Somogyi Piroska 82 évesen halt meg 2021. december 12-én a debreceni kórházban. A nádudvari nő halála előtt úgy rendelkezett: a gyermekmentőkre hagyja 50 négyzetméteres vályogházát.

Halála előtt a gyermekmentőkre hagyta házát a 82 éves Piroska néni

Fotó: Facebook

A kis házat megöröklő szervezet most egy Facebook-bejegyzésben köszönte meg a nemes tettet. Mint írják, nem ismerték a nénit, szinte semmit nem tudnak róla, de azt tudják, hogy amikor az elmúláson tűnődött, és azon, mit hagy a világra maga után, valamiért a gyermekmentők jutottak eszébe.

"Gazos kertjében még nyíltak a gyönyörű, gondozott rózsatövek, így szedtünk neki egy csokor színes rózsá és kivittük a sírjához. Csak így tudtuk megköszönni az adományát. 23 év alapítványi működés során még sohasem kaptunk támogatást egy elhunyttól. Nagyon furcsa, de egyben nagyon megtisztelő érzés is"

– olvasható a Gyermekrohamkocsi Facebook-bejegyzésében.

Forrás: Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Ha nem lenne gyerekem én meg egy kutyamenhelyre hagynám.
emerencia
@magyar1: Imádom a kutyusokat de én inkább olyan idős emberek egészségének, életminőségének javítására hagynám akik valóban egyedül maradtak és saját városi társasházi lakásukban élnek. Nincsenek közeli rokonaik akikre számíthatnának, a távoliakra pedig még anyagilag sem. Ők vannak a legnagyobb veszélyben mert még a szomszédaik sem tudják, hogy idős korukra így alakult az életük. De ha tudnák, akkor sem tudnának segíteni mert a saját életükre is alig marad idejük. A házunkban a felső emeleten pl. már csak a bűz tűnt fel...
magyar1
@emerencia: Sok ilyen ember van, az biztos, elmagányosodnak, de az ember tud előre is gondoskodni magáról, míg egy kutya élete végéig gondoskodásra szorul. Sok tahó azt hiszi, hogy a kutya egy tárgy,pedig élő lélek és nagy szeretetre vágyik és bárkinél jobban tud szeretni.
A kutya örök gyerek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.