem leszünk afelett – ezt várja a CIB Bank elemzője. Meg azt, hogy az infláció 11 százalékon tetőzhet, valamint, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) maximum 8 százalékig viszi fel az alapkamatát.

Elemző: ha a kormány megállapodik Brüsszellel ősszel, akkor akár 365-ig erősödhet a forint

Fotó: pixabay.com

Még nincs globális recesszió, csak lassabb növekedés, de növekedés – fogott a CIB Bank vezető elemzője, Trippon Mariann a legfrissebb előrejelzései ismertetésébe a mára összehívott sajtótájékoztatón – írja a Privátbankár.

Alapforgatókönyve szerint az orosz-ukrán háború elhúzódik, de nem eszkalálódik, miközben Kína egyre nagyobb kockázatot jelent. Az árupiaci jegyzések magasan maradnak, a monetáris szigorítások folytatódnak a fejlett országokban. Veszélyt jelent ugyanis az infláció, ami nyár, ősz folyamán tetőzhet, a rossz hír, hogy onnan nem lehet meredek esés.

Az, hogy a hazai fizetőeszköz nem erősödik, Trippon szerint egyrészt azt tükrözi, hogy bizonytalan, mikor férhet hozzá Magyarország az EU-pénzekhez, másrészt viszont technikai okok is közrejátszanak. Nevezetesen, arra, hogy a Molt és az OTP-t brutálisan megadóztatják, befektetők szállhattak ki e papírokból, s az ellenértékek átváltása gyengíthette a forintot.

Rövid távon akár 400 forintig is elmehet az euró, de tartósan nem leszünk afelett – véli a CIB vezető elemzője. Arra alapozva, hogy ősszel lezárulhat a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárás, ezt valószínűsíti, hogy vannak jelek arra, a kormány szeretne megállapodni. Ha így lesz, akkor az év hátralévő részében 365-385 forint között lehet az euró árfolyama.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Privátbankár

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Csak neeeeem!!!??? A brüsszeli efftársak így "ráhatnának" Gyuri gazdijukra!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.