Közfeladatot ellátó személyként elkövetett bántalmazás miatt emeltek vádat egy 22 éves gondozó ellen, aki Zalaegerszegen többször megütött és megrúgott egy gondozottat – ezt az MTI közölte, miután a Zala Megyei Főügyészség beszámolt az esetről.

Egy 22 éves gondozó verte és rugdosta meg egy szociális otthon lakójátMTI Fotó: Varga György

Pirger Csaba tájékoztatása szerint a 22 éves férfi képesítés nélküli szociális gondozóként dolgozott egy zalaegerszegi szociális otthonban. Tavaly augusztusban a nővérszobában tartózkodott kolléganői társaságában, akikhez sírva ment be az otthon egyik dolgozója, akit éppen elbocsátottak. Ekkor érkezett a nővérszobához egy férfi ellátott, aki ételért akart bemenni a helyiségbe, de a dolgozók többször is kiküldték a helyiségből.

Az elbocsátott nővel baráti viszonyt ápoló vádlott „ideges volt” a kolléganőjével történtek miatt, ezért dühében a gondozott férfit kétszer pofon ütötte, lábon rúgta, hátba vágta, majd kilökdöste a nővérszobából.

A fiatal gondozó és kolléganői ezután a nővérszoba ajtaja előtt keresztbe tettek egy műanyag partvist, hogy a sértett ne tudjon bemenni ételért a helyiségbe, a gondozott ennek ellenére átlépte az akadályt. Próbálta elvenni az ételt a hűtő tetejéről, mire a vádlott a seprűnyelet felkapva többször is hátba vágta a férfit, amitől a már amúgy is sérült, hajlott seprűnyél eltörött.

A bántalmazás következtében a gondozott nem sérült meg.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntette miatt emelt vádat.

Forrás: MTi

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Nem való mindenkinek az ilyen munka. Én sem tudnék elviselni szellemileg alultápláltakat és alkoholistákat. Viszont nem is vagyok szocmunkás, kerülöm is lehetőség szerint az alkeszeket, debileket!
(jujj, nem voltam PC...most mi lesz?!)
Nyírfa
Szörnyű állapotok lehetnek ott, ahol a gondozottat nemcsak éhen hagyják, hanem nővéri segédlettel meggyapálják. Úgy elküldeném az egész bagázst , hogy a lábuk nem érné a földet. Az is biztos, hogy nemcsak a felmondólevélben szerepelne a szociális munkára való alkalamatlanság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.