Az egyik kecskeméti általános iskolával történt meg az eset. 

Valóra vált minden szülő rémálma: otthagyták a gyerekeket az osztálykiránduláson

Fotó: Pixabay

A hihetetlennek tűnő esetről a Blikk egyik olvasója számolt be lapnak.

„Osztálykirándulásra vitték a gyermekeimet Eger, Szilvásvárad, a Szalajka-völgy környékére. Ez önmagában nagyon dicséretes gesztus, és a környék is szép, viszont milyen dolog önök szerint az, hogy miután elindultak haza, bizonyos idő eltelte és távolság megtétele után veszik észre, hogy ott maradt két gyerek?!”

– írta az elkeseredett szülő. 

Az incidenst ráadásul nem a gyermekekért felelős tanár, hanem egy diáktárs vette észre. Miután visszafordultak, szerencsére megtalálták az elveszett diákokat.

„Rájuk bízzuk a gyermekeinket, és így vigyáznak rájuk? Mi van, ha történt volna valami azzal a két gyerekkel? Hogy számoltak volna el a szülőknek? Hol maradt a névsorolvasás, létszámellenőrzés, vagy az utaslista? Tanári felelősség? Természetesen figyelmeztették a diákokat, hogy fel ne merjék tenni az esetet egyik közösségi oldalra sem. Vajon miért?”

– folytatta a szülő.

A Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, Zsámboki Anna a Blikk megkeresésére az alábbi választ adta:

"A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 7. évfolyama 2022. május 17-én közös osztálykiránduláson vett részt Egerben és környékén, a létszám miatt 2 autóbusszal. A kirándulás során 2 tanuló kérte, hogy hazafelé a másik autóbuszban utazhasson, azonban az indulási időpont félreértése miatt arra a járműre sem szálltak fel. Az indulást követően kiderült a félreértés, az osztályfőnök azonnal telefonon beszélt az érintett tanulókkal, akik a megállóban maradtak, amíg a busz visszaérkezett értük. A programról mindenki rendben hazaérkezett. Az intézményvezető megkezdte az ügy kivizsgálását.”

Forrás: Blikk.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Lám, Böszme efftárs ilyesmi nélkül is lenyult tőlük egy havit!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@Málna: Sajnos nem volt igaza csak tudatlan volt, nem ismerte a napsugárzás káros hatásait. Korán reggel vittek ki minket és késő délután vittek el. Egyébként a szőke, szikrázó kék szemű, nagyon fehér bőrű anyukám soha nem napozott, állandóan az árnyékos helyeket kedvelte.
Málna
@emerencia: Mindannyian égtünk le gyerekkorunkban, túléltük. Ezen tényleg kár nyavalyogni, pláne évtizedekkel később,
emerencia
@Málna: Igazad van annyiban, hogy a többségében nem túl hófehér bőrű csoportból csak páran szenvedtünk de a többieknek sem volt hasznára az extra napsugárzás. A víz és élelemhiány sem vált az egészségünkre. Ma már tudjuk, hogy a fiatalon kapott sugárzás nem múlik el nyomtalanul, összeadódik a későbbiekkel és kialakul a bőrrák. Ha az emberek valamivel óvatosabban bánnának a napsugárzással, kevesebb lenne a bőrrákos. Nézz utána kérlek és vigyázz magadra és szeretteidre. Ami pedig a rigorózus nevelésünket illeti: nem volt helyes. Pontosan ugyanannyira káros volt mint az amikor teljesen elkényeztetik a gyermeket.
Málna
@emerencia: A többség így tanulta meg, hogy vigyázzon magára. Ma már ismerjük ennek káros hatását, sokkal jobban vigyázunk a gyerekeinkre is. Mi másféle bakikat csinálunk. Például ilyet, ami a cikkben van. Annak kell örülni ilyenkor, hogy nem történt baj.
CsipkeRózsa
A tanárok nem hibásak, mert nem figyelmetlenség volt a két gyerek lemaradása, hanem abban a hiedelemben voltak, amit a gyerekek másik buszon való utazási kérése okozott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.